Maandag 19 Augustus 2013

En we zijn vertrokken! Na wat vertraging in de file, kon het 21e Slampamperkamp van start gaan. Maar we moeste eerst het mysterie van de verdwenen vlag oplossen. De vlag werd door al de kinderen samen terug gevonden in het bos.

De leiding werd voorgesteld, de groepen verdeeld en de kamers ingericht.
De kleinste maar met de meeste power, de power girls. Dit zijn de meisjes van het 2e tot 4e leerjaar. Ze worden begeleid door super Sofie, elastische Ellen en super Sarah.

Doe de fantastic 4 maal 2 en je krijgt the 8 team. Rarara met hoeveel zouden ze in een groep zitten… Ze worden begeleid door Mathias, Sander en voor de nodige girl power zorgt Natasha.
De coolste, de sterkste, de fantastische supergirls. Dat kunnen alleen maar de meisjes van het 5e en 6e leerjaar zijn. Wonder woman Joni, Catwoman Brenda en Superwoman Sofie bezorgen hen een toffe week.
Ze zijn nog geen superhelden, maar ze zijn wel roze en beestig. De pink panters, ook deze naam spreekt voor zich. Het zijn de jongens van het 5e en 6e leerjaar samen met Brent, Dimitri en Bert.

Het nieuwe springkasteel is al zorgvuldig uitgetest door alle jongens. De kleinste meisjes deden een schattenjacht en vonden een super lekkere schat. De oudste meisjes deden een tocht door superheldenland.

Na het super avondmaal, bestaand uit groentesoep, spaghetti en rijstpap, konden we het bos intrekken. De ontsnapte zoodieren moesten het eten van de bosdieren gaan stelen. De bosdieren moesten de bewakers wegjagen en hun eten verdedigen tegen de zoodieren. De bewakers moesten de ontsnapte zoodieren terug gevangen nemen.

Na al dat geloop en gecross door de bos, konden we rustig gaan slapen. Slaapwel Begijnendijk!

Dinsdag 20 Augustus 2013

Na een vroege ochtend werden de kinderen al snel wakker om aan een nieuwe dag te beginnen. Eerst stond er nog een beetje super ochtendgymnastiek op het programma om daarna lekker te smullen van het geweldige ontbijtbuffet.

De power girls begonnen hun ochtend met het knutselen van een supermooie 3D-hartvormige-kijkdoos. Na het heerlijke middagmaal trokken zij erop uit om het mysterie van het superheldencluedo te ontrafelen. Na een helse zoektocht konden ze even bekomen tijdens het versieren van hun superheldcupcakes. Jammie! Afsluiten deden ze met een sprong op het super hoog, megacool, geweldige springkasteel.

De jongens van the 8 team konden vandaag hun schietkracht oefenen tijdens het supercoole partijtje paintballen. Hier konden ze als echte superhelden erop los gaan om het kwaad te bestrijden. Na de middag konden ze hun vliegkrachten nog eens oefenen op het wondermooie springkasteel. Ze veroverden een superheldhaftige schatkist vol lekkers door al de super moeilijke superheldopdrachten van 1 tegen allen uit te voeren.

Onze grootste meisjes, de super girls, begonnen de dag met het maken van een supergeweldig, megacool super krachtig superheldenmasker uit gips. Hierbij werd hun geduld en nauwkeurigheid op de proef gesteld. Daarna vlogen ze richting het dorp om de bewoners te behoeden van het kwade. Ze voerden allerlei opdrachten uit waarbij ze moesten bewijzen dat ze superheld waardig zijn. Afsluiten deden ze met supercoole hindernisopdrachten op het springkasteel waarvoor ze hun snelheid en samenwerkingskrachten moesten bundelen om het tot een goed eind te brengen.

De pink panters zijn zeker geen watjes, want ze moesten hun kracht en slimheid bewijzen tijdens het bouwen van superheldkampen. Net zoals een echte superheld moeten ze natuurlijk ook strategisch kunnen denken en de vijand kunnen uitroeien. Dat oefenden ze tijdens het superheldenstrategospel. Ook zij gingen de bewoners behoeden van het kwade door het spelen van een super dorpsspel. Tijdens een potje superheldenvoetbal konden ze hun snelheid en behendigheid bewijzen. Ook hun vliegkunsten werden nog op de proef gesteld op het springkasteel.

Na het super lekkere avondmaal schoten we weer in actie voor een superheldenquiz. Na het Slampamperlied en het neerhalen van de vlag, was het tijd om weer in ons bed te kruipen. Op naar een volgende supergeweldige, mega coole dagtocht vol verrassingen.

Slaapwel!

Woensdag 21 Augustus 2013

Weer een vroege ochtend in Merelbeke. Alle superhelden moesten vroeg uit de veren voor een onvergetelijke dag. Na een stevig ontbijt vertrokken onze superhelden te voet richting bushalte voor een bus die ons naar het provinciaal domein De Blaarmeersen bracht. Eens aangekomen, kon het avontuur beginnen. We keken onze ogen uit; al die leuke dingen. Er was een reuzenspeeltuin om in te ravotten. De dapperen onder ons waagden zich zelfs aan een heus touwenparcours.

De middag brak snel aan. De kookouders stonden ons aan de zwemvijver al op te wachten met een heerlijk lunch: boterhammetjes met eitje, choco, boterhamworst, … Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten, was eindelijk het moment aangekomen waarop we al de hele tijd gewacht hadden: een verfrissende duik in het meer. Het water was misschien eerst wat frisjes, maar die kou werd snel overwonnen door onze superhelden. De dappersten waagden zich aan de grote glijbanen: oneindig aantal keer op en af. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het al tijd om terug te keren naar ons kamphuis. Hier konden we nieuwe energie opdoen, want de kookouders hadden weer een overheerlijke maaltijd voor ons klaarstaan: frietjes met vidée; een groot succes!

Met een heerlijk volle maag, kon de avond van start gaan. Er stond een heuse muziekshow op het programma: een grote verrassing voor leiding en kinderen. De leiding moest allerlei grappige acts opvoeren, waarbij onze superhelden af en toe een handje konden toesteken. Ook een gastoptreden van de kookouders mocht niet ontbreken. Dit alles werd streng gejureerd door Astrid Bryan (Natasha), Karen Damen (Sofie M.) en Euvgenia Parakhina (Sarah) en gepresenteerd door Christoff (Bert) en Ann Lemmens (Joni). De avond eindigde in een groot feest met muziek en dans. Na deze lange en vermoeiende dag kropen onze superhelden moe maar voldaan hun bedje in. Morgen weer een nieuwe dag! Slaapwel!

Donderdag 22 Augustus 2013

Na een goede nachtrust werd het weer ochtend in De Stobbe waar onze superhelden hun 3de nacht hadden doorgebracht. Het was weer een super lekker ontbijt met vandaag in de aanbieding : cornflakes in alle geuren en kleuren. Na dit stevig ontbijt vlogen onze superhelden de kamers in om deze weer in orde te brengen.

Als dit alles achter de rug was werd het tijd voor spel en plezier. Onze oudste jongens de Pink Panters hebben hun weer geamuseerd op het springkasteel en daarna om af te koelen zijn ze even in het bos gekropen. Dan hebben we ook nog de oudste meisjes zij hebben ( omdat ze nu bijna superhelden zijn) hun outfit vervolledigd met een super cool superheldenmasker. De jongste jongens hebben ook hun outfit compleet gemaakt met een superheldenonderbroek die ze daarna natuurlijk aan iedereen wilden showen. Als laatste in de voormiddag hebben onze jongste meisjes de power girls hun voormiddag gevuld met een spel : het grote superheldenspel met verschillende leuke opdrachten.

Na al deze pret werd het tijd voor weer een heerlijke maaltijd: Fishsticks met erwtjes en patatjes met als toetje een kommetje fruitsla. In de namiddag een beetje slecht nieuws: het regende namelijk in Merelbeke! Maar gelukkig vonden de kinderen dit niet erg want de jongens en meisjes konden hun buiten is goed vuil maken . Nadat ze zich goed geamuseerd hadden en een goede douche hadden genomen hebben ze hun stilletjes bezig gehouden met macramé. Als afsluiter van de dag was het casino in merelbeke, de leiding deed hun mooie kleren aan en sommigen vermomden zich als echte mafia. Het was dus weer een geweldige dag hier in de Stobbe te Merelbeke.

Slaapzacht en tot morgen voor weer een superfijne dag voor onze kleine superhelden!

Vrijdag 23 Augustus 2013

Ochtenstond heeft goud in de mond. Hoewel, zo op de 5e dag is opstaan toch al iets moeilijker geworden. Na het ontbijt gingen alle groepen hun eigen weg op. The 8 team (jongens 1e – 4e leerjaar) begon de dag met een smokkelspel: eten smokkelen als de beste. Daarna gingen alle remmen los met een heus waterpistoolgevecht. De Pink Panters (jongens 5e – 6e leerjaar) amuseerden zich met allerlei superheldenspelletjes: potteke stamp, tettenvoetbal en honkbal. De Power Girls (meisjes (2e – 4e leerjaar) zochten en puzzelden lijstjes in elkaar tijdens het lijstjes-letterkoekjesspel. Nadien lieten ze hun superkrachten zien in het 'O zo prachtige Mega Mindyspel'. De Super Girls (meisjes 5e – 6e laarjaar) losten allerlei opdrachten op per superheld in het 'Red alle superhelden'-spel. Nadien vlogen de waterbalonnen om hun oren.

Na een heerlijk middagmaal van pizzabroodjes en broodjes met kaas & hesp of lookboter, verzamelden onze superhelden voor een gezamelijke namiddagactiviteit: 'De Ketnet Checklist' met 50 dingen die je echt moet gedaan hebben voor je 12e. In groepjes van 7 gingen ze de checks te lijf: een gekke sprong maken, de leiding verwennen, … Na zo'n heldendaden konden we wel weer een stevige maaltijd gebruiken. DE super-kookouders hadden voor ons een super-buffet op tafel getoverd met voor ieder wat wils.

Onze laaste avond was al snel aangebroken. Eerst werden de kookouders, de leiding en Stijn natuurlijk uitgebreid bedankt met een toffe act van de kids. En dan… hét moment van het kamp: het kampvuur. Gezellig liedjes zingen rond het vuur en van al dat lekkers smullen. En zo zat onze laatste avond er al veel te snel op. Morgen is het jammer genoeg tijd om afscheid te nemen. Slaapwel!

 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek