Kampverslagen 2020

Disndag 18/8


Je kan ook steeds onze Facebook-pagina in de gaten houden. Hierop proberen we ook wat foto's en kleine updates te posten.

Omdat het dit jaar niet zo ver rijden was kwamen de kinderen al vroeger aan dan anders. Hierdoor hadden ze meer tijd om te ravotten.

The mighty midgets (meisjes 1 en 2) hebben eerst elkaar beter leren kennen door allerlei kennismaking spelletjes. Daarna zijn ze er direct stevig ingevlogen met waterspelletjes en vuile spelletjes. Wat zagen ze er toch prachtig uit vol bloem en verf.

De gabbers (jongens 1, 2 en 3) leerden hun leiding spelenderwijs kennen via een sportzak vol spulletjes. Daarna werden hun monden op de proef gesteld. En ja hoor zwijgen kunnen ze “soms” ook. In de namiddag besliste het rad wat de dag hen verder bracht! Gabbers out!

Dancing queens (meisjes 3) De leiding kwam meer te weten over de meisjes van het derde leerjaar door allerlei kennismakingspelletjes te spelen. Daarna mochten de meisjes zich bewijzen als echte speurneuzen door Cluedo te spelen. In groepjes van twee gingen ze op zoek naar de moordenaar. Ook het spelletje weerwolven mocht niet ontbreken op deze dolle namiddag. Ten slotte amuseerden we ons met het maken van enkele TikTok-dansjes zoals alleen echte Dancing Queens dat kunnen!

De vengaboys (jongens 4) Toen de jongens aankwamen hebben we ze meteen leren kennen met enkele kennismakingsspelletjes. Daarna kregen de jongens zin om een potje te voetballen dus deden we dat ook, gewone voetbal én Chinese voetbal!! Na de lunch speelden we één tegen allen en nipt maar op tijd versloegen de jongens hun leiding. Na de lekkere pannenkoeken hebben we nog eventjes schipper mag ik overvaren gespeeld en toen was het al tijd om de kampdans te leren, wat kunnen de Vengaboys goed dansen!!

De snollebollekes (meisjes 4) de meisjes van het 4de hebben de week gestart met een just dance battle. Hierbij moesten ze in 2 groepen opdrachten tegen elkaar doen. De winnaar mocht het liedje kiezen waar ze op gingen dansen.

De mayomeisjes (meisjes 5) kwamen aan op de kampplaats en moesten eerst inbreken voordat ze hun slaapplaats mochten betreden. Een inscaperoom maakte meteen duidelijk dat het thema van dit jaar fout is. Daarna hebben we kennismakingsspelletjes gespeeld en werd er een eerste scenario uitgeschreven voor hun eerste live programma! Hou morgen zeker onze facebook pagina in de gaten.

De spice girls (meisjes 6) zijn heel relaxed begonnen met een verzorgingskuur van het gezicht en de nagels. Nadat alle poriën goed gereinigd waren was het tijd om ze terug vettig te maken. Dat deden we met ketchup, mayonaise, bloem en … Nadien werd ook de maag gespijzigd met appel en sla met wat lekkers op. Uiteraard zouden de spice girls geen spice girls zijn zonder een spicy dessertje. We kijken al uit naar de volgende dagen vol pikante lekkernijen. Na een lekker frisse douche vlogen we erin met de avondactiviteit.

De flerries (jongens 5 en 6) hebben vandaag kennis gemaakt met een groot kussengevecht op het springkasteel, na een tijd ravotten en andere leuke spelletjes op het springkasteel was het alweer tijd voor het 4 uurtje mmmmmm… Pannenkoeken na lekker gesmuld te hebben was het tijd voor de designers in de kinderen naar boven te halen. Met spray paint hebben we de saaie witte schoenen een pak leuker gemaakt met heel wat verschillende ontwerpen spring elk kind eruit!

Morgen gaan we ravotten in de bossen maar daar lees je morgen meer over.Woensdag 19/8
Goedemorgeeeen ;-)

De bubbels begonnen hun dag sportief met een beetje ochtendgymnastiek, daarna genoten ze van het kampverhaal en een lekker ontbijt!

The Mighty Midgets ( meisjes 1 en 2 ) hebben vandaag verschillende spelletjes met elkaar vermengd. Zo werd 1 tegen allen met laddercompetitie gemixt. Na het middageten zijn we naar het bos getrokken. Hier hebben we een combinatie gespeeld van vlaggenroof en stratego. s Avondsd hebben we met onze gehele blauwe bubbel een muziequiz gespeeld. Hierna zijn ze blij, maar vermoeid gaan slapen.

De Gabbers ( jongens 2 en 3) begonnen de dag als echte soldaten in het leger. In de voormiddag vond een groot paintballgevecht plaats in de bossen van Beringen. Als echte stoere krijgers trokken we te voet op missie. Team blauw en team groen vochten tot bloeden toe. (Alles oké hoor :D). In de namiddag was het tijd voor ontspanning. Na een zware wandeltocht genoten we van waterspelletjes met als hoogtepunt de “Slip and Slide” die voor veel plezier zorgde.

De Dancing Queens ( meisjes 3 ) begonnen de dag op een creatieve manier. Ze gingen aan de slag met zoutdeeg. Daarna gaven ze elkaar een make-over. Na het middagmaal speelden de meisjes op de speelplaats van het schooltje naast de kampplaats. Hier speelden ze een spel waarbij eerlijkheid centraal stond. Tenslotte hebben ze zich geamuseerd door elkaar uit te dagen in verschillende duels.

De Vengaboys ( jongens 4 ) versierden in de voormiddag hun blaaspijp die ze één van de dagen zullen nodig hebben om te paintballen. In de namiddag trokken we er op uit naar de Avonturenberg van Beringen daar speelden ze verstoppertje, kattekewuif en klommen ze tot aan de top van de berg.

De Snollebollekes ( meisjes 4 ) speelden vandaag levensweg. Ze startte de dag als baby en eindigde als bejaarde. Tijdens de levensfase deden ze verschillende opdrachtendie toepasselijk waren aan de leeftijd. Zo droegen ze pampers en een tut als baby, sminkten zich zoals echte puvers dit doen en namen ze deel aan een partij seniorenbingo. Je ziet de tijd vliegt als je je amuseert!

De Mayomeisjes ( meisjes 5 ) ontdekten vandaag wat het effect was van bleekmiddel op hun t-shirts. Daarna begonnen ze aan de voorbereidingen van hun eigen Slampamper Show. Deze kon live gevolgd worden vanop Facebook! De regen dacht een spelbreker te zijn voor de avondactiviteit, maar hun eigen deken en kussen en een filmpje zorgde voor een rustige avond! Ze gingen slapen met een nieuwe wijsheid; modder is de beste saus…

De Flerries ( jongens 5 en 6 ) wouden vandaag graag de Beringse cultuur op snuiven, daarom zijn we naar de top van mijnterril geklommen en hadden ze uitstekend zicht op de oude mijnen. Na de middag gingen we voor een sportieve voetbal match. Nadat ze alles hebben gegeven op het veld was het tijd voor afkoeling dus speelde we een grote variant van waterpong. Na lekker gegeten te hebben namen ze nog een douche.

De eerste ochtend op kamp stond in teken van creativiteit. De Spice Girls ( meisjes 6 ) vulden hun voormiddag met het personaliseren van hun eigentote bag. Met stiften en verf gingen ze te keer, met hele mooie resultaten! In de namiddag trokken we op avontuur naar de bos. Daar speelden we verschillende spelletjes zoals een foute vlaggenroof en Kynjesi Kynchwani ( vrij vertaald: kak op hoofd ). De avond werd afgesloten door een film. We zijn klaar voor de dagtocht!

Morgen is het eindelijk zover: we gaan op dagtocht!!

Donderdag 20/8


Vandaag hielden we, geheel in thema, een foute dagtocht.

’s Ochtends werden we aangesterkt met spek op onze boterham. Zo waren we helemaal klaar om te voet naar de mijn te wandelen. Daar aangekomen startten beide bubbels een apart spel, rondom de geschiedenis van de mijnen in Beringen.

In de voormiddag heeft Bubbel 1 het leven van in de oude tijd herontdekt. Welke activiteiten deden mijnwerkers allemaal? Onze kids weten het! Gepakt met een volle kar vol super leuke materialen hebben ze een leuke maar stevige voormiddag gehad. Bubbel 2 heeft in de voormiddag een heuse zoektocht met tablets gedaan. Onderweg waren er verschillende filmpjes en raadsels voor de kinderen waarmee ze meer leerden over de geschiedenis van Beringen en de mijnen.

’s Middags werden alle kinderen verwend met heerlijke sandwiches en boterhammen met eitjes. Alle buikjes werden rond gegeten en zo was iedereen klaar voor de namiddag.

De kinderen van bubbel 1 hebben pirewiet de kanarie geholpen met een heuse zoektocht rondom de speelberg. Uiteraard werd de speelberg ook helemaal verkend. Resultaat: vermoeide en blije kinderen, vuile gezichten en enkele kapotte broeken (sorry mama en papa).

In Bubbel 2 werd de namiddag aangevat met het beklimmen van de avonturenberg. Nadien werd er nog een kijkje gebracht bij de vissen in de duiktoren Todi. Vermoeid en voldaan keerden ze weer naar het kamphuis.

Een lekkere portie friet met vidée kon hen weer op volle krachten doen draaien, zo was iedereen klaar voor de avondactiviteit. Deze was een heuse maak-de-leiding-belachelijk show!

Vrijdag 21/8


Dag 465 van het foute slampamper kamp (de vierde dag dus)

Vandaag startte onze dag regenachtig, maar het zonnetje was al snel weer daar om ons te voorzien van voldoende vitamine D. De Mighty Midgets zijn de dag gestart met een super coole tie-dye T-shirt te maken. Daarna hebben ze hun vriendschap bewezen met echte vriendschapsbandjes, een klassieker op elk kamp. In de namiddag, na een snelle opfrisbeurt a.k.a. douche, zijn we nog wat gaan springen (of slapen) op het springkasteel.

Voor de gabbers was het vandaag kerstavond. Er moesten uiteraard wat klusjes afgerond worden. De een tegen allen kersteditie was hier de ideale oplossing. Zo versierden ze een mooie kerstboom, dronken ze een gepast aperitief. Jammer genoeg was de kalkoen mislukt, maar niets ging verloren.

In de namiddag hebben we lekkere koekjes gebakken. Een warme geur door heel het gebouw en een grote lading koekjes voor onze bubbel. Mmmmhm super lekker.

De Dancing Queens De meisjes van het derde begonnen met “één tegen allen” dat in een fout jasje werd gestoken. Hierbij moesten ze opdrachten uitvoeren in twee teams. Het doel was om zoveel mogelijk geld te verdienen. Met dit geld konden ze ingrediënten kopen om uiteindelijk de lekkerste en mooiste cake te maken. In de namiddag gingen we aan de slag met choco, water, bloem, slagroom... Daarna was het tijd om deze viezigheid weg te spoelen met onze waterpistolen. Dit deden we samen met de jongens van het vierde.

De Vengaboys gingen in de voormiddag naar een plein hier in de buurt en speelde verschillende balspelen. Moe keerden we terug naar de kampplaats om het overheerlijk middagmaal op te peuzelen. Na de platte rust speelden we paintball, OH wat keken de jongens daar naar uit! Na het vieruurtje was het nog tijd voor enkele waterspelletjes, die we samen met de dancings queens speelden. Moe maar voldaan kropen onze boys in bed.

Op de avondplanning van onze jonge bubbel stonden de LOLympsiche winterspelen van de zomer 2020 gepland. Een grootse 1-tegen-allen met een gelijkspel aan het einde. Zowel de kids als de leiding wonnen en verzonnen voor elkaar een STRAF. Benieuwd of ze deze straf ook echt zullen uitvoeren.

De Flerries zijn de dag gestart met een wandeling naar de hoogste mijnterril van Beringen. Na een sportieve beklimming hebben we hout gesprokkeld voor het komende kampvuur. Geladen met een stapel hout op de schouder keerden we terug naar de kampplaats. Na een stevig middagmaal waren de boys weer helemaal opgepept voor een namiddag waterspelletjes. Een frisse douche van de tuinslang en onze kids roken weer fris en fruitig.

De Snollebollekes hebben er een rustige voormiddag van gemaakt. Wat ook wel eens mag tussen al die verschrikkelijk zware dagen. Vriendschapsbandjes waren hierbij het resultaat. In de namiddag stond er tegenover de rustige voormiddag een vettige activiteit. Gepaard met waterspelletjes werden onze meiden een “beetje” vies. Samen met mayomeisjes was het om ter vuilst om er uiteindelijk het best van af te komen.

De Mayomeisjes werden wakker als foute fashion designers en enkele kledingstukken kregen een laagje fluo! Als dank voor de sterke liveshow vond hun leiding het niet meer dan normaal om hen op eenzelfde manier te bedanken. Met een spelletje waterpong tegen de snollebollekes werden de kinderen lekker vuil waarna ze verkoeling (en een douche) vonden op de glijplastic.

De Spice Girls zijn de dag gestart met een escape room. Het begon heeeel vlot, maar enkele puzzels bleken toch te complex. In de namiddag speelden ze een levende levensweg, waarbij alle leeftijden aanbod kwamen met gepaste vragen en opdrachten. Deze levensweg speelden ze in de foute richting, van bejaard naar baby. Hierbij leerden we nog veel bij over elkaar.

zaterdag 22/08

Vandaag was het jammer genoeg onze laatste volledige dag op kamp. Deze zijn we meteen goed begonnen met een spel “Kat en Muis” waardoor we meteen goed wakker waren. Deze voormiddag gingen alle groepen vol actie aan de slag.

The Mighty Midgets (meisjes 1-2) gingen aan de slag in het schoonheidssalon. Ze lakten elkaars nagels en schminkten elkaar tot echte prinsessen. Na een gezichtsmaskertje waren ze helemaal uitgerust voor de rest van de dag.

De Gabbers (jongens 2-3) deden vandaag een grote maar foute 7-kamp. De spelletjes liepen best fout, maar onze jongens maakten er toch een echt spannende wedstrijd van. Zo stootten we geblinddoekt met telefoons en gooiden we ballen met ovenhandschoenen Wat een sportieve kerels!

De Dancing Queens (meisjes 3) hadden een sportieve voormiddag door te springen op het springkasteel. Daarna hebben ze nogmaals bewezen dat ze echte Dancing Queens zijn door zelf dansjes te maken. Deze dansjes toonden ze daarna met veel plezier aan hun leiding.

De Vengaboys (jongens 4) trokken er deze voormiddag op uit naar het bos, daar speelden ze stratego en sprokkelden ze hout voor het kampvuur.

De Snollebollekes (meisjes 4) hebben zich al voorbereid op Kerstmis. Ze hebben namelijk wondermooie kersttruien gemaakt. Ze hebben bewezen dat ze echte tiktoksterren zijn.

De Mayomeisjes (meisjes 5) hebben elkaar vandaag beter leren kennen door het Black Box spel. Hierin kwamen we te weten wie eerst zou trouwen, wie het laatst zijn rijbewijs zou halen en wie volgens de anderen wel eens in de gevangenis zou kunnen belanden. Daarna hebben we nog enkele leuke macramé-bandjes gemaakt zodat iedereen met een toffe herinnering naar huis kan keren.

De Spice Girls (meisjes 6) verdienden vandaag wel een pakje; hun laatste dag op Slampamper. Natuurlijk was dit niet zomaar een pakje, maar een inpak-pakje. Ze moesten het laag per laag inpakken in plaats van uitpakken, lekker fout! Op het einde kregen ze natuurlijk ook nog het lekkers wat er in het pakje zat.

De Flerries (jongens 5-6) zijn vandaag naar de mijnterril geweest. Hier bouwden ze ieder een leuk kamp. Nadat ze dat hadden afgemaakt, hebben ze een vorm van vlaggenroof gespeeld. Om er voor te zorgen dat het kampvuur top zou zijn, hebben ze ook nog wat hout gesprokkeld.

Vanmiddag genoten we allemaal van een lekker bordje soep en honnememmen. Gelukkig werden onze maagjes goed gevuld want het was tijd voor onze foute kledij deze namiddag. De kinderen zagen er alvast prachtig uit, maar de leiding kon hier en daar nog wel wat hulp gebruiken. We speelden hiervoor het grote “Johnny en Marina-spel”. De groepen battleden bubbeltjesgewijs tegen elkaar om van hun leiding de beste Johnny of Marina te maken. Ze daagden elkaar uit in gekke activiteiten: Kus de hottie, handtaswerpen, de roddelkoningin… Thomas en Lore werden gekroond tot Johnny en Marina van het kamp en deelden een mooie openingsdans.

Vanavond werden we door de kookouders getrakteerd op een bubbeltjesbuffet. Alle lekkere ronde etenswaren zijn gepasseerd. Alvast een dikke dankjewel aan de kookploeg voor het lekkere eten de hele week. Na het avondeten was het al een beetje tijd voor afscheid met het bedankingsmoment. Dit werd deels gefilmd en gaan jullie dus ook kunnen terugvinden. De sfeer zat er vanavond ook nog goed in met het kampvuur. Er zijn ook wel wat traantjes gevloeid. Het was voor de leiding dweilen met de kraan open en oppassen dat het vuur niet werd gedoofd. Gelukkig zorgden de liedjes voor een fijne sfeer en kon iedereen uit volle borst meezingen. Iedereen kan terugblikken op een geslaagd kamp en een toffe week. Tot morgen lieve mama’s en papa’s!
 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek