Kampverslagen 2019

Zondag 18 augustus

Goede avond allemaal! Morgen begint het Slampamperkamp 2019. Dit weekend zijn de leiding en kookouders druk in de weer geweest om de kampplaats klaar te maken voor de kinderen. Zaterdag vertrokken we met een volle camion aan de parochiezaal van Begijnendijk. Na een rit van ruim 2 uur waren we aangekomen. De kampplaats werd versierd, de kamers werden ingedeeld en het kampverhaal werd voor een laatste keer ingeoefend. De kookouders begonnen al met de eerste voorbereidingen en de keuken werd klaar gemaakt om eten te voorzien voor 83 kinderen, 20 leiding, 8 kookouders en één hulpleiding. Een hele klus dus. De leiding is er klaar voor, de kookouders zijn er klaar voor, Stijn is er klaar voor, ... Het enige wat we nu nog missen zijn de kinderen. Laat ze maar komen!

Tot morgen


Maandag 19 augustus

Na een lange rit van twee uur rijden, zijn de kinderen veilig en wel aangekomen met veel enthousiasme. Zoals elk jaar huldigen we het kamp in met de voorstelling van Stijn en de leiding. Vanaf de vlag omhoog hing, ging het kamp pas echt van start. Ook dit jaar is er een kampverhaal in thema gemaakt, waarin Otto de wereld wilt veroveren. Na een heerlijke picknick ging iedere groep van start.

Meisjes van het eerste en tweede leerjaar, ookwel de Mega Minnies genoemd, begonnen de week met een sportieve kennismakingsdans. Ze moesten ook een superheldenzoektocht doen, wat was dat spannend seg! En ja hoor, ze hebben alle superhelden terug gevonden!

Jongens één en twee, ofwel de Powerrangers begonnen hun opleiding tot superheld met het meest noodzakelijke, namelijk hun outfit maken. Daardoor zijn de superhelden zonder cape en masker verleden tijd. Ze trainden ook hun spieren met het beoefenen van het zeil in toom te houden.

Meisjes drie en vier, eerder gekend als Batman & The Batgirls hebben elkaar beter leren kennen door een eigenschappenspel. Daarna hebben ze leren samenwerken door een escape room te doen. Na deze dag kennen ze elkaar door en door en zijn ze klaar voor een fantastische week samen.

Jongens drie mochten de naam ‘Kryptenite’ als groepsnaam in ontvangst nemen. De jongens ontdekten de Harry Potter in zich door te strijden om een drakenei, toverlessen te volgen en het zeer vermoeiende Zwerkbal uit te oefenen. Deze training werd gedaan door twee groepen: Zwadderich en Griffoendor.

Jongens vier kregen hun naam te horen, namelijk de Ultraboyz. Om hun supertalenten op de proef te stellen, moesten ze strijden in een Superheldencompetitie. Deze competitie hield in dat ze om het snelste een supermoeilijk parcours moesten voltooien, de kwaadaardige blikken met een Captain America schild omverwerpen en als laatste de gevechtsvaardigheden te testen met zwembadnoedels.

Meisjes vijf, die deze week doorbrengen als The Powerpuff Girls worden vergezeld met Daria, Kendra en Kian. Hun week begon met een teambuilding, waarbij ze elkaar volledig moesten vertrouwen om de opdracht te laten slage.

Jongens vijf en zes, ofwel Wolverine’s Welpjes gaan een vette week tegemoet samen met Mathias, Jonas en Thomas. Het kamp ging voor hen van start met het Infinity Chest spel, de kinderen moesten daarbij de zes Infinity Stones verzamelen. De Wolverine’s Welpjes zijn ook direct bekroond tot speurders en zoeken de dader in de Cluedo.

De oudste meisjes of beter bekend als Dennis’ Angels werden tot echte Angels gedoopt, nadat ze enkele proeven met eieren, gel, choco en nog veel andere dingen doorstonden. Als laatste moesten ze nog de uiterst belangrijke eerlijkheidsproef voltooien om de bekroning van Angel te verkrijgen.

De dag sloten we af met een supertof pleinspel. De superschurk had zes Krachtstenen verspreid en de superhelden moesten deze opnieuw verzamelen. Na een lange strijd was het yoghurt meer dan verdiend. Maar zelfs superhelden worden moe, dus deden ook zij hun oogjes toe.


Dinsdag 20 Augustus

Onze tweede dag begon met een stralende zon. Iedereen was al vroeg uit de veren om tijdens het ochtendturnen hun beentjes in te smeren. Na een heerlijk ontbijt, was het weer Mega-Mindytijd. De Mega Minnies konden zich vandaag uitleven om een echte superheldin te worden. Hiervoor maakten ze een superheldenonderbroek, waarin ze opdrachten moesten vervullen. Eén van die opdrachten was 1-2-3-sluippiano. Ook lieten ze zich van hun dappere kant zien in de speleobox.

Gogogo Power Rangers!! Zij leefden zich uit in een levende zeeslag; gelukkig zijn ze niet gezonken, waardoor ze nog vuile spelletjes konden spelen en krijttekeningen konden maken.

Batman maakte met zijn Bad Girls een coole superheldencape. Na de vettige spelen, waarbij ze appels en wortels met choco moesten verorberen, konden ze zich ‘wassen’ tijdens de waterspelletjes.

De jongens van Kryptenite kregen allerlei opdrachten tijdens één tegen allen om te vervullen, waarvoor ze een beloning kregen. Wanneer ze hadden bewezen goed te kunnen samenwerken, kregen ze de kans om zich om te toveren in B-man. Na deze transformatie deden ze het wat rustiger aan door een cape en een superkonijn te knutselen.

Ultraboyz streden tegen Wolverine’s Welpjes tijdens de ‘omegastrategyseabattle’ in het bos. Na deze uitputtende strijd kregen ze de kans zich als Avengers te bewijzen tegenover Thanos. De Powerpuff Girls gingen vandaag opzoek naar een moordenaar tijdens een Cluedo-spel, daarna deden ze fijne waterachtige waterspelletjes en rottige vuile spelen. Ze waren reeds vermeld, onze Welpjes van Wolverine, zij deden dus een spel samen met de Ultraboyz, waarna ze wat meer zin hadden in romantiek en samen waterspelletjes en baseball speelden met Dennis’ Angels.

Deze laatsten deden in de voormiddag een teambuilding-activiteit in het thema van “Wie is de mol?”. Daarna versierden ze hun GSM-hoesjes met superverfspuitbussen. Zoals reeds vermeld deden ze nog waterspelletjes en baseball met de oudste jongens.

Na deze drukke dag werd er nog heerlijk gesmuld van hamburgers, waarna iedereen een gokje kon wagen in het Slampamperschurkencasino. Gelukkig konden de kinderen de juiste schurk omkopen om de beloning in ontvangst te nemen. We kijken al uit naar de dagtocht van morgen!!


Woensdag 21 Augustus

DANS MET TANTE RITA RITA RITA RITA… De kinderen waren meteen wakker na hun ochtendgymnastiek. Na een stevig ontbijt – lees spek me eijereu – konden ze met hun zwemzak de bus op richting het zwembad!

Voor we onze bestemming bereikten, maakten we een tussenstop bij een nabijgelegen park. Pleinspelen, dansen, een dutje onder de bomen.. voor ieder wat wils. Rond de middag brachten de kookouders ons een bezoekje met een mand vol lekkers. De batterijen waren weer opgeladen en we konden onze tocht verder zetten richting het zwembad. Een dikke twee uur later zagen we hoe honderd “verzopen” waterkiekes zich begaven richting de douches. De leiding genoot dan ook van de stilste busrit sinds het ontstaan van Slampamper.

“FRIEEETJEEEEESS”, riepen de kookouders, het was als een wekker in hun oren.

Een beetje platte rust was, na deze vermoeiende dag, meer dan welkom. Dat gaf de leiding genoeg tijd om alles klaar te zetten voor De Slampamper Muziekquiz! Zingen, dansen, playback, stop-de-bandronde… Het was een muzikale avond om nooit te vergeten!

Na een dag vol water, zon en plezier sloten de kindjes en uiteindelijk ook de leiding hun oogjes met veel zin in een nieuw avontuur, wat zou dat morgen allemaal geven?!

-Any way the wind blows

Donderdag 22 Augustus

Op de vierde dag werden de kinderen actief gewekt met tikkertje-stopcontact. Bij het ontbijt werd iedereen verwend met cornflakes. Met goed gevulde maagjes konden de activiteiten starten.

Dennis’ Angels namen het deze voormiddag op tegen Wolverine’s welpjes in een grote 1 tegen allen. Het werd een zeer spannende wedstrijd die eindigde in een gelijkstand!

Ook de Mega Minnies hebben een 1 tegen allen gespeeld, genaamd 2 tegen allen, een verwijzing naar hun fantastische leiding.

Batman & the Bad Girls speelden deze voormiddag ook een groot spel samen met de jongens van Kryptonite. Tijdens een groot smokkelspel konden ze al hun slinke sluip-skills in de verf zetten.

The Powerpuff Girls toonden hoe goed ze elkaar al kennen in het spel ‘Wed op de beste’. Waarbij ze zelf de meest geschikte persoon voor elke opdracht moesten aanduiden.

The Power Rangers werden uitgedaagd in een grote levende stratego waarbij ze hun strategische skills naar boven moesten halen.

The Ultra Boyz speelden My Alter Hero, een groot samenwerkingsspel waarbij vooral de kennis van elkaar zeer nuttig was om een zo sterk mogelijke superheld te maken.

Dan was het eindelijk tijd voor een langverwacht middagmaal. De brullende maagjes werden snel gevuld met Iron Man-soep, spinaziepuree met fish-sticks en pietenpap als dessert. Nadien zongen we de longen uit ons lijf met grote hits zoals ‘onzen bok is dood’ en ‘een tocht door het donker’.

Tijdens de zonnige namiddag waren vooral de waterspelletjes een echte hit(te). Kryptenite toverden zichzelf om tot Aqua Man. De Mega Minnies namen het op tegen de Power Rangers in de Olympische waterspelen. Ook de Ultra Boyz hielden het niet droog deze namiddag. Bij al deze groepen was de glijplastiek erg in trek. Om een echte Ultra Boy te zijn moet je natuurlijk je krachten tonen in ruige spelen.

Ook tijdens de namiddag werd er het populaire spel 1 tegen allen gespeeld, ditmaal door de Powerpuff Girls.

Dennis’ Angels kwamen deze namiddag helemaal tot rust door gezichtsmaskertjes aan te brengen en hun zen te zoeken. Hierna speelden ze nog het grote Instagram-spel, want iedereen heeft tegenwoordig al een smartphone. 😉

Wolverine’s Welpjes werden deze namiddag nog dikkere kameraden dankzij hun spel Dichte Vrienden. In een moeilijke estafette moesten ze elkaar helpen en samenwerken om het gezamenlijk doel te bereiken.

Badman & The Bad Girls ontdekten dat kookouder Gino vermoord werd vandaag. Ze besloten om meteen het heft in eigen handen te nemen en dit mysterie op te lossen.

Een nabijgelegen speleobox was erg populair vandaag. Deze werd bezocht door maar liefst 3 van onze groepen: The Power Rangers, The Ultra Boyz en The Powerpuff Girls.

We kregen ook bezoek uit Begijnendijk vandaag: Pater Marcel kwam langs met een klein geschenkje voor de kinderen.

Na lekkere frikadellen met kriekjes of appelmoes kon het hoogtepunt van de dag aanbreken: de Super Sloggi show! Een show die niets te maken had met Sloggi en waarbij de leiding belachelijk gemaakt werd door Frank Deboosere en An Lemmens.

Bedtijd voor de kinderen en douchetijd voor de leiding. Slaapwel Begijnendijk!


Vrijdag 23 Augustus

De laatste volledige dag al. Voor we het goed en wel door hadden is het kamp al bijna gedaan. Vandaag hebben onze De Ultra Boyz en de Wolverine’s Welpjes samen de speleobox verkend. Iedereen is er heelhuids terug uit geraakt, zoals echte superhelden.

De Kryptenite’s zijn vandaag in de mijnen op zoek gegaan naar kryptoniet om zo een echte Hulk te worden. Om in de mijnen af te dalen maakten de jongens een prachtige kabelbaan en bewezen ze hun durf in de speleobox.

De Mega Minnies deden het een beetje rustiger aan voor hun laatste dag. Ze maakten macramébandjes voor elkaar en waaiden uit op het springkasteel.

De Power Rangers hebben deze voormiddag gevuld met een echte klassieker: ‘Eén tegen Allen’. Om die te voltooien moesten ze onder andere een emmer water overhevelen met een klein koffielepeltje. Dit is hun uiteindelijk ook gelukt.

Onze Powerpuff Girls maakten ook macramébandjes. Daarna hebben ze zich volledig opgemaakt in een beautysalon. Ze hebben de laatste dag dus in stijl afgesloten.

Dennis’ Angels losten vandaag de laatste puzzels op van hun escape-room. Hierdoor vonden zo ook de super geheime locatie van de roze unicorn Piñata. Daarna verorberden ze nog enkele cup cakes.

Onze Wolverine’s Welpjes hebben hun smaakpapillen stevig laten gaan. Tijdens de Boozed-Bean challenge moesten ze lekkere en minder lekkere snoepjes eten. Daarbij waren er verschillende smaken aanwezig: perzik, chocoladepudding, tutty-frutty, maar ook: oorsmeer, hondeneten en vervallen melk. Deze snoepjes werden allemaal keurig opgegeten.

Batman & The Bad Girls hebben vandaag een zintuigen-spel gespeeld. Daarbij werden al hun zintuigen sterk op de proef gesteld. Vooral de proefopdracht viel in de smaak.

In de namiddag moesten de kinderen de superhelden helpen. Zij waren al hun krachten kwijt geraakt. Na enkele opdrachten vonden de kinderen de toverdrank om de superhelden hun krachten terug te geven, waardoor de slechterik uiteindelijk goed werd.

Voor het 4-uurtje kregen we bezoek van het gemeentebestuur. Zij trakteerden ons op lekkere ijsjes. Daarna werden er groepsfoto’s genomen.

Na het avondeten hebben de kinderen de leiding getrakteerd op een super mooie afscheidsbrief. Op de muziek van Marco Borsato werd een eigen compositie geschreven door onze hoofdleider Stijn.

De dag sloten we af met het kampvuur. Hier werden enkele klassiekers boven gehaald zoals het Slampamperlied, maar ook veel gesnotter. Daar sloten we ook het kamp van 2019 officieel mee af. Het was weer een topeditie en we kijken allemaal uit naar de komst van de ouders.

Slaapwel en tot morgen!Je kan ook steeds onze Facebook-pagina in de gaten houden. Hierop proberen we ook wat foto's en kleine updates te posten. 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek