Zondag 20 augustus 2017

Vandaag zijn de leiding en kookouders aangekomen op de kampplaats. Deze was nog leeg en stil, maar de leiding heeft er zin in om morgen 80 kleine (en minder kleine) kinderen te ontvangen.

De leiding ging al op verkenningstocht en na een kleine omweg vonden we toch al het bos. Zo ook de rest van de omgeving.

Vandaag hebben we ook twee mooie stripverhalen mogen ontvangen van Merel en Tuur. Zij beelden uit wat wij allemaal doen op kamp.Vanaf morgen start de 25e editie van Slampamper en het belooft weer een top jaar te worden!

Groetjes uit Lokeren en tot morgen!

De Slampamper-Crew!


Maandag 21 augustus

Hallo Begijnendijk,

De eerste dag van het kamp zit er alweer op en we zitten te popelen om de gebeurtenissen van vandaag even te overlopen.

Allereerst was er de aankomst en de verwelkoming van de kinderen (in meer dan 20 talen!!). Ook het kampverhaal mocht hierbij niet ontbreken. Na de terreinverkenning en het klaarmaken van de kamers, konden de eerste spelen beginnen.

De jongens van het eerste en tweede leerjaar, de Columbusjes, speelden een groots landenladderspel onder leiding van Lauren, Sander en Stijn.

De jongste meisjes, de Indiaantjes, leerden elkaar beter kennen door middel van kennismakingsspelletjes en gezelligheid op het springkasteel. Hun opperhoofden zijn Lore en Sofie.

De jongens van het derde en vierde leerjaar, de Italiaantjes, vochten het tussen elkaar uit in een wereldstratego. Hun generaals zijn Thomas en Sander.

De meisjes van het derde en vierde leerjaar, de Paradijsvogels, deden enkele kennismakingsspelletjes met daarbovenop een “reis rond de wereld” en een “vuil-onderbroekenspel”. Hierbij leerden ze hun leiding, Brenda, Tessa en Joni, beter kennen.

Natasha en Jonas lieten de oudste jongens, de Trekvogels, het kampterrein ontdekken via het “Grote Ontdekkingsspel”. Hierna konden ze hun energie kwijt op het springkasteel en een voetbalmatch.

De meisjes van het vijfde leerjaar, de Toeristjes, leerden hun leiding, Floor, Kian en Daria, kennen aan de hand van het “Verlos-de-leidingspel”, enkele kennismakingsspelletjes en enkele gezellige babbels.

De oudste meisjes, De Romeiden, probeerden elkaar los te krijgen van een boom en deden enkele klassieke kennismakingsspelletjes onder het toeziend oog van Joren, Ruby en Leen.

Na een deugddoende spaghetti waren we weer helemaal klaar om een reuzecluedo te spelen met iedereen.

Hopelijk zorgen al deze spelletjes voor een goede nachtrust, zodat we er morgen weer kunnen invliegen!Dinsdag 22 augustus

Vandaag is Tom in het kampverhaal langsgegaan bij de Chinezen. De Chinezen hebben leren eten met mes en vork. Toen ging Tom langs in Australië bij pratende kangoeroes, tot zijn verbazing.

Ugh ugh, de kleine indiaantjes begonnen aan hun indianendag. Ze bouwden een totempaal en deden allemaal opdrachten om veren te verdienen voor hun verentooi. Zo werden ze een echte grote indiaan. Om een echte indiaan te zijn moet je er ook zo uitzien en daarom gingen ze aan de slag met het kapot knippen van hun t-shirten.

"Kijk daar", zeiden de columbusjes en ze gingen ten strijde met een stratego. Om af te koelen in de namiddag deden ze nog enkele waterspelletjes.

Fioew fioew, de paradijsvogels vliegen voorbij. Ze deden verschillende opdrachten in een 1 tegen allen. In de namiddag gingen ze naar het paradijselijke woud om wat te spelen met het water.

Ciao ciao, en zo gingen de Italiaantjes op zoektocht waar ze raadsels moesten oplossen. Na al het zoeken vonden ze plots plits plats enkele materialen om waterspelletjes te spelen.

Klik klik, de toeristjes zijn daar met hun fototoestel waardoor ze vele filmrolpotjes hebben. Toen speelden ze stratego met deze potjes en verf die ze naar het andere kamp moesten verhuizen. Met al dat verhuis hadden ze honger gekregen en kregen ze lekkere dingen zoals chocoappels, slagroom, eitjes, bloem, babyvoeding en speelden ze verftwister en tikkertje tsunami.

Ave ave, de romeiden zochten een mol in de groep, want Rome was afgebrand. 1 huisje konden ze nog redden, het stond vol met verf dus speelden ze verftwister. De keizerin was gestorven, dus gingen ze op zoek naar een nieuwe keizerin. Deze koningin moest bestendig zijn tegen vuil dus speelden ze enkele vuile spelletjes.

Foue foue, nee het zijn niet de paradijsvogels maar de trekvogels. Ze trokken ten strijde met stratego. In de namiddag deden ze een succesvolle ruiltocht waar ze vele lekkere dingen aan hebben overgehouden.

Natte en vuile groetjes

Woensdag 23 augustus

Vandaag de plezantse, maar ook meest vermoeiende dag van het kamp: DE dagtocht.

We trokken met heel de groep richting Gent naar de speeltuin en het zwembad van Rozenbroeken.

Na een busrit van een klein half uurtje (jawel, met onze eigen bus) konden de kinderen zich uitleven in de grote speeltuin. Veel nieuwe zandbakken werden gecreëerd in de kleren en schoenen van de kinderen. Van schuiven van de glijbaan tot schommelen in de reuze schommel, het kon niet op.
Enkele jongens maakten zelfs hun eigen glijbaan! Hoe dat werkte? Dat vraag je beter aan de jongens zelf ;-)

Voor 's middags waren er lekkere boterhammen en sandwichen bereid door onze fantastische kookouderds. Eitjes tussen een boterham zijn toch altijd lekker?

Wanneer al het eten opgesmuld was, was het tijd om te gaan zwemmen.
Eerst en vooral moesten de kinderen aan de leiding tonen of ze wel de fantastische zwemmers zijn die ze beweren te zijn. De leiding was uiteindelijk blij verrast!
Tijd om het sportbad in te ruilen voor een top zwemparadijs vol met wildwaterbanen en verschillende glijbanen. De kinderen konden zich samen met hun leiding uitleven en dit deden ze met volle lust.
Ook trokken onze kinderen met natte voetjes richting de springkastelen die buiten aan het zwembad stonden. Schuiven maar!!

Op de busrit waren er al een aantal slapers.

Tijd voor het avondmaal, gelukkig nog niet het laatste!
De kookouders maakten een zalige videe met frietjes! Natuurlijk ook met een slaatje :-)

Natuurlijk gaan de kinderen niet direct hun bedje in. Tijd voor de avondactiviteit!
Vandaag niet het Eurosong, maar Slampampersong. Dit was een muziekquiz waar er veel gebruik werd gemaakt van liedjes uit het Eurosong, de naam wees zichzelf eigenlijk al uit. De kinderen zongen luidkeels mee met de liedjes die ze eigenlijk moesten raden. Alleszins al heel veel punten voor sfeer en gezelligheid!

Na een lange en vermoeiende dag was het tijd om naar bedje te gaan. De zesdejaars mochten natuurlijk nog zingen bij onze vlag.

Slaapwel en tot morgen!Donderdag 24 augustus

Vandaag leerde Tom in Australië zakspringen, dat beviel hem niet echt en hij zette zijn tocht verder tot hij in Afrika belandde. Hier maakte hij kennis met een heleboel dansende Afrikanen.

De jongste meisjes, de Indiaantjes, deden vandaag een ontdekkingstocht door Afrika. Hier speelden ze ook een stratego met de Afrikaanse dieren. Ze zorgden zelf voor een verrukkelijk vieruurtje met zelfgemaakte cactussen van fruit. Ze sloten de dag af met nog wat verf- en waterspelletjes.

De paradijsvogels begonnen hun dag met het maken van gouden sleutelhangers van dieren over heel de wereld. Ook zij besloten te koken, ze maakten verschillende hapjes om een leuke pyjamaparty te houden.

De toeristjes hielden zich vandaag bezig met het knutselen van gepersonaliseerde dagboekjes. Heel de namiddag hebben ze besteed aan het spelen van een wereld monopolie.

De oudste meisjes maakten in de voormiddag vriendschapsbandjes. In de namiddag namen ze het op tegen hun eigen leiding met één tegen allen, jammer genoeg hebben ze niet alle opdrachten kunnen volbrengen.

De jongste jongens besloten ook te knutselen vandaag, ze zijn begonnen met het maken van wereldbollen, de afwerking zal morgen moeten gebeuren. Hierna amuseerden ze zich met ruwe spelletjes. In de namiddag hebben ze een grote ruiltocht gehouden, vijf eieren leverde een grote mand vol lekkers op.

De Italiaantjes hebben vandaag geleerd dat je zelf uit papier vliegensvlugge frisbees kan maken. Die hebben ze dan gebruikt om frisbeegolf mee te spelen. Ze namen het in de namiddag tegen elkaar op met een laddercompetitie.

De oudste jongens startten de dag met een cupcakeroulette, waarbij één op drie cupcakes, een vies smaakje had. Ze vulden de rest van hun dag met waterspelletjes, paintball en lichtstaafverstoppertje.

Na het het avondeten konden de kinderen zich amuseren met het avondspel. Het was een show waarbij de leiding eens goed belachelijk werd gemaakt. Zowel de leiding als de kinderen hebben goed kunnen lachen.

Groetjes uit Lokeren, en tot morgen!


Vrijdag 25 augustus

Slampamper 2017 zit er op, het was top.
De weergoden waren weer goed gezind,
zo was deze dag gevuld met plezier voor elk kind.
Vrijdag is de typische 1-tegen-allen-dag,
waarop niets moet en alles mag.
De voormiddag ging voor elke groep snel voorbij,
zo waren de Columbusjes, Indiaantjes, Italiaantjes,
Paradijsvogels, Trekvogels, Toeristjes en Romeiden van de partij.
In de namiddag werd het grote reis-rond-de-wereldspel gespeeld,
als vieruurtje werden er druiven uitgedeeld.
Nederland werd de grote winnaar,
en zo was dit spel klaar.
De kookouders doen voor elke maaltijd hun best,
zij controleerden ook alle kamers, ook al was die soms een nest.
Een wereldbuffet is wat de kinderen als avondmaal kregen,
de buiken werden rond gesmuld, het was een echte zegen.
Wanneer we even terug gingen in de tijd,
werd de hele Slampamperhistorie een feit.
Dit deden we tijdens het moment van dank,
met beeld, woorden en klank.
Een traan en lach,
op onze laatste volledige dag.
Afsluiten deden we met een feest,
zo was het voor vandaag wel, wel geweest.
Na een dag vol met pret,
liggen de kinderen nu in bed.
De valiezen voor morgen staan al klaar,
Want morgen is de dag van afscheid daar.
 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek