Dinsdag 18 Augustus 2015

En we zijn vertrokken, de 23ste editie van Slampamper. Deze morgen vertrok de bus vol circusartiesten in Begijnendijk. Bij aankomst in Sint-Truiden vlogen we er meteen in: kennis maken met elkaar, op verkenning op het kampdomein, de vlag hijsen, kamers in orde maken en picknick eten.

De meisjes van het 1e en 2e leerjaar heten deze week de artiestjes. Hun leiding is Ellen, Bert en Sarah. Ze begonnen met cluedo. Toen de moord opgelost was, konden ze hun creativiteit kwijt bij het knutselen van circusdierenoortjes. Ook hun kooktalent werd getest. Ze maakten glazuur en versierden hun eigen cakejes welke ze na het avondeten mochten opeten.

De meisjes van het 3de leerjaar zijn de koorddanseressen. Hun super toffe leiding is Luna en Mathias. Ook zij konden hun creativiteit kwijt in een knutselactiviteit. Ze kleurden potjes met zout. Verder hebben ze zich al goed uitgeleefd in het bos.

De leeuwinnen zijn de meisjes van het 4de leerjaar. Zij staan onder leiding van Lore, Sofie O en Sofie M. Nadat ze van elkaar echte clowns hadden gemaakt, speelden ze een circusbingo.

De dierentemmers zijn de meisjes van het 5de en 6de leerjaar. Brenda en Joni zorgen voor hun voor toffe activiteiten. Ze gingen van start met parachutespelen. Hierna gingen ze op reis, de wereld rond.

Joren, Klaas en Thomas nemen de jongens van het 1e, 2e en 3de leerjaar onder hun hoede. Zij heten de goochelaartjes. Hun namiddag werd opgevuld met een laddercompetitie en ze beleefden een heus circusavontuur

De jongens van 4de, 5de en 6de leerjaar amuseerden zich met diverse bosspelen. Hun groepsnaam voor deze week is de vuurspuwers.

Toen de heerlijke geur van het avondeten op ons afkwam, hebben we nog snel de kampdans geleerd en daarna smullen smullen smullen van verse groentesoep, spaghetti op Gino's wijze en een yoghurtje. De gevulde maagjes haalden het energiepeil opnieuw omhoog zodat we er weer tegenaan konden voor het cluedo bosspel. We hebben goede detectieves meegenomen op kamp want met de hulp van de kinderen hebben we ontrafeld dat de koorddanseres de tijger vermoord had met een hoepel.

En zo was de eerste dag al veel te snel om.
Slaapwel Begijnendijk!

Woensdag 19 Augustus 2015

De eerste volledige dag op kamp zit er alweer op en deze begon vanochtend met erg kleine oogjes, maar met zeer veel enthousiasme. Na een ochtendloopje rond de vijver, het hijsen van de vlag, een lekker ontbijt en een spannend vervolg van het kampverhaal waren de kinderen allemaal klaar voor een nieuwe dag vol avontuur.

Voor de Goochelaartjes (jongens 1e, 2e en 3e leerjaar) is het nooit te vroeg voor een beetje actie. Zij begonnen de dag met een grote "Reis rond de circuswereld". Alle andere groepen lieten hun creativiteit de vrije loop en knutselden er op los! De Artiestjes (meisjes 1e en 2e leerjaar) vulden hun voormiddag met het knutselen van gekke clowntjes. Onze Koorddanseresjes (meisjes 3e leerjaar) maakten een spectaculaire vlag. De Leeuwinnen (meisjes 4e leerjaar) knutselden circusmandjes en de Dierentemmers (meisjes 5e en 6e leerjaar) kunnen voortaan hun 'To Do-listje' kwijt aan een handige uil. Vervolgens zorgden de Vuurspuwers (jongens 4e, 5e en 6e leerjaar) dat ze helemaal klaar waren voor hun spannend paintball gevecht door hun eigen stoere geweer te maken.

De knorrende magen van groot en klein kondigden aan dat het tijd was voor het middageten. Na een heerlijke portie tomatensoep met erg veel balletjes, bloemkool met kalkoenrollade, een lekker dessertje, chocomousse, en een muzikale noot waren we klaar voor een actieve namiddag. De Goochelaartjes speelden een grote waterestafette terwijl de Artiestjes zich uitleefden met het 'Oh zo prachtige Bert spel'. Zowel de Koorddanseresjes als de Vuurspuwers speelden een hevige partij paintball. De Leeuwinnen brachten hun namiddag door als grote circusfamilie en hierna werden ze verwend in het 'Verwencircus'. Tot slot hadden de Dierentemmers een actieve namiddag met een doop en waterspelletjes. Ook het springkasteel was vandaag van de partij en elke groep heeft er stevig op los gesprongen.

Vanavond stonden op het menu verschillende broodjes: tonijn, kaas, hesp en groentjes.

Om de dag af te sluiten hadden we een grote 'Slampamper en de Schepping' met proefjes, uitvindingen, foutjes in de schepping en vrienden van Slampamper gedaan.

Hierna kropen we allemaal onder de wol na een vermoeiende maar erg fijne dag!
Tot morgen!

Donderdag 20 Augustus 2015

Na weer een vroege ochtend met nog meer kleine oogjes werden de kinderen wakker geschud door een stevige ochtenddans gevolgd door een energierijk ontbijt. De kinderen kregen hagelslag en bananen voorgeschoteld om met extra energie de dagtocht te beginnen.

Aan een stevig tempo hebben de kinderen 4km gewandeld naar het zwembad met speeltuin. In de voormiddag waren de kinderen vrij om zich uit te leven in de diverse speeltuigen. Er waren klimrekken, glijbanen, een voetbalveld en een klimmuur. Al snel begonnen de maagjes te grommen en werd er uitgekeken naar de komst van de kookouders. Gelukkig lieten ze niet op zich wachten, de kinderen werden verwend door boterhammen met ei, choco en sandwiches met kippenwit of vleessla. Daarna werden ze nog verrast door appelsap en water met grenadine.

Na dit alles waren de maagjes meer dan gevuld en iedereen was klaar om te gaan zwemmen. Vooraleer ze mochten zwemmen moesten de kinderen eerst een lengte zwemmen ter controle. Nadat deze proef was doorstaan waren ze klaar voor het echte werk. Er was keuze uit 2 glijbanen, een wildwaterbaan, een buitenzwembad, 2 binnenzwembaden en een springplank. De tijd vloog tijdens het zwemmen, en voor ze het wisten was het alweer tijd om terug naar huis te stappen. De jongste kinderen (1e en 2e leerjaar) werden met de auto naar het kamphuis gebracht.

Gelukkig waren er weer de kookouders om de vermoeide kinderen in het kamphuis op te wachten met een heerlijke maaltijd. De kinderen werden getrakteerd op broccolisoep, gevolgd door frietjes met vidée en groentjes. Als dessert kregen ze nog een heerlijke én gezonde fruitsalade.

De avondactiviteit van vandaag was een heuse muziekshow, deze werd gepresenteerd door clown Jonas en clown Mathias. In de jury zaten ook heuse circusartiesten, namelijk vuurspuwer Sofie M, jongleur Sofie O en triestige clown Luna. Tussen de verschillende rondes kwamen er nog circusactjes. Illusionist Sander voerde een actje op, alsook een diabolo act van Mathias en Thomas. Tot slot was er ook een zeehondenact van Joni en Joren. Een goede nachtrust is nu meer dan welkom.

Slaapwel!

Vrijdag 21 Augustus 2015

De dag begon al vroeg hier in Sint-Truiden en dat was ook te merken aan de kinderen die nog moe waren na de dagtocht van gisteren. Na een goede dosis ochtendgymnastiek waren de kinderen weer op en top klaar om aan de dag te beginnen!

De goochelaartjes (jongens 1e, 2e en 3e leerjaar) begonnen de dag rustig met een knutselactiviteit. Ze hebben hun magische krachten bovengehaald om een konijn uit een hoed te toveren! Gelukkig hebben alle konijnen het overleefd en zijn ze ongedeerd. De artiestjes (meisjes 1e en 2e leerjaar) hebben vandaag geleerd hoe ze de eerste zorgen moeten toedienen. Ze hebben een EHBO-avonturentocht afgelegd. De koorddanseressen (meisjes 3e leerjaar) vlogen er vandaag stevig in! Ze startten met een stratego-spel in circusthema. De circusdirecteur wist uiteindelijk alle dieren te vangen waardoor de rust in Sint-Truiden wederkeerde, of toch niet .. want de dierentemmers (meisjes 5e en 6e leerjaar) zijn samen met de vuurspuwers (jongens 4e ,5e en 6e leerjaar) een dorpsspel gaan spelen. De meisjes zijn erin geslaagd om verschillende voorwerpen te verzamelen, terwijl de jongens hun voorraad aanvulden met een ruiltocht. Tot slot zijn de leeuwinnen (meisjes 4e leerjaar) het bos ingetrokken. Ze hebben er mastermind met verf gespeeld. Het brein van de master was niet sterk genoeg, want uiteindelijk zijn onze meisjes erin geslaagd de code te kraken!

Na deze stevige voormiddag hebben we lekkere fishsticks met spinazie gekregen en een lekker ijsje als dessert (want een beetje verfrissing konden de kinderen wel gebruiken vandaag).

Over verfrissing gesproken, in de namiddag zijn we met de hele groep waterspelletjes gaan spelen. De kinderen konden zich uitleven met waterpistolen en een zelfgemaakte glijbaan van bruine zeep. De artiestjes knoopten er zelfs een heus modderbad aan, terwijl de koorddanseressen zich konden uitleven met een waterhonkbal. De leeuwinnen konden nog steeds niet genoeg krijgen van verf, dus hebben ze nog een watertwister gedaan voordat ze zich proper spoelden op de glijbaan. Ook de goochelaartjes hebben een spelletje uit de oude doos gehaald, ze hebben water-zeeslag gespeeld waarbij ze de boot van de tegenstander hebben laten zinken met hun waterpistool. De vuurspuwers hebben in de namiddag een doop ondergaan, waardoor ze eruit zagen als een levend pannenkoekenbeslag. De dierentemmers bleven vandaag droog. Ze hebben van het moment gebruik gemaakt om het gebouw volledig voor zich toe te eigenen. Ze hebben het omgetoverd tot een schoonheidssalon waarin ze elkaar verwenden en ze hebben een workshop bruisbal-maken gevolgd. Daarna maakten ze nog een Facebook-boekje. Deze activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door de pannenkoeken die we om 4 uur aangeboden kregen.

Vanavond hebben we de leiding eens onsterfelijk gemaakt, onsterfelijk belachelijk eigenlijk. Tijdens de Johnny & Marina show verzamelden de kinderen kledingstukken voor de leiding. Die konden ze dan gebruiken om hun leiding aan te kleden voor de grote Johnny & Marina verkiezing die uiteindelijk nipt gewonnen werd door Ellen en Klaas.

Nadat de kinderen goed hebben kunnen lachen was het tijd om te gaan slapen. Zoals elke dag werd de vlag door onze oudste kinderen naar beneden gehaald, en dat ik ook het moment waarop deze zeer warme, maar ook zeer leuke dag!

Groetjes van de leiding, en tot morgen! Slaapwel =D

Zaterdag 22 Augustus 2015

Op de laatste Slampamperdag sloeg de vermoeidheid toe. Niet alleen de kinderen, maar ook kookploeg en leiding raakten al wat moeilijker uit hun bed. Omdat ochtendstond goud in de mond heeft, startten we vandaag met tikkertje stopcontact om de spieren los te zwieren.

Na het ontbijt stonden de laatste groepsactiviteiten op de planning. De leeuwinnen voerden een één tegen allen uit. Jammer genoeg slaagden de meisjes van het 3e en 4e leerjaar er niet in om alle opdrachten tot een goed eind te brengen. De dierentemmers begonnen de dag met het sprokkelen van hout. Verder werkten ze hun Facebookboekjes af en ontwierpen ze een eigen stripverhaal. De jongensgroepen speelden allemaal een één tegen allen. De artiestjes leefden zich dan weer uit op het springkasteel en speelden nog met de parachute.

Na de middag stond er een heuse circustraining op de planning. Alle kinderen doorliepen verschillende workshops om hun acrobatentalenten verder te ontwikkelen. Van het bouwen van levende piramides, lopen op een bal, kaartentrucs, diabolo, jongleren, ballonknopen, flowersticks, bordjes draaien, blikgooien, moppen tappen, schminken tot een evenwichtsparcours. De kinderen leerden het allemaal. Verwacht je morgen maar aan gediplomeerde circusartiesten bij de terugkomst.

Traditiegetrouw stond het kampvuur deze avond op de planning. Om extra energie op te doen om luidkeels kampvuurliedjes mee te zingen, zorgden onze kookouders voor een waar circusbuffet. Op het aanbod stonden pastasalade, borrelhapjes, perzik met tonijnsalade, rauwkost, kroketten, calamares en fishsticks. Toen onze buikjes vol staken, namen we plaats aan het kampvuur en zongen we luidkeels ons Slampamperlied.

Begijnendijk, slaapwel en tot morgen!
 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek