Kampverslagen 2021


Maandag 16 augustus

Goedenavond Begijnendijk,

Alle varkentjes liggen onder de wol te knorren en wij kijken alvast terug op onze eerste dag. Terwijl onze sterke fietsers nog onderweg waren, speelden we met de rest van de groep enkele grote pleinspelen. Toen onze groep uiteindelijk compleet was, werden we SPEKtaculair onthaald door boer Stijn op de alpacaboerderij van boer Teun. Na onze lekker boterHAMmetjes leerden we de groepen kennen.

Gemengd gehakt (jongens & meisjes 1) leerden elkaar eerst goed kennen in enkele kennismakingsspelletjes. Hierna speelden ze boerenbedrog en zo konden ze door de leugens van de leiding de kampplaats ontdekken.

De suikerbuiken (jongens & meisjes 2) gingen op boerenspeurtocht naar stempels die ze nadien nodig hadden om hun vlag te versieren. Deze werd gebruikt tijdens een grootse boerenroof. Tot slot sloten ze af met een boerenrock.

De John Deeres (jongens 3 & 4) startten de dag met enkele kennismakingsspelen. Na de pannenkoeken werden hun sluiptechnieken op de proef gesteld in een spannend bosspel.

De Drama Lama"s (meisjes 3 & 4) leerden elkaar beter kennen via een heuse stoelendans. Hierbij kwamen alle boerengeheimen al snel naar boven. Daarna gingen ze met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk "Like me-kwartetten" te veroveren. Het was een nek-aan-nekduel dat eindigde op een gelijke stand. Na de overheerlijke pannenkoeken riskeerden ze "hun eigen leven" om zo anderen te redden uit de verschrikkelijke mestkamer.

De Jetbezen (meisjes 5) testten hun boerinnenskills in een grootse "Boerderij op stelten": laarzenlopen, aardappelwerpen, melkbrikbowlen... het kwam allemaal aan bod. Ze leerden elkaar ook beter tijdens het M&M-kennismakingsspel. Dat was smullen.

De Meuttes (jongens 5) zijn het kamp begonnen met een spelletje "Koeienstal". Daarbij moesten de kinderen elkaar redden van een hard stinkende schuur. Daarna hebben ze een levende versie van het "Among-us"-spel gespeeld. Hier werden veel opdrachten volbracht, maar minstens evenveel gesaboteerd. De jongens sloten de dag rustig af met nog een spelletje "weerwolven". Deze werd nipt gewonnen door een enkele overlevende wolf.

De Betsy"s (meisjes 6) startten de dag met een leuke fietstocht door weer en wind. Samen met de Verkes (jongens 6) hebben ze "weerwolven" en bosspelletjes gespeeld. Om af te sluiten moesten ze het misterie ontrafelen van de moord op koe Bella.

De Verkes (jongens 6) hebben de regenachtige fietstocht ook overleefd. Er was een goede sfeer met een streepje muziek. Tik tak boem en onder de benen werden nog in eigen groep gespeeld. Om de dag af te sluiten werden de jongens nog "op de bus gezet."

Geen paniek, jullie varkentjes werden goed volgemest. Ze kregen lekkere pannenkoeken en een heus driegangenmenu voorgeschoteld. Spaghetti was het hoogtepunt van dit culinair hoogstandje.

We eindigden onze eerste dag met een sportief bosspel. We konden zelf graan oogsten. #farmertobe

Tot morgen!

Dinsdag 17 augustus

Goedenavond Begijnendijk,

Nog kleine oogjes vanochtend op de boerderij, maar ochtendstond heeft goud in de bek. We begonnen de dag met een grootse tikkertje: tikkertje knuffel. Daarna gingen we in het kampverhaal mee op zoek naar een partner voor boer Teun. Als dat maar goed komt. Nadat we onze maagjes vulden, begonnen we vol goede moed aan onze dag.

Gemengd gehakt (jongens & meisjes 1) kreeg vandaag een serieuze opdracht! Via het "Bonte beestenspel" hielpen ze alle boerderijdieren veilig thuis te geraken. Ze werden dan ook officieel herkend als echte boeren en boerinnen (met gepaste boerenzakdoeken, in lievelingskleur uiteraard). Na de middag stond "Kinyesi Kichwani" op het programma, een Slampampamper-original dat zich vrij vertaald naar "Kak-op-hoofd"... een witte kwam dan ook goed van pas!

De suikerbuiken (jongens & meisjes 2) zijn deze voormiddag helemaal in de wereld van "Big & Betsy" gegaan. Ze moesten allerlei opdrachten doen zoals: koemelken, karaoké, schilderen als een varken... In de namiddag zijn ze samen met de jongens en meisjes van het eerste leerjaar vuil geworden met het onderbroekenspel (sorry mama en papa).

De John Deeres (jongens 3 & 4) deden deze voormiddag een grote "opdrachten en rechte lijnentocht". Hierbij viel vanalles te verdienen en toonden ze hun durf. Na de middag speelden ze met de Drama Lama"s verstoppertje en vlaggenroof. Dat werd een spannende strijd.

De Drama Lama"s (meisjes 3 & 4) begonnen hun dag met grootste voorbereidingen voor de Bonte show van vrijdag. Ze maakten al een actje en oefenden hun dansbenen met "Just Dance". In de namiddag trotseerden ze samen met de John Deeres de regen in het bos.

De Jetbezen (meisjes 5) deden vandaag een "Hamburgerroof". In de namiddag zijn ze door het slechte weer aan de slag gegaan met macramé-bandjes. Ook katteke wuif en weerwolven kwamen uitgebreid aan bod. Afsluiten deden ze met een "Just Dance-battle" tegen de Meuttes.

De Meuttes (jongens 5) brachten hun voormiddag samen door met de Verkens in een "Battle of the ages". In de namiddag speelden ze Katteke wuif en Black stories om de regen te vermijden. De "Just Dance-battle" mag natuurlijk ook niet vergeten worden.

De Betsy"s (meisjes 6) maaken vandaag verschrikkelijk modieuze oorbellen. Ze gingen ook in de keuken aan de slag en maakten hun eigen vieruurtje: een fruitsaté. Deze namiddag werd het tijd om te tonen hoe goed de Betsy"s tegen de boerderij kunnen. Ze speelden vuile spelen met de Verkes.

De Verkes (jongens 6) hadden een productieve dag. Eerst hebben ze met de Meuttes vlaggenroof, stoombomen en stratego gespeeld in het bos. Na de middag speelden ze grote maar EXTREEM vuile spelen samen met de Betsy"s: verftwister, blind proeven, vettig bakske, modderkruipen... Daarna was het tijd voor een hoognodige douche.

Onze maagjes werden weer stevig verwend met "s middags wortelpuree en worst en "s avonds hamburgers. Dat was smullen! "s Avonds leerden we ook nog wie de beste familie was in de grote "Familie-quiz". De grappige opdrachten zorgden voor hilarische taferelen.

Hoog tijd dat we onze batterijtjes opladen voor morgen. Er staat morgen nog veel meer plezier gepland met de dagtocht! Tot morgen!

Woensdag 18 augustus

Goedemorgen boeren en boerinnen,

We zijn opgestaan met een intensieve ochtendgymnastiek “1,2,3,4 hup naar achter hup naar voor” En toen was het alweer tijd om te vertrekken naar de Halve Maan in Diest. Daar hebben we ons allemaal rot geamuseerd in de speeltuin, daar hebben we dan een heerlijke lunch gekregen. Dan was het alweer tijd om te vertrekken naar het Bloesemzwembad in Sint-Truiden. Wanneer we dan in het zwembad zelf waren hebben we alle glijbanen,wildwaterbanen,het buitenzwembad en nog veel meer super leuke activiteiten beleefd. Als avondeten hebben we dan allemaal samen koninginnenhapje met frietjes en groentjes gegeten. Dan de muziekquiz ontbrak zeker niet als super amusante avondactiviteit met een ijsje als kers op de taart. Al gouw en te snel kwam er weer een einde aan deze fantastische dag en moesten we de kindjes slaapzacht gaan zeggen.

Tot de volgende.

Donderdag 19 augustus

Na een drukke dag, een iets later dagverslag

Chaos! Ochtendgymnastiek in een chaotisch jasje. Via verschillende spelletjes konden de kinderen hun benen strekken na een goede nachtrust. Een goed ontbijt en een kampdans later konden ze dan ook beginnen aan hun voorlaatste dag op de boerderij

ALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOG. De dag van Gemegd Gehakt zag er Roos (of blauw of groen of geel of.. je snapt het wel) kleurig uit. Hun witte tshirt kon vandaag eindelijk gebruikt worden. Met alle kleuren Tie Dye verf pimpte ze allemaal hun eigen tshirt. Na de middag werd er tikkertje en twister gespeeld... Met verf. Elk haar, kaak en gezicht kreeg een nieuw, fris kleurtje. Een goede douche was dan ook meer dan welkom voor avondeten en de avondactiviteit!

De Suikerbuiken hebben hun naam eer gedaan door overheerlijke cupcakes te maken. Na de middag was het tijd om eens vuik te worden zoals echte varkens. We hebben enkele spelletjes met verf gespeeld en zijn zelfs van de berg gerold. We zagen er heel mooi uit hoor ;)

De John Deeres vochten het in de voormiddag uit met De Verkes in een spelletje paintball. Na de middag was het tijd voor enkele sportieve spelen: Frisbee, football en honkbal kwamen aan beurt.

De Drama Lama"s begonnen de dag met het maken van kleurrijke bruisballen. Als ze thuis een bad nemen, dan kunnen ze wegdromen en denken aan de mooie tijd op kamp. In de namiddag stond er boerenmiljardair op het programma. Door allerhande opdrachten uit te voeren, verdiende de drama lama's boerenfranken, waarmee ze de boerderij weer konden opknappen.

De Jetbezen begonnen de dag met het maken Tie Dye tshirts. Mooie resultaten zijn verzekerd. Na de middag begonnen we aan een heuze ruiltocht. 3 blikken veranderde al snel in een kar vol zoetigheden en speelgoed. HEt was een MEGA fijne tocht!

De Meuttes zijn deze voormiddag volop bezig geweest met het voorbereiden van een act voor de bonte avond. Het wordt een combinatie van "Wat Als" en een goochelshow. In de namiddag kregen de jongens een wc-rol mee en zijn ze vertrokken op een ruiltocht. resultaat: veel pakken koeken, 5L frisdrank, 2 spelletjes en zelf een Tajine! Het was een groot succes.

De Verkes begonnen de dag met paintballen samen met de John Deeres. In de namiddag stond een een-tegen-allen op het programma waarbij de jongens verschillende opdrachten moesten uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Jammer genoeg konden ze niet alle opdrachten optijd uitvoeren.

Deze voormiddag gingen de Betsy"s de strijd aan met elkaar om de titel voor Beste Boerin! In de namiddag zijn we Bekkevoort en omstreken verder gaan verkennen met onze fiets. Onze picknick werd onderweg opgepeuzeld en de natuur werd nog verkend op de terugweg naar de kampplaats.

's Avonds stond de leiding nog een heuze cursus te wachten. Ze kregen een boerenopleiding en de kinderen konden helpen. Eerst werd de leiding opgemaakt door de kinderen. Daarna leerden ze eten zoals de dieren, gelukkig had de kookploeg nog wat eten van de afgelopen dagen gespaard... Dieren tekenen met verf zonder handen, truffels zoeken zoals de everzwijnen, niets ontbrak in de opleiding. Het was een avond vol gelach.

180 klein oogjes trippelde richting de slaapkamers, de stilte volgende niet veel later. De batterijen kunnen terug opladen om morgen te genieten van hun laatste dag op de boerdeij.

Tot morgen!

Vrijdag 20 augustus

Goeieavond Begijnendijk,

Vanochtend nog veel kleine oogjes op de Boerderij. De kinderen hadden duidelijk moeite met op te staan. Gelukkig hadden we stevige muziek om ze direct uit het bed te schudden. We trokken daarna onze dansschoenen aan en begonnen de dag meteen met enkele dansjes. Tante Rita en het Vliegerlied zorgde voor een sportieve start.

Vele groepen genoten deze voormiddag van springplezier op het springkasteel. De meeste oefenden ook nog hun actje voor de Bonte boerennamiddag. Hier en daar kwam de zon er eens door, en dat zorgde voor veel blije gezichten.

Na de middag was het eindelijk zover, de grote bonte boerennammidag vond plaats. Hier zagen we van zowel de kinderen, leiding als kookouders verschillende actjes die ze door de week hadden voorbereid. We zagen van iedereen geweldige dansmoves, acteerskills en vele andere talenten.

Na een echt boerenbuffet was er nog de Slampamper Soundmix Show met aansluitend het kampvuur waar we genoten van taart en een geweldig einde van een tof slampamperjaar. De verschillende traantjes die erbij kwamen kijken zorgde ervoor dat ons kampvuur bijna uitgedoofd was, maar gelukkig is ons Slampampervuur sterk genoeg.

Slaapwel Begijnendijk en tot volgend jaar!

 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek