Kampverslagen 2022

Maandag 15 augustus
Een zee van bubbeltjes stroomde toe na een lange, maar fijne busrit. Eens aangekomen, maakten ze kennis met hun leiding. Hierna gingen ze groep per groep van start aan het avontuur.

Onze zeemonstertjes (jongens en meisjes 1 en 2) vlogen na hun heerlijke picknick er onmiddelijk in met hun kamers in te richten. Daarna speelden ze een groot kenningsmakingsspel, zo leerden ze de leiding wat beter kennen. Al snel merkten de leiding op dat de monstertjes elkaar als geen ander kennen. Na het 4-uurtje stemden ze samen in voor een rustmomentje.

De snorkels (jongens en meisjes 3) leerden elkaar beter kennen door een stoelendans. Daarna gingen ze op pad om de duinen te verkennen. Hier speelden ze enkele actieve spelletjes in het zand. Er werd ook nog een kaartspel gespeeld, waarbij de Snorkels op zoek gingen naar hun partner. Dit spel werd onderbroken door de regen, maar dat was geen probleem voor hen. Binnen ging de pret gewoon verder. Ze speelden nog een spelletje waarbij de bom niet mocht ontploffen, SPANNEND!!

De planktons (jongens 4 en 5) begonnen met het eerste spel: het stelen van het geheime recept... Elke keer als ze dit kunnen stelen, krijgen ze wat lekkers. Om de sfeer en gezelligheid een tien te geven, hebben ze een groot spel gespeeld in de duinen met de Nemo's en de Flippers. Het was zo warm dat ze snel zijn overgeschakeld naar waterspelletjes. Na een kort spelletje onder het afdak en nog wat ravotten in het zand was het al weer tijd om te smullen.

De Nemo's (meisjes 4) begonnen met hun bedjes op te maken. Wanneer deze klaar waren, zijn ze begonnen aan een stratego samen met de Planktons en de Flippers. Na het 4-uurtje hebben ze nog wat waterspelletjes gespeeld. Toen het hard begon te regenen, zijn ze verplaatst naar het afdak.

De flippers (meisjes 5) hebben na hun lekker lunchpakket een spel gespeeld, waarbij ze elkaar en hun leiding wat beter leerden kennen (met behulp van m&ms). Daarna speelden ze samen met de Planktons en de Nemo's een spel in de duinen. Om de dag mooi af te sluiten speelden ze weerwolven.

De viswijven (meisjes 6) hebben kennis gemaakt met hun leiding en ook de omgeving. Voordat ze het kamp konden beginnen, moesten ze zien te ontsnappen uit hun kamer. Vervolgens werd de jacht op elkaar geopend! Ze speelden het welberoemde spel "jachtseizoen". De meisjes hebben alles gegeven, waardoor er een frisse duik in de zee op hun plaats was.

De bubble guppies (jongens 6) zijn de kampdag begonnen met het maken van hun eigen baby-patat. Vervolgens waren er wat actieve kenningsmakingsspelletjes in de duinen. Ze hadden al snel door dat de groepssfeer heel goed zat, dus zijn ze direct begonnen met balspelen. Voor het avondeten speelden ze nog wat waterpong.

Na een heerlijk bordje spaghetti was het tijd voor HET duinenspel. Na de regen van deze middag, hebben de weergoden toch rekening met ons gehouden.Dinsdag 16 augustus
Deze week beginnen onze dagen net iets anders... omdat we stilletjes moeten wakker worden starten we met het kampverhaal. Al snel veranderen de kleine slaapgevulde oogjes zich in verwonderde blikken. Na een lekkere boterham hesen we al zingend en kampdansend de vlag en de dag kon beginnen!

Lang duurde het niet om de monstertjes van het 1ste en 2de leerjaar te wekken, want ze stonden zonder moeite al snel klaar om er weer in te vliegen. In de voormiddag maakten we er een dagje strand en zee van, ze speelden strandvoetbal en verzamelden schelpjes. Na de verdiende platte rust speelden we de veel aangevraagde vuile spelen! Toen we alle verfbommetjes afgespoeld hadden was er tijd voor hamburgers en het avondspel. Wij duimen voor een stille nacht. ;)

De meisjes en jongens van het derde begonnen de dag met het knutselen van hun vlag. Ze gingen direct aan het werk en maakten zich klaar voor de strijd. Tijd voor een vlaggenroof. Ze liepen in de duinen tot de regen er een einde aan maakte. In de namiddag gingen de snorkels door een hele levensweg. Van baby tot bejaarde! Ze maakten een geboortekaartje, deden een kruiprace en verzonnen hun eigen naam, ook deden ze een heuse zwangerschapsyoga! Even goed het lichaam stretchen. Eindigen deden we met een spelletje weerwolven met de meisjes van het 4de leerjaar, waarbij de burgers wonnen. Het was weer een dag vol plezier!

In de voormiddag maakte de meisjes van het vierde een piratenvlag voor de piraten 1-tegen-allen. Na het lekkere middagmaal gingen we naar het strand om de vuile spelen te doen. Helaas werden deze vroegtijdig onderbroken door de regen. Door de regen moesten we een tijdje binnen spelen en speelden we een onderwaterversie van het spel weerwolven namelijk weervissen. Na het avondeten zorgde de doequiz voor een leuke afsluiter van de dag.

Na een goede nachtrust waren de meisjes van het 5de leerjaar weer helemaal klaar voor een nieuwe dag vol plezier en avontuur. Ze zijn de dag gestart met de Vuile spelen waar niemand gespaard bleef. Vervolgens nadat ze zich hadden opgefrist speelde ze een groot smokkelspel met de meisjes van het 6de leerjaar. Om de dag te eindigen speelden ze nog 1 tegen alle waar ze alle opdrachten optijd af kregen, hierdoor moest hun leiding alle afwas doen.

1 tegen plankton! zo starten de jongens van 4 en 5 de dag, met elke opdracht die ze goed uitvoerde verdiende de plankton legoblokjes, die ze op het einde van het spel konden gebruiken voor het bouwen van een heuse trofee. Kort hierna was het alweer tijd voor het middag eten, nu was het aan ons om de tafels klaar te zetten. Het werd meteen duidelijk dat het terug tijd is voor school, want borden tellen ging niet meer zo vlot ;). Na een stevig middagmaal vertrokken we naar het grootste spektakel van de kust... De zee! Voetballen op het strand, springen in de golven en gooien met de frisbee de pret kon niet op! Dat dachten we toch, tot wat buien hier een stokje voor staken. Maar niet getreurd, met wat inspiratie van de kids zijn we vol enthousiasme weerwolven beginnen spelen en zo was het meteen tijd dat onze hongerige wolven hun buikjes gingen vullen met overheerlijke hamburgers.

VISWIJVEN, GEEEEF ACHT!!! Na een stevig ontbijt werden de viswijven omgeschoold tot echte mariniers. Een echte kikkerdril: workout, sluipen door het water en lopen voor hun leven. Uiteraard deden ze dit volledig gecamoufleerd in groene en bruine verf. In de namiddag probeerden ze eten voorbij de douane te smokkelen. Lukte dit niet, moesten ze het eten inslikken. Rauwe eieren vielen niet echt in de smaak! Voor een goede prestatie kregen ze een certificaat dat ze echte mariniers zijn geworden.

onze bubbelguppies begonnen de dag met een heerlijk bezoek aan het salon. Hier werden ze omgetoverd tot echte meisjes. Een gezichtsmaker, nagellak en wat make-up kon natuurlijk niet ontbreken. Na de middag ruilde ze hun meisjesego in, in echte vuile mannen. Laat ons zeggen dat ze er heel kleurrijk uitzagen ;)

Na de lekkere hamburgers van het avondeten was het tijd voor een doequizzz. Er werd gezongen, getekend en plezier gemaakt! Jammer genoeg moest dit plezier naar gevoel weer te snel ingeruild worden voor rust en stilte wanneer het bedtijd was voor de kleinste en een beetje later ook de grootste. Slaapwel mamies en papies, visjes en kwallies en dan hoor je ons morgen weer met gloednieuwe verhalen!

Woensdag 17 augustus
Goedenmorgen Begijnendijk. Woensdag staat traditioneel de dagtocht op het programma. We zijn de dag begonnen op muzikale wijze. Na een stevig ontbijtje vertrokken we richting de zee. Daar speelden we een aantal spelletjes, maar werden we jammer genoeg al snel weggejaagd door moeder natuur. Na een kletsnatte terugkomst, konden de kinderen kiezen tussen twee leuke films: Encanto of Finding Dory, heel moeilijke keuze...

In de namiddag vertrokken we richting Sunparks. Hier konden de kinderen zich uitleven in verschillende glijbanen, wildwaterbanen en allerlei zwembaden. Eenmaal terug thuis genoten we van een lekkere vol-au-vent met frietjes. We hebben weer genoten van de daguitstap. Als avondactiviteit gingen ze op onderwaterwereldtournee, waarbij ze allemaal gekroond werden tot echte rocksterren!

Donderdag 18 augustus
Lang zal ze leven, lang zal ze leven! Viswijf 4 is jarig vandaag! Dat lieten we niet zomaar aan ons voorbij gaan, de dag begon dus met pakjes, taart en gezang. Na een voormiddag tie dyen vertrokken de viswijven samen met de bubble guppies naar zee voor een romantisch date en een verfrissing.

Jongens 6: gingen in de voormiddag de strijd aan in het laddercompetie-spel. Nadien zijn we naar het strand vertrokken, waar we enkele spelletjes speelden met de meisjes van het 6e. Een romantische setting op het strand kwam van pas bij de dates tussen de twee groepen.

Jongens en meisjes 1/2: Deze voormiddag hebben de zeemonstertjes hun eigen potje geboetseerd van zoutdeeg en versiert met zelfgeraapte schelpjes. Na de lekkere fishticks (niet zelf geraapt..) speelden we de Zeelympische spelen. Veel geluk met het weer hadden we wel, zo konden onze gloednieuwe zee-atleten midden in de duinen strijden voor de eerste plaats!

Vandaag begonnen de meisjes van het vierde de dag met een wandeling naar het strand. Daar raapten we de mooiste schelpen die we konden vinden. Eens we terug waren op de kampplaats knutselden we een leuk aandenken aan ons kamp! In de namiddag deden we verschillende battles in groepjes. De zeemeerminnen streden tegen de regenboogvissen. Uiteindelijk wonnen de regenboogvissen de meeste battles!

Meisjes 5 zijn hun dag begonnen met een coole tie dye t-shirt te maken. Vervolgens hebben ze een supper lekkere fruitsate gemaakt om dan tijdens hun schoonheidssalon te kunnen smullen. In de namiddag zijn ze een ruiltocht gaan doen waarbij ze een wc rol en wat yoghurt hebben omgetoverd naar enkele zakken chips en koekjes .

De meisjes en jongens van het derde leerjaar begonnen de dag met het maken van zandkoekjes. Hierbij werkten ze samen als een echt team. De snorkels toverden zich om tot echte meesterbakkers. Ze deden hun best om niet alleen lekkere, maar ook mooie koekjes te maken. Na het middagmaal gingen de snorkels eindelijk naar het strand. Hier keken ze al zo lang naar uit. Op het strand deden ze waterhonkbal en een heus waterpistolen gevecht. Na al dat gespeel was het tijd om te proeven van hun eigen bakcreaties uit de voormiddag. De zandkoekjes vielen bij iedereen in de smaak, zelfs bij de andere groepen die maar al te graag wouden proeven. Nadien volgde nog een verfrissende douche. De kinderen van het derde hebben weer genoten van deze dag. Op naar de laatste.

De planktons begonnen hun dag met het jachtseizoen. Het ene team jaagde achter het andere en uiteindelijk kregen ze elkaar te pakken. We hadden nog wat tijd over voor de middag ,dus hebben we nog even gevoetbald. Na de middag zochten we wat verkoeling op met water- en vuile spelen. We speelden verf tikkertje met spuitjes en zorgden ervoor dat iedereen voldoende verkoeld was. Nog even snel douchen en we waren klaar voor het avondeten.

Vrijdag 19 augustus
De zeemonstertjes gingen in de voormiddag naar de duinen. Daar bouwde ze grootse zandkastelen en meer.

De snorkels gingen in de voormiddag creatief aan de slag met zout en krijt. Daarmee maakten ze gekleurde zandlaagjes. Ze vulden hun potjes met allerlei verschillende kleuren laagjes. Dit leverde mooie resultaten op. Zo hebben ze een aandenken aan deze fantastische week. De kinderen van het derde sloten de voormiddag af met een spelletje weerwolven.

Jongens 4 en 5 begonnen hun dag met een olifantentandpasta experiment. Ze kregen de kans om hun fles zelf te decoren en personaliseren. We zagen dino's, haaien en krokodillen. Na een eerste mislukte poging konden we de voormiddag toch succesvol afsluiten met een heleboel spuitende flessen.

In de voormiddag maakten de dames van het vierde mooie macramebandjes. De resultaten waren erg kleurrijk! In de namiddag ontpopten we ons tot echt onderwaterwezens met onze mooie verkleedkleren.

De flippers hebben hun laatste voormiddag gunstig afgesloten door traditiegetrouw macramebandjes te maken en nadien een fotoshoot te doen met de polaroid.

De viswijven schreven deze ochtend in elkaars vriendenboekjes en poseerde voor de polaroid! Na het afscheid van viswijf 2 en enkele vroegtijdige traantjes waren ze klaar voor de beachparty!

De bubble guppies hebben in de voormiddag hun kledingstukken ge-tie-dyied.

In de namiddag trokken we allemaal onze verkleedkleren aan en speelden we met alle groepen een groot namiddagspel. We sloten de dag en het kamp af met een dankmoment voor leiding en kookouders, en uiteindelijk een beach party.

Dit was het al weer voor slampamper dit jaar. Slaapwel en tot volgend jaar!

 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek