Dinsdag 23 Augustus 2016

Goede avond Begijnendijk en omstreken

Voor het kamp van ridders en jonkvrouwen Stak iedereen zijn handen uit de mouwen. Kinderen groot en klein Iedereen wou erbij zijn. De eerste dag zit er al op Het was allesbehalve een grote flop Het zonnetje zorgde voor een warm klimaat De leiding stond alvast paraat Om jullie thuis alle info te geven Hebben wij een kleine samenvatting geschreven.

Vandaag blikken we terug op een stralende dag hier in Herentals. Het begon allemaal deze morgen aan de kerk in Begijnendijk. De leiding arriveerde een half uur op voorhand en werd al direct verrast door een vrolijke bende speelse kinderen. Na een goede aankomst aan de kampplaats en kennismaking met de leiding kon de dag voor de kinderen direct beginnen.
De jongste meisjes (eerste en tweede leerjaar) kregen als groepsnaam de Dappere Prinsesjes. Zij knutselden vandaag een prinsessenhoed en een prinsessendeurhanger. Niet alleen hun creatieve brein werd op de proef gesteld, maar ook de actievere spellen kwamen aan bod. Zo zijn ze aan de slag gegaan met een parachute en bal. De jongste jongens (eerste, tweede en derde leerjaar) zijn tot Roze Ridders geslagen. Om deze titel te bemachtigen moesten zij eerst een riddertocht en Ridderstratego tot een goed einde brengen.
De meisjes van het derde leerjaar zijn vanaf heden de Vliegende Draakjes. Zij begonnen de dag met een Willy Wonka spel waarin al direct de eerste vriendschapsbanden ontstonden. Hierop volgend speelden ze een 'gevaarlijk' leven of dood spel ;).
De Narren zijn de jongens van het 4de leerjaar en begonnen de dag zeer actief. Ze speelden diverse balspelen waaronder potteke stamp, wereldbalvoetbal en vuur. De Re-Belle's, eerder gekend als meisjes 4de leerjaar hebben aan de hand van een landkaart een groepsbevorderende activiteit gespeeld. Bij elke opdracht kregen ze een onderdeel om het wapenschild voor hun kamer te vervolledigen. De oudste kinderen gingen een iets meer tropisch klimaat opzoeken. De temperatuur was al aanwezig, enkel het subtropische water miste nog. De jongens van het 5e en 6e leerjaar, de Draakskes startten hun dag met een watertrefbal. Deze waterpret escaleerde al snel in een heus watergevecht met de oudste meisjes, de Edelvrouwen. Zij speelden allerlei leuke waterspelletjes.

Als tussendoortje kregen ze vandaag een echte middeleeuwse pannenkoek. Tegen de avond begonnen de maagjes weer te grommen en kregen ze juliennesoep en lekkere spaghetti. Het toetje mocht niet ontbreken, een yoghurtje en een koek van de Prins.

Dan rest er ons nog een ding te zeggen en dat is dat dag 1 zeker goed is verlopen, en het kamp positief is ingezet.

Slaapwel en tot morgen!

Woensdag 24 Augustus 2016

Dag 2 op Slampamper begon meteen met een flitsende ochtendgymnastiek. Nadat de benen losgegooid waren, kon het spelplezier beginnen. Vanochtend kwamen we in het kampverhaal ook meer te weten over Seppe en zijn avonturen in de middeleeuwen.

De Roze Ridders (jongens 1/2/3) hebben de eerste belangrijke stap ondernomen om een echte ridder te worden. Zij maakten vanochtend hun eigen wapenschild. Dat kwam meteen al goed van pas tijdens de waterspelletjes. Meer waterplezier vonden ze tijdens het schuiven op bruine zeep! Ze toonden zich eerder op de dag als een echte ridder tijdens het paintballgevecht.

De Narren (jongens 4) begonnen hun opleiding tot ridder met een levende stratego, terwijl De Draakskes (jongens 5/6) een verrassende Bean-Boozlesquiz deden. Nadien gingen die twee groepen samen op verkenning uit. Ze gooiden meteen hun charmes in de strijd en slaagden er in om hun ei om te toveren in een grote beloning.

De Dappere Prinsesjes (meisjes 1/2) amuseerden zich met een groot Pool-Noodlespel. In de namiddag, op het heetst van de dag, vonden die jonkvrouwen verkoeling in waterspelletjes en geschuif op plastiek.

De Vliegende Draakjes (meisjes 3) hingen de held uit in het bevrijd-de-gevangenespel. Waarbij ze ook hun kookkunsten moesten bovenhalen. Daarna was het avontuur nog niet gedaan, want ze trokken op verfmissie. Alsof dat nog niet genoeg was, deden ze er nog een potje paintball bij.

De Re-Belle's (meisjes 4) waagden zich vandaag in de duistere oceaan. Ze gingen op zoek naar Dory, Nemo en Marlin. Omdat jonkvrouwen zich ook eens vuil mogen maken, speelden ze verftwister. Ze spoelden zich al spelend af tijdens een waterhonkbal en –gevecht.

De Edelvrouwen (meisjes 5/6) leerden smokkelen als de besten. Ze haalden hun sluwe kant boven tijdens het smokkelspel en weerwolven. Edelvrouwen moeten ook handig zijn. Dat bewezen ze bij het maken van macramé-armbandjes.

Om energie op te doen voor de spelen konden we rekenen op weer geslaagde maaltijden van onze kookouders.

We sloten onze dag samen af in een groot middeleeuws casino.

Slaap lekker Begijnendijk!
We kijken alvast uit naar de dagtocht van morgen!

Donderdag 25 Augustus 2016

Ook de derde dag van het kamp stonden we op met een stralende zon in onze ogen. Om de oogjes helemaal open te krijgen werden we wakker gedanst op de beats van gangnam style. Daarna werden we voorzien van een stevig ontbijt met als extraatje een stukje hespenworst.

Gepakt en gezakt begonnen we aan de wandeling richting het Netepark. Eens aangekomen werden we losgelaten in de speeltuin. Hier konden we spelen op de talloze speeltuigen, daarnaast konden we ook springen op de trampolines en genieten van een ritje op de BMX. Al snel begonnen de maagjes te grommen, de kookouders werden met open armen ontvangen, we konden smullen van de boterhammen met ei en de sandwiches. Met gevulde maagjes waren we klaar om het zwembad in te duiken. Toen we de glijbaan zagen waren we niet meer te stoppen. Er waren maar liefst vier verschillende zwembaden om in te spelen.

Na het zwemmen was iedereen verheugd dat we een koekje en een stukje fruit konden eten, daardoor hadden we genoeg energie voor de vermoeiende terugweg. De langverwachte frietjes maakte iedereen weer zeer blij, omdat de dag zo vermoeiend was kregen we voor één keer een glaasje frisdrank om terug op krachten te komen. Als kers op de taart kregen we als dessert een waterijsje.

De dag werd afgesloten met een show, Slampamper ging op zoek naar de nieuwe K3. Na een spannende finale was de nieuwe K3 bekend. Jonas, Floor en Sofie Ooms mochten zichzelf kronen tot K3. Na deze vermoeiende dag kropen de kinderen met kleine oogjes onder de lakens.

Groetjes vanuit het warme Herentals en tot morgen!

Vrijdag 26 Augustus 2016

De vierde dag vlogen we er onmiddellijk in met het spelletje tikkertje stopcontact. De edelvrouwen deden hun uiterste best om de anderen te tikken. Door de inspanningen kregen we al snel honger, dus was het tijd om het koninklijk ontbijt met cornflakes te verorberen.

De Roze Ridders (jongens 1/2/3) waren zo roos dat ze hun dag begonnen met het knutselen van hun eigen spel, een levend ganzenbord, vol met opdrachten en avontuur. Daarna gingen ze op pad naar het kasteel van de roze ridders, het springkasteel. Hierna werden ze omgetoverd tot heuse smokkelaars in het smokkelende smokkelspel, waar ze als echte rovers hun smokkelwaar konden verkopen op de zwarte markt.

De Narren (jongens 4) waren zo zot dat ze een echte Robin Hood wouden zijn. Dus begonnen ze met het knutselen van een echte pijl en boog. Ze zijn zelfs getest, maar gelukkig bleef iedereen ongedeerd. In de namiddag werd het wat warmer, maar ze vonden verfrissing bij de waterspelletjes. Pijl en boog was hier overbodig, want de waterpistolen werden bovengehaald. Daarna gleden ze verder over de plastic met bruine zeep.

De Draakskes (jongens 5/6) waren zo vurig dat ze vonden dat het nog niet warm genoeg was, en speelden het spelletje vuur, waarbij ze zich moesten verstoppen. Dat was niet het enige dat in de voormiddag op het programma stond, ook nog voetbal en het populaire springkasteel kwamen aan bod. Ze hadden heel de namiddag nodig om de 1 tegen allen van de leiding te voltooien, jammer genoeg lukte dit niet.

De Dappere Prinsesjes (meisjes 1/2) waren zo dapper dat ze een schoonheidssalon openden. Ze kwamen volledig tot rust bij de yoga en verwenden zich daarna met een gezichtsmaskertje en wat schmink. Na de ontspanning was het tijd voor een beetje actie en gingen ze op schattentocht om een echte jonkvrouw te worden.

De Vliegende Draakjes (meisjes 3) vlogen erin met een reuzeversie van een wereldmonopolie waar ze verschillende opdrachten moesten voltooien om de landen te veroveren. Dit was mogelijk door met twee tegen elkaar te strijden. Om al hun veroveringen te kunnen opbergen maakten ze een schatkist.

De Re-Belle's (meisjes 4) waren zo rebels dat ze een silhouettheelichthouder gingen knutselen. Ze hielden het heel de voormiddag nog rustig met het maken van macramébandjes en speelden het gekende spel piu piu. In de namiddag verzamelden ze lekkere melk voor het kasteel van Bella de Koe.

De Edelvrouwen (meisjes 5/6) waren zo edel dat ze een mooie kleurrijke T-shirt maakten. Ook zij maakten edele sprongen op het springkasteel vandaag. De namiddag gingen ze in met 1 tegen allen, waarbij ze onder andere met hun neus een ei rond het gebouw moesten duwen. Uiteindelijk hebben ze de opdrachten niet allemaal kunnen volbrengen.

De dag werd afgesloten met een Shrekshow, dit was gieren en lachen tot we erbij neervielen. De leiding stond voor een grote verrassing, ze hadden geen idee wat hun te wachten stond.

Zonnige groetjes uit Herentals en tot morgen!

Zaterdag 27 Augustus 2016

De laatste volledige dag zijn we gestart met een 'reuze haasje over'. Dit zorgde voor enkele grappige tot hilarische beelden. Vooral wanneer de kleinsten over de grootsten moesten springen. Even ter info: de kinderen zijn allemaal in orde! Hierna werd nogmaals de kampdans gedanst die de meesten al goed onder de knie hebben. Na heerlijke boterhammen met een speciaal stuk chocolade startte iedereen aan deze laatste dag.

1 tegen allen was vandaag heel populair. De dappere prinsesjes, De Vliegende Draakjes, De Narren EN De Re-Belle's namen het op tegen hun leiding. Speciale opdrachten konden dus niet ontbreken, van een ei verder duwen met je neus tot de leiding masseren, niets ontbrak! Dit hield de kinderen allesbehalve tegen om er helemaal voor te gaan, de sfeer op de kampplaats zat er weer dik in! Bij sommige groepen wonnen de kinderen, maar bij anderen was de leiding dan weer te sterk. De meest opvallende straf voor de kinderen was een groepje leiding dat werd voortgeduwd in een kar doorheen de bossen over heel de kampplaats. Ze trotseerden bergen en verschillende boomstronken, maar de kar bleef bewegen en heel! Maar er gebeuren natuurlijk nog veel meer dingen op dit middeleeuws domein. Zo gingen De Draakskes paintballen, maar dan de iets minder pijnlijke versie. Ze gebruikten de blaaspijpjes en de spuiten om elkaar te bekladden met liters verf, het groene team won. De Edelvrouwen deden dan weer totaal het tegenovergestelde: ze openden een schoonheidssalon. Hier werd zowel het gezicht als de nagels onder handen genomen en de leiding bleef ook niet gespaard van een make-up sessie. Ze kwamen er allen niet alleen mooi, maar ook nog eens zeer ontspannen uit! De Roze Ridders kropen in de huid van de middeleeuwse detectives en gingen op zoek naar de moordenaar, het moordwapen en de moordplaats van de knappe jonkvrouw: ze speelden Riddercluedo. Na lang zoeken en veel speurwerk vonden ze alle oplossingen, het was het kleine riddertje die met een kruisboog van in de verte naar het kasteel schoot en de jonkvrouw raakte die in de toren naar buiten aan het kijken was. De dief zit veilig vast achter gesloten deuren!

Na een zware voormiddag was het natuurlijk weer tijd om op krachten te komen. Onze ridders en jonkvrouwen kregen heerlijke koude pasta voorgeschoteld. De ene met tonijn en de andere met worstjes. Die met worstjes was de duidelijke favoriet! Na een tijd van platte rust gingen we op zoek naar Miss en Mister Slampamper! De kinderen werden in groepjes onderverdeeld van 5 en de leiding werd het bos in gestuurd met verschillende opdrachten. De kinderen gingen op zoek naar de leiding en moesten daarbij puzzelstukjes verzamelen. Hierna werd er nog een hele show opgevoerd om de werkelijke Miss en Mister te vinden. Uiteindelijk waren dit Aranka en Bent die de show afsloten met een slow.

Na een lange en vermoeiende strijd schoven de kinderen aan bij een echt middeleeuws buffet met onder andere kipnuggets, ribbetjes, calamares en natuurlijk ook verschillende soorten groentjes. Toen de kinderen aan tafel kwamen waren er enkele verwonderde gezichtjes bij. "Waar is ons bestek??": de vraag die aan elke tafel opkwam. Het antwoord was simpel: "In de middeleeuwen was er nog geen bestek en aten ze met hun handen". Zodoende aten de kinderen met hun handen, die na het buffet met plezier werden afgelikt. Er is bijna nog nooit zoveel gegeten.

We blijven nog even wakker. Volgens de traditie van Slampamper is er elke laatste avond een groot kampvuur. Dit kampvuur brand niet zomaar natuurlijk, dus gingen de kinderen op zoek naar hout. Enkele kinderen kwamen al snel met een halve boom afgewandeld. Na het zoeken van het hout was het tijd voor het grote bedankingsmoment. Hierin werd elke leiding bedankt voor het harde werk en hun inzet en de kookouders werden ook in de bloemetjes gezet. Zowel leiding als kookouders werden geslagen tot ridder, jonkvrouw of chef-kok van het Slampamper kasteel.

Toen was het wel degelijk tijd voor het kampvuur. De kinderen namen hun halve bomen en een ijsje en verzamelden rond het alvast aangestoken vuur. De sfeer zat er weer goed in en de kinderen genoten met volle teugen van hun laatste avond.

Slaapwel Begijnendijk, tot morgen!
 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek