Kampverslagen 2023

Maandag 21 augustus
De little Morties (jongens 1 en 2) zijn gestart met een aantal kennismakingsspelen. De jongste jongens gingen als hecht team geen enkele uitdaging uit de weg, ze durfde zelfs een honkbal duel met de oudste jongens aan te gaan. Na al dat sporten en spelen in het warme weer was het tijd voor even rust. De boys waren aandachtig aan het luisteren naar het voorleesverhaal van leiding Hanne toen we plots geroepen werden voor het vier-uurtje... PANNENKOEKEEEN! Met al die nieuwe energie was het tijd voor het heuze Waterspuitjes gevecht. Waar de leiding dacht lichtjes nat te worden, moesten ze helemaal doorweekt het hoofd buigen voor de vele aapjes met waterspuitjes. Het was dus wat vuiler geworden dan verwacht, maar daar zijn de douches voor. Helemaal proper en met een nieuwe outfit was het al tijd voor avondeten, spaghettiiii. Lachende gezichtjes aan heel de tafel, die ook tijdens de avondactiviteit niet verdwenen. Ondertussen liggen onze little Morties lekker te slapen, zo kunnen we morgen de volgende uitdagingen aangaan.

Meisjes 1 en 2, ofwel de BRULAAPJES, begonnen hun dag met een levend ganzenbord! Nadat we elkaar beter leerde kennen kregen ze na een lekkere lunch te horen dat een avonturier zijn schatkaart helemaal verscheurd was! Verschillende dieren hebben deze dan verstopt over de kampplaats. Na lange speurtocht vonden ze uiteindelijk de verloren schat! Expeditie Slampamperson was geslaagd! De oogjes gingen vol entousiasme dicht, klaar voor al het spannends dat zou volgen…

Jongens 3&4 begonnen dit kamp uiteraard met een kennismakingsspel en leerden elkaars zwakke punten kennen bij een potje voetbal. Onze lion kings genoten van pannenkoeken als 4-uurtje en gingen elkaar uitdagen tijdens een laddercompetitie in de jungle! Moe waren ze toen nog niet dus speelden we nog enkele typische pleinspelen zoals dikke Berta en weerwolven. De snaveltjes sloten al snel toen onze avonturiers hun eerste nacht in de jungle van start ging. Morgen meer van dat!

The Pink Panthers leerden elkaar beter kennen aan de hand van het lekkere M&M-spel! In de namiddag gingen we de mysterieuze toer op… We zitten met een mol in de jungle. Aan de meisjes om uit te vinden wie deze mollen zijn. Er werden vandaag zelfs al enkele hoofdverdachten aangeduid. Spanning voor de komende week is dus verzekerd!

Nadat de jongens van het 5de hun lunchpakket hadden opgegeten speelden ze het grote m&m spel waarbij ze elkaar nog beter leerden kennen. Vervolgens zetten de rode panda’s de dag voort met een stratego Battle. Nadat ze dan hun pannenkoek hadden opgepeuzeld speelden ze nog een aantal kamerspelen om de hitte te vermijden. Hierbij gingen de rode panda’s naar wakkerdam waar ze de weerwolven probeerden te ontmaskeren en ontdekten ze elkaar diepste geheimen met een spelletje waarheid, durven of doen. Ten slotte sloten ze de dag af met een groot plein spel.

De gekko's van meisje 5 begonnen ook de dag met kennismakingsspelletjes. Tussendoor veranderde zelfs enkele gekko's in avonturiers en weerwolven. Ze gingen aan de slag met verf om hun jungle outfit compleet te maken. Alle gekko's op een stokje we kennen elkaar nu door en door en zijn klaar voor de volgende avonturen.

De Koala jongens van het 6e hebben vandaag een gevarieerde dag gehad. Om te starten veranderde ze een saaie patat in hun eigen kindje dat ze de hele week mogen verzorgen. Daarna gingen we pleinspelen doen zoals dikke bertha en rotte eieren. We hebben ook nog even gevoetbald, op het springkasteel geravot en sloten af met een spelletje citroen citroen.

De luiaards(meisjes 6) zijn begonnen met een escape room om uit het oerwoud te breken. Dit is op het nippertje gelukt. Ze kregen na het middageten de opdracht om voor een luiaard-ei te zorgen… en dit voor een hele week! Om wat afkoeling te zoeken hebben we wat ruige waterspelletjes gespeeld. Tot slot hebben we nog wat kennis gemaakt met elkaar op het springkasteel.

Eindigen deden we met onze avondactiviteit. Vandaag was dat een levende stratego. Alle groepen deden hun uiterste best. Dag 1 zit er al weer op. Tot morgen Begijnendijk!


Dinsdag 22 augustus

Creatieve krokodillen, zo starten de Morties vandaag de dag. We gebruikten onze eierdozen en creativiteit om gevaarlijke krokodillen te maken. Wanneer onze kunstwerken moesten drogen hebben we ons verplaatst naar het springkasteel. Daar speelden we een spel verzonnen door de kids, steel de kroon van king Julian (pet van leider Thomas). Zowel de Morties als king julian waren na een uurtje helemaal uitgeteld. Tijd voor de laatste details toe te voegen aan onze kunstwerken. De tafel was nog maar amper leeg of we kregen alweer een heerlijk middagmaal voorgeschoteld. wortelpuree en een goed stukje kip of kalkoen bracht iedereen weer in goede doen. Genoeg geschilderd op karton het was tijd voor een heus waterverfgevecht met de brulapen (meisjes 1 en 2). Met spuitjes in de hand werden de kinderen losgelaten, niet veel later had iedereen een mooi kleurtje. Ook de leiding werd weer niet vergeten. Daar moesten ze natuurlijk voor boeten . Make-up werd gewisseld voor chocopasta en slakken gel, veel lachende chocosnoetjes later was het onze beurt voor de douches. Veel schuren en schrobben was noodzakelijk, maar iedereen was terug proper (toch voor eventjes). Met een gezichtsmaskertje in thema toverden we de kids om in tijger, jaguars, leguanen en slangen... Onze hongerige dierentuin schoof de poten enthousiast onder de tafel voor hamburgersssss. Traditiegetrouw deden we op dinsdagavond de grote doe-quiz. Nah weer een bomvolle dag gingen de snaveltjes snel dicht en ruilde het gebabbel zich in voor wat snurkgeluidjes. Slaapwel mama's en papa's, aapjes en banaantjes, olifantjes en girafjes.

Een dag in de jungle zonder dieren? Dat konden de Brulaapjes niet aan. Hun eigen dierenmaskers kleuren was dan ook het ideale moment van de dag. Ze deden er nog een schepje bovenop met mooie tiedye tshirts te maken! In de namiddag deden we een spel “kak in de broek” - geen zorgen het was met choco een gevecht en enkele schilderwerken op elkaar later was een goede warme douche een mooie afsluiter voor we begonnen aan de Doequiz! Met andere woorden, helemaal klaar voor morgen!

De dag begon meteen actief voor onze lion kings. De jongens speelden 1 tegen allen en lieten zich zeker niet kennen door de 27 opdrachten, die ze bijna allemaal konden afvinken. Alleen de "5 minuten stil zijn met de hele groep" ging mis... Na de zangstonde waarin de jongens meebrulden op waterval van K3, deden we de langverwachte vuile spelen! Na een aantal uur ravotten gingen de jongens zich toch maar eens douchen... Fris hun bed in met een ijsje als afsluiter en hopelijk klaar voor een nieuwe dag in de jungle!

De dames van het 3de en 4de begonnen deze dag met een grote cluedo! Ze moesten over het hele terrein op zoek naar aanwijzingen. Wie is de moordenaar? Waar is het gebeurd? En wat heeft de moordenaar gebruikt. De Pink Panthers gingen op onderzoek. En ze zijn er vast en zeker in geslaagd! In de namiddag was het tijd voor de grote water- en vuile spelen! Ze gleden op een witte doek met zeep, ze speelden ninja met scheerschuim en fluoverf tot ze volhingen. Sommigen gingen zelfs voor een nieuwe haarkleur. Na een douchebeurt waren de meisjes weer fris en fruitig! Ze zijn nu zeker en vast klaar voor de dagtocht van morgen. Tot dan!

Vandaag starte de rode panda’s hun dag met een opleiding tot echte militair. Dit deden ze doormidden van allerlei opdrachten uit te voeren zo als touwtrekken. Ze leerden hun ook camoufleren als echte soldaten met de hulp van wat verf waren ze bijna niet meer te vinden tijdens kattekewuif. Aan het einde van de voormiddag waren ze allemaal geslaagd en mochten ze zichzelf een echte militair noemen. Na het overheerlijke middag eten starten onze rode panda’s met de vuile spelen. Hier mochten ze geblinddoekt elkaar puddinkjes voeren en aten ze heerlijk boterhammen met confituur (zonder hun handen te gebruiken). Vervolgens speelden ze nog verf tikkertje en rolden ze nog even in de modder. Om de namiddag af te sluiten gleden de rode panda’s nog even over de slip en Slide en gingen vervolgens douche. Om vervolgens de dag af te sluiten speelden alle kinderen samen nog cluedo.

De gekko’s gingen hun tweede kampdag van start met het vervolledigen van hun jungle outfit. Naast de hoedjes van gisteren werden er vandaag nog macramebandjes gemaakt. In de namiddag gingen de gekko’s zelf op zoek naar hun eigen eten. Ze deden dit met een ruiltocht startende vanaf een reep chocolade. Na uren aanbellen in de wijk van Arendonk hebben onze gekko’s genoeg snacks verzameld om de rest van de week toe te komen!

De Koala's begonnen de dag met een QR-code spel, waarbij elke code een opdracht bevatte met een tip voor de volgende locatie. Er waren verschillende opdrachten gaande van puzzelen tot een korte loopsessie. Na een lekkere lunch en een welverdiende rust begonnen we met de vuile spelen. Na wat smossen met bloem en eieren, was het tijd voor wat afkoeling op de schuifplastiek en in het zwembad. Afsluiten deden we met een welverdiende douche.

Vandaag deden de jongens 6 (de luiaards) een stoere johnny dag. Dit houdt in zoveel mogelijk tattoo’s verzamelen en een echte johnny worden. We zijn morgen’s begonnen met een quiz waar ze tattoo’s konden verdienen door juist te antwoorden. Dit ging super goed en daardoor stonden ze al snel vol. Nadien deden we een leuk spelletje voor de leiding genaamd: silent library. Je leest her goed SILENT, we deden allemaal minigames in stilte, maaktje je geluid dan pakte we de tattoo’s af. Na al dat stoere manne gedoe gunnen we de meisjes ook wat girltime dus gingen we rustig onze mokken een kaarsen versieren.

We hebben in de avond nog super lekkere vlamburgers gegeten toen we onderbroken werden door Stijn en zijn bijzondere bananen. Jammer genoeg werden deze eventjes later gestolen door grizzly Geike met haar vishengel in de grot ( Cluedo avondactiviteit). Alle kindjes konden het grote mysterie ontrafelen met heel veel plezier.


Woensdag 23 augustus

Het is weer woensdag, traditiegetrouw de dagtocht. Na een zeer actief potje ochtenturnen en een stevig ontbijt vertrok iedereen met de bus naar het Netepark in Herentals. In de voormiddag was er niet alleen de speeltuin, maar ook de mogelijkheid om te BMX’en, minigolf, trampolines en veel meer. Tegen de middag verschenen de kookouders met een verrukkelijke picknick om terug wat energie te krijgen.

Die energie was zeker nodig om de namiddag te vullen in het zwembad. Het geluk stond aan onze zijde want het was “happy hour” waardoor we konden genieten van springkastelen op het water. Door het goede weer was het ook mogelijk om het buitenzwembad en de glijbaan te ontdekken.

Na een kort dutje op de bus (de leiding is moe) was het tijd voor FRIETJES MET VIDEE!!! Met gevulde buikjes hadden ze toch nog wat energie over voor een toffe avondactiviteit. We zongen onze kelen kapot tijdens de muziekquiz! Wie hier de winnaar van is, weten we pas morgenvroeg na een welverdiende nachtrust in de jungle. Slaapwel!


Donderdag 24 augustus

De brulaapjes zijn vandaag hun dag begonnen met één tegen allen tegen de little mort'ies en natuurlijk hebben onze girls gewonnen. In de namiddag hebben ze waterspelen gedaan zoals Japanse voetbal, tik tak boem met een waterballon, schuifplastiek,... Veel plezier later zijn ze lekker warm gaan douchen. Na het douchen hebben ze een lekker vieruurtje gegeten. Voor het avond eten hebben ze nog leuke macramé bandjes gemaakt. Tot morgen.

Mini Morty vs brutte brulapen aka boys 1 en 2 tegen girls 1 en 2. Een grootse één tegen allen, iedereen begon meteen aan de opdrachtjes om er meer te doen dan de andere groep. Al snel liepen vele leiding met 1 sok rond, het opdrachtje zoek 15 sokken van de leiding veel komisch in de smaak. Veel gesorteerde m&m's, genummerde toiletrollen en getelde rijstkorrels later was het tijd om te gaan middageten. Mmm lekkere spinazie puree met giga fishsticks en een lekkere chocomousse als dessert. Meer moet dat niet zijn. Het weer was wat donkerder dan gehoopt maar de sfeer zeker niet! Met de glijmat op zen gladst was het lachen geblazen voor iedereen. Nieuwe records werden gevestigd, langste slide, snelste aanloop, grootste groepsslide en leukste namiddag. 'Nog eens douchen?!' Ja was het antwoord, weer fris en fruitig deden we het wat rustiger aan om de dag met de groep af te sluiten. We deden een disco gaskamer, verstoppertje in het donker. De glowsticks voegden hier dan weer een disco sfeer aan toe. Balletjes, balletjes en nog meer balletjes, frikadellen met kriekjes. Ook al kenden velen van onze groep de oud-leiding niet, toch waren ze super enthousiast en entertained tijdens het nieuwe avondspel. Lachen met het k3 dansje van leider Thomas, supporteren voor het zakspringen van Aaliyah en bidden dat het ei van Hanne niet brak bij de egg-droptest. Weer grote smiles op de gezichtjes bij het slapen gaan, dat is waar we het voor doen. Slaapwel mama’s en papa’s, het eten is lekker, de spelletjes leuk en de vriendjes nog leuker. Dikke kus, je kapoentjes.

De pink panthers zijn de ochtend creatief gestart met het maken van prachtige aboriginal art beter bekend als dieren stippelen. Tussendoor hebben ze de zoektocht naar de mol verdergezet. En als afsluiter in de namiddag een één tegen allen die ze op het nippertje niet gehaald hebben.

De Lion Kings zijn hun dag gestart met een opleiding om ontdekkingsreiziger te worden. Nadat we onze super moderne en nieuwe namen verzonnen hadden gingen we van start. We moesten geheugen-, jaag-, en fysieke proeven afleggen. Natuurlijk zijn we allemaal geslaagd en ontvingen we later ons diploma! Ondanks de regen hebben de leeuwtjes zich na de middag goed geamuseerd met waterspelletjes. We speelden baseball op een “slip and slide” doek en sloten af met waterpistolen gevecht. De balletjes met kriekjes en appelmoes gingen vlot naar binnen dus waren we weer toe aan een goede nachtrust. Slaapwel!

De gekko’s begonnen hun dag met een levensechte Jumanji! Ze werden geblinddoekt in de jungle gedropt en konden hier door raadsels oplossen en samen te werken uit geraken. Na de ontsnapping volgde een mooie beloning! Na zo lang opgesloten te zitten moest in de namiddag even alle energie eruit, de gekko’s veranderden allemaal van kleur tijdens de vuile spelletjes met verf en scheerschuim. Na een warme douche hadden onze gekko’s allemaal weer hun originele kleur, en zijn ze klaar om er morgen nog een laatste keer volledig voor te gaan.

Deze morgen werden de rode panda’s wakker gemaakt door een hele boel potten en pannen. Hierna speelden ze een moeilijke één tegen allen, waar ze opdrachten kregen zoals een banaan verzorgen als een baby, en tot 150 burpees in totaal gaan. Ook werden er strijkparels gesorteerd en nog veel meer. Na deze zware uitdaging waren onze pandaatjes uitgeteld en vervormde we onze kamer in een gaskamer ( verstoppertje in het donker) deze enge ervaring werd gevolgd door het nog engere weerwolven waar ze zelf een aantal nieuwe karakters mochten verzinnen. We sloten de dag af met een verrassingsbezoek van de oud leiding die ons begeleiden met een geweldige talentenshow waar de huidige leiding een beetje belachelijk werd gemaakt.

Vandaag zijn de luiaards begonnen met vuile spelen. Hier hebben ze alle kleuren van de regenboog leren kennen + hoe ze deze kunnen mengen. Na deze kleurrijke activiteit zijn ze op pad gegaan met een snoepje… en we kwamen terug met zakken chips, frisdrank, snoep… Dat noemen we een geslaagde ruiltocht. Deze aanwinsten komen goed van pas tijdens het kampvuur.

De koala’s gingen vandaag kijken wie het beste was door verschillende duels met elkaar aan te gaan in een laddercompetitie. Na de middag was het weer wat onzeker en wisselvallig maar dat bedierf de pret van de één tegen allen niet. Ze moesten 23 opdrachten volbrengen waarvan er 16 goed gelukt waren. Dit was een heel goed resultaat voor de kleinste groep van het hele kamp.

Deze avond kregen we nog bezoek van een paar oud-leiding die een leuke activiteit in elkaar gestoken hadden om de leiding nog eens actief bezig te houden.


Vrijdag 25 augustus

Maskers, tshirts met tiedye en nu ook macramé bandjes, de outfits voor de brulaapjes was helemaal compleet na deze ochtend. Ze zijn dé perfecte ontdekkers en klaar voor hun volgende avontuur. Teamleader Dennis en Maartje zijn trots op hun nieuwe recruits, maar laten ze na morgen hun eigen, nieuwe avontuur maken.. en dat met een klein hartje, maar vastberaden dat dit goed komt.

De Little Mort'ies moesten dankzij de vele regen hun planning een beetje aanpassen. Ze speelden het vervolg van gaskamer met glowsticks zodat ieder aapje eens gezocht had. Vervolgens deden de jongens een poging tot het maken van macramebandjes. Ze maakten de leukste armbandjes in de mooiste kleuren. Tijdens de platte rust werkten ze deze enthousiast af. 's Middags werden we verwend door de kookouders met de lekkere bloemkoolsoep en Honnemem met boterhammen. Ondanks het slechte weer maakten de Little Mort'ies er dus toch nog een leuke dag van.

Door het slechte weer hebben De Lion Kings zich deze ochtend binnen bezig gehouden met hun witte t-shirt te pimpen met tie-dye. We maakten echte kunstwerken! Een leuke souvenir! Daarna hebben we snel opgeruimd om te genieten van de lekkere lunch die de kookouders hadden gemaakt.

De pink panthers zijn hun dag gestart met de apotheose van het mol spel waarbij de mollen goed onder de radar zijn kunnen blijven. Daarna hebben ze hun nog geamuseerd met het maken van macramebandjes.

De Gekko's waren normaal gezien van plan om in de voormiddag een dorpsspel te spelen. Jammer genoeg was dit spel letterlijk in het water gevallen. Dit hield ze niet tegen om een super leuke voormiddag te hebben. Het werd een voormiddag van dansen en zingen, met Just Dance en een karaoke! Jammer genoeg was dit al de laatste activiteit van de week die de Gekko's binnen hun groep speelden. Hun namiddag spendeerden ze samen met alle andere kinderen, op zoek naar de schat van Tarzan.

Na het ontbijt en het losmaken van de spieren tijdens de ochtendgymnastiek hebben de rode panda’s hun eigen massage salon opgestart waar dat ze heel de voormiddag aan hebben liggen werken. Ze verdeelden de rollen eerlijk en moesten eerst een test af leggen voor een masseur te mogen worden. Na wat reclame te maken en die te verspreiden over de kampplaats waren ze een groot succes met vele klanten. Ook waren ze niet bang om niet hard genoeg werkers te ontslaan zo dat hun standaard hoog bleef. Verder spelden ze nog weerwolven met de jongens van het 6de leerjaar.

Voor de Koala's stond er vandaag normaal het slingerslampamperspel op het programma. Het slechte weer dacht hier echter anders over waardoor we naar binnen geforceerd werden. Om de tijd te vullen hebben we macramebandjes gemaakt en een potje weerwolven gedaan met de jongens van het 5e.

De luiaards hebben een lui voormiddagje gehad. Door het slechte weer werden we verplicht om een movieday te houden (hoe jammer). Met z’n alle samen op het bed + onze aanwinsten van de ruiltocht + typische girlsfilm = gezellig.

Traditiegetrouw sloten we de week af met een grootse namiddagactiviteit. De kinderen bezochten verschillende plaatsen waar er allemaal opdrachtjes stonden te wachten. Dit omdat de schat van Tarzan was beroofd, onze avonturiers gingen op pad om de schat terug te vullen. Bij elk gewonnen opdrachtje kregen ze geld om de schat te vullen. Na een hele namiddag er vol voor te gaan was de schat weer helemaal gevuld.

De kookouders hadden een gigantisch jungle buffet voorzien. Komkommer krokodillen, tomaten tarantula’s en wortel wormen. Zo gingen de groentjes vlot binnen. Aangevuld met nog vele andere snacks was het een heus festijn.

Onze afscheidsparty werd even onderbroken door een verassing van Stijn. De muzikanten van het kamp naast ons gaven ons een preview van hun concert. Met liedjes zoals: ‘Dance monkey’ en ‘Wellerman’ kon iedereen luidkeels meezingen. Natuurlijk moesten wij onze zangkunsten ook even tonen met het kamplied. Er werd hierna nog goed gefeest op de glowstick party! Lichten uit en zwaaien, omdat het zo leuk was en de tijd dus leek te vliegen moesten de kinderen naar hun mening veel te vroeg gaan slapen. Toch waren de mondjes en oogjes snel dicht na zo een super toffe en actieve week.

Vele groetjes en tot morgen!

Het slampamperteam.
 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek