Maandag 20 augustus 2018

Goedenavond familie, vrienden en kennissen van het thuisfront.

De eerste dag van Slampamper 2018 zit er alweer op.

Het was nog stil hier in de Ardennen, maar daar kwam snel verandering in wanneer een bus vol enthousiaste kinderen aankwam. Na een kort welkomstmoment vloog iedereen er meteen in. De meisjes van het eerste en tweede leerjaar deden onder leiding van Kian, Mathias en Natasha eerst een zoektocht om hun groepsnaam te achterhalen. Uiteindelijk bleek dit ‘de Cleotjes’ te zijn. Na nog enkele kennismakingsspelletjes en wat pleinspelen zat de namiddag er voor hen ook op.

De kleinste jongens of ‘de Tinysaurus-Rex’ leerden elkaar en Jonas, Dennis en Thomas kennen met een nick-nac namenspel. Ook speelden ze legertje in het bos en zochten ze naar kleuren en prenten om deze dan te combineren. Als laatste hielden ze een stevig potje touwtrekken om de namiddag af te sluiten.

‘De Flower Powers’ of meisjes van 3 en 4 hebben samen met Joren en Lore hun namiddag ingevuld met kennismakingsspelletjes, maar ook katteke wuif en een spelletje weerwolven stonden op het programma. Ook hun dansje voor de bonte avond krijgt al vorm. De jongens van het derde en vierde worden samen met Sander, Brent en Ruby ‘GladiaTHORs’, die enkele kennismakingsspelletjes, een beetje honkbal en ook nog wat spelletjes in het bos speelden.

De oudste meisjes ook wel ‘de Furby’s’ zaten opgesloten in een escape room waar ze uit moesten ontsnappen aan de hand van enkele moeilijke raadsels om zo hun leiding, Floor, Sofie en Sander, te leren kennen. Toen dit gelukt was, speelden ze ook nog enkele pleinspelen.

‘De Little boys’, vreemd genoeg de oudste jongens, onder leiding van Leen en Stijn, bouwden hun eigen rijk. Wie genoeg grondstoffen verzamelde, kon zelfs een wereldwonder maken. Ze speelden ook nog enkele vertrouwensspelletjes en om af te sluiten nog een beetje voetbal.

Na een kommetje soep, heerlijke spaghetti en een (water)meloen was iedereen terug opgeladen voor een groot bosspel. Heel de groep werd opgedeeld in 4 kleinere groepen en speelde kwarteeuwen. De kinderen moesten in de andere kampen kwartetkaartjes gaan halen en proberen deze te vervolledigen. Elk kwartet was gebaseerd op een periode uit de tijd.

Toen iedereen uitgeput was, konden alle kinderen nog genieten van een stukje cake, lieten ze gezamenlijk - al zingend – de vlag naar beneden laten en gingen ze allemaal slapen om morgen fris aan een nieuwe dag te kunnen beginnen.

Slaapwel en de groetjes.Dinsdag 21 ausustus 2018

BliepBloebBlabliieeep! Terug naar 21 augustus 2018 om ons verhaal te vertellen!

We stoppen even met onze tijdreis om jullie te vertellen over onze dag.

De kinderen werden gewekt door een heus pannen en potten concert. Met kleine oogjes begonnen ze met het ochtendturnen. Een stevig ontbijt en enkele chocomonden later kon elke groep beginnen aan zijn dag.

De Tinysaurus-Rex begonnen hun dag als echte superhelden. Na het maken van hun eigen cape in de voormiddag, konden ze er in de namiddag letterlijk en figuurlijk invliegen! In de namiddag hadden ze niet veel meer nodig dan wat water, een zeil en wat bruine zeep om zich helemaal te laten gaan. Afgewisseld met watertrefbal en waterhonkbal waren ze volledig klaar om zich op te frissen voor het avondeten.

De Cleotjes startten hun dag met een stevig potje verstoppertje in het bos. Na wat gewerkt te hebben aan hun toneeltje voor de bonte namiddag (vrijdag), voetbalden ze als echte Chineesjes tot het tijd was om te eten. Na de middag brak een oorlog uit met waterpistolen, waarna ze zich konden amuseren op de schuifplastic. Een frisse en nodige douche later mochten ze zich nog klaarmaken voor een partij trefbal en zakdoek leggen.

De GladiaTHORs bevonden zich helemaal in koninklijke sferen. Na een lange kruistocht naar het bos van De Koning begonnen ze aan het smokkelspel. Het doel bestond erin de beste smokkelaar te worden in ‘lekkere’ etenswaren. Door al dat smokkelen wouden ze zelf ook wel wat smikkelen en trokken ze terug richting het kamp. Doorheen de namiddag konden de GladiaTHORs hun strepen verdienen om een echte krijger te worden. Nadat ze de strepen goed hadden afgewassen, konden ze aanschuiven voor de avonddis.

De Flower Powers hadden een creatieve voormiddag voor de boeg. Zij knutselden hun eigen tie-dye T-shirt. Met een volle maag kregen ze een spoedopleiding om een echte hippie te worden. Deze opleiding bestond uit verschillende onderdelen, waaronder het schminken van de leiding, het maken van een eigen vlag, het brengen van de zonnegroet… Uiteindelijk behaalden ze allemaal hun eigen hippiediploma. Als volwaardige hippies konden ze aan tafel gaan.

Het was een strategische dag voor de Little Boys. Ze speelden heel de voormiddag levende stratego, waarbij ze als ze het kamp hadden binnengedrongen ook nog eens zeeslag moesten spelen. Met hongerige magen genoten ze van het middageten. Na de platte rust konden ze uitgerust beginnen aan de waterspelen. Een combinatie van waterhonkbal en waterslides zorgen voor het nodige spektakel, terwijl het zich begeven op glad ijs de climax van de namiddag was. Wat uitblazen onder de douche en wat rustige spelen zorgden ervoor dat ze helemaal klaar waren voor de avondactiviteit.

Spannende eilandraden, pittige proeven, hevige duels… Het viel allemaal te beurt aan de Furby’s. Expeditie Slampamperson was de hoofdactiviteit van de dag. Aan de hand van verschillende opdrachten, probeerden zij de stoerste slampamperchick uit de groep te selecteren. Enkele voorbeelden zijn: een eigen bandana maken, touwtrekken, het hele team over een koord krijgen, trefbal… Team Noord en Zuid vochten het uit met een strijd tot de doo…tot er een winnaar was!

Na het eten verzamelde heel het kamp zich op het plein voor de ultieme muziekquiz! Met vragen, zing- en dansopdrachten en het nodige gelach maakten we er een muzikale avond van. Tijdens de pauze van de quiz was een late-evening snack meer dan welkom! Iedereen amuseerde zich en deed goed mee, dus verliezers waren er zeker niet, maar de winnaars werden wel gekroond! Voldaan neurieden ze zich richting de kamers, terwijl door de gangen weerklonk: “ZET JULLIE ZWEMZAK KLAAR!”

Tot morgen!

BLIEBLABLOOEPBLIPBLAALBLAA!!

Woensdag 22 augustus 2018

Vandaag stopt onze tijdreis op 22 augustus 2018.

De kinderen werden gewekt met luide dj-muziek en zongen al van ’s morgens vroeg luidkeels mee. Vandaag was een speciale ochtend, want we gingen richting de ontbijttafel. Er was geen tijd voor ochtendgymnastiek of de kampdans. Na het ontbijt werd de grote groep in twee groepen verdeeld. De jongens van het eerste tot en met het vierde leerjaar en de meisjes van 1 tot en met 3 waren een groep en zij stapten als eerste op de bus richting de locatie van onze dagtocht: domein Chevetogne.

De overige kinderen speelden tijdens het wachten op de bus bosspelletjes, waaronder een grote Stratego. Eens we allemaal waren gearriveerd, konden de kinderen hun gang gaan in een grote speeltuin waar zelfs riviertjes doorsijpelden. De jongens waanden zich terug in de middeleeuwen. Ze groeven zelfs een uitgebreid rivierstelsel. Dit deden ze door een grote stroom te onderbreken met een zelfgemaakte dam en zo stroomde het water binnen in hun zelf gegraven grachten. De rest amuseerde zich in de speeltuigen en in de resterende stromingen.

Rond kwart voor één arriveerden de kookouders met hun tijdsmachine. Daarin brachten ze verse sandwiches en bokes met eikes. De kinderen konden dit van harte appreciëren na het vele spelen. Na het middagmaal flitsten we door de tijd richting het zwembad. Nadat de zwemkleren aan waren en de badmutsen opstonden, was het tijd om in het zwembad de springen. Eerst moesten onze tijdreizigers natuurlijk bewijzen hoe goed ze konden zwemmen. Ze moesten voor de leiding een baantje zwemmen en iedereen behaalde een positief resultaat!

Iedereen plonsde samen met hun leiding in het zwembad en ze amuseerden zich tot het weer tijd was om opnieuw in de tijdmachine te kruipen. Eens terug op de kampplaats, stond het avondmaal al gereed. De vol-au-vent met frietjes werd openhartig onthaald. Vooral de vol-au-vent met champignons, zonder champignons, maar vooral die ook met een beetje champignons was favoriet. Na het eten kregen de kinderen wat rust na deze zware reis door de tijd. Ze mochten een half uurtje in de kamer relaxen. Sommigen vielen een half uurtje in slaap, anderen hadden zware gesprekken over de dag: “Hoeveel zand zat er tussen jouw tenen?”, “Hoe diep was jouw put?”, “Vond jij de temperatuur van het water goed?”.

Na deze rust, was het weer tijd voor actie! Vandaag was het tijd voor het befaamde “Maak de leiding belachelijk”-spel. Dit jaar in de vorm van een tandenborstelshow. Hierbij zaten een aantal leidingen voor een doek waarbij andere leiding de armen “bedienden” achter het doek. De andere leiding werd gecontroleerd door een groepje jongeren. Ze mochten de leiding opmaken, voederen, scheren en nog veel meer.

Hierna, rond een uur of negen, was het weer tijd om te gaan slapen. Na de vermoeiende dag, lagen de decibels in de kamers ’s avonds aanzienlijk lager. Zo eindigde deze weer fantastische flits door de tijd en kijken we alweer uit naar de volgende!

Tot morgen!

Donderdag 23 augustus 2018

Vanochtend waren de oogjes nog heel klein na de vermoeiende dagtocht van gisteren. Na een stevige ochtendgymnastiek en een lekker ontbijt met cornflakes waren we klaar om aan de dag te beginnen. De jongens startten hun dag stevig met enkele hevige spelletjes.

Tinysaurus-Rexjes (jongens 1 en 2) begonnen de dag met enkele balspelen. Zo zochten ze ook naar de grote trefbalkampioen.

Bij de GladiaTHORs (jongens 3 en 4) werd er gestart met een grote Stratego. Nadat ze hun vlag en kampen hadden gemaakt, werd er gestreden om de titel.

Bij de oudste jongens (jongens 5 en 6) ging het er meteen ruw aan toe. Zij speelden ruwe spelen. Na deze ruwe spelen was het tijd voor iets rustigers. De Little Boys oefenden ook voor hun act voor de grote bonte avond. De meisjes begonnen de dag een beetje rustiger.

De Cleotjes (meisjes 1 en 2) lieten meteen nog eens zien dat ze erg knap kunnen knutselen. Ze maakten mooie armbandjes met macramé. De Flower Powers (meisjes 3 en 4) begonnen met ook een 1 tegen allen. De kinderen hebben deze ook gewonnen van hun leiding. De Furby’s (meisjes 5 en 6) oefenden hun act voor de bonte avond.

Na een stevig middagmaal, vissticks met spinaziepuree, was iedereen klaar om er terug in te vliegen.

de Tinysaurus-Rex begonnen na de middag met enkele waterspelletjes om wat af te koelen van het warme weer. Daarna maakten ze enkele vriendschapsarmbandjes.

De GladiaTHORs oefenden eerst hun act voor de bonte avond en speelden dan ook nog enkele waterspelletjes.

De Little Boys moesten hun weg zoeken uit een escape room.

Ook de Cleotjes werden uitgedaagd door hun leiding voor een 1 tegen allen. Deze wisten ze jammer genoeg niet af te maken.

Zowel de Flower Powers en de Furby’s vulden hun namiddag met water- en verfspelletjes. Achteraf moest er natuurlijk gedoucht worden om al die verf en vuiligheid er terug af te krijgen. ’s Avonds konden we genieten van frikadellen met krieken en appelmoes. Daarna ook nog van een heuse familie doe-quiz. Waar ieder lid van het team een rol kreeg in de familie.

Na nog een yoghurtje moesten de pyjama’s aan en iedereen de bedjes in voor een welverdiende nachtrust.

Slaapwel Begijnendijk.

Vrijdag 24 augustus 2018

Onze tijdmachine brengt ons ondertussen bij de laatste volledige dag van het kamp. Het ideale moment voor 1-tegen-allen. Of zo dachten toch alle jongensgroepen. Nagels werden gelakt, schoenmaten verzameld en bomen geknuffeld. De oudste meisjes zullen hun 7-minutes-work-out tijdens het grote app-spel zeker nog 7 weken voelen. De jongste meisjes deden het wat rustiger aan. Zij hebben hun eigen kastelen geknutseld. De Flower-Powers gingen als echte speurneuzen op zoek naar de moordenaar, het moordwapen en de plaats delict van de moord op Joren tijdens een groot Cluedospel.

Door de koude pastasalade kregen de kinderen weer voldoende energie om de show te verzorgen tijdens de bonte namiddag. De jongste jongens beten de spits af met een oorlogstafereel uit het jaar 3278. De jedi’s en de dappere ridders versloegen twee afschuwelijke dino’s. Bij de act van de Cleo’tjes raakten twee prinsessen ontvoerd door een slechte heks. Een typisch sprookje met gelukkig ook een happy end. De meisjes van het derde en vierde leerjaar amuseerden ons met een mooi dansje. De GladiaTHORS bewezen dan weer dat ze prachtig met hun kont konden draaien. We waanden ons in het computerspel Fortnite bij de Little Boys en de meisjes van het vijfde en zesde staken zelfs een hele talentenshow in elkaar! Tussendoor entertainde de leiding de kinderen met verschillende andere acts. Van zwemmen in het springkasteel tot de tijd terugspoelen met een knop.

Nadat het hele buffet was opgegeten, ging het dankmoment van start. De kinderen hadden – blijkbaar – cartoons gemaakt van de leiding. En dat was nog niet alles. We kregen zelfs een hele bedankdans speciaal voor ons. Het alternatieve kampvuur met tal van mooie lichtjes, zorgde toch voor een gezellige en warme avond met mooie sfeermuziek erbij. Zeker voor de laatstejaars werd het een emotionele boel.

Het was een prachtige afsluiter van een heel geslaagd kamp. Volgend jaar meer van dat!

Tot morgen!

 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek