Dinsdag 21 Augustus 2012

9u: in Begijnendijk verzamelen een heleboel kinderen met hun ouders. Niet veel later vertrekt de bus richting Buizingen. Dit is de start van het 20ste Slampamperkamp! Joepie!

Om 10u ontving de leiding, verkleed als sprookjesfiguren, de bus enthousiaste en uitgelaten kinderen. We gingen meteen van start! De leiding werd voorgesteld en de groepen ingedeeld. Dan konden we naar onze kamers om een goed bed uit te kiezen. Het was nog lang geen slaaptijd, dus vliegensvlug waren we weer buiten.

De tijd vliegt want ineens was het al middag en dus tijd om te picknicken. Daarna gingen de spelletjes verder per groep. Hieronder eventjes de groepsverdeling:

• De meisjes van het 1ste, 2de en 3de leerjaar worden in de watten gelegd door Sofie M en Sarah. Hun groepsnaam is, hoe kan het ook anders, DE PRINSESJES.
• Ellen, Sofie O en Leen zorgen deze week voor kei toffe spelletjes voor de meisjes van het 4de en 5de leerjaar. Hun groepsnaam is DE TWELFJES. Je mag 2 keer raden met hoeveel ze zijn…
• DE BOZE HEKSEN (hopelijk maken zij hun naam niet waar) zijn deze week de meisjes van het 6de leerjaar. Hun kei toffe leiders zijn: Jasmien, Dimitri, Brent en Erik.
• De jongens van het 2de, 3de en 4de leerjaar zijn in goede handen bij Joni, Kelly en Bert. Zij zijn deze week DE PINOKKIO'S.
• Tot slot hebben we nog DE DRAKENJAGERS. Dit zijn de jongens van het 5de en 6de leerjaar. Hun mega stoere leiders zijn Jonas en Bram.

Voor ze konden beginnen aan de waterige waterspelletjes, knutselige knutselactiviteiten, … moesten ze elkaar eerst nog leren kennen. Hoe doen we dat hier? Door kennismakende kennismakingspelletjes te spelen natuurlijk! Ook werd de kampdans al eens grondig ingeoefend.

's Avonds draaide de keuken al op volle toeren, dus konden we van de 1ste heerlijke maaltijd smullen. We aten groentesoep met daarna heerlijke spaghetti. Als dessert kregen we een nectarine. Na de afwas wandelden we naar het bos voor een kei-super-tof-sprookjesachtig bosspel. Het doel van het spel: verzamel alle stukjes van een sprookje en puzzel het juist in elkaar.

Dit was dan het einde van onze eerste dag. Tijd om in bed te kruipen om morgen weer uitgerust te zijn. Maar eerst nog een slaapmutsje en een wonderbaarlijk sprookje, voorgelezen door de lieftallige vrouwelijke leiding.

Slaapwel Begijnendijk!
XXX


woensdag 22 augustus 2012

We hebben alweer een supertoffe Slampamperdag achter de rug… Alle groepen beleefden weer een dag vol avontuur.

We waren allemaal vroeg uit de veren. In het kampverhaal maakten we kennis met de grote boze wolf en haar kip Jos(ephina). Deze zal de kabouters Pif en Paf helpen in hun strijd der geslachten. Wie oh wie is het sterke geslacht?

Ochtendstond heeft goud in de mond, dus begonnen we maar meteen na het ontbijt en een repetitie van onze kampdans aan onze activiteiten.

De Pinokkio's (jongste jongens) bouwden elk hun eigen superoriginele kasteel. De Prinsesjes (jongste meisjes) gingen op zoek naar een verdwenen sprookjesboek door spannende opdrachten tot een goed einde te brengen. De Twelfjes (meisjes 4e en 5e leerjaar) knutselden een handige hanger in elkaar en maakten er kunstwerkjes van. De Drakenjagers (oudste jongens) begonnen hun dag actief met een spelletje honkbal. De boze heksen (oudste meisjes) ontdekten dat er een zeldzame vis verdwenen was en kamden de hele kampplaats uit op zoek naar sporen.

Tijdens de middag konden we onze batterijen weer opladen met een overheerlijke maaltijd bereid door de kookouders: tomatensoep met balletjes, wortelpuree met worst en afsluiten deden we met chocomousse. Nog even de longen uit ons lijf zingen en een beetje rust en dan konden we er weer invliegen.

De Pinokkio's, De boze heksen en de Prinsesjes werden eens goed nat met allerlei waterspelletjes: waterhonkbal, plastiekschuiven, onhandige ober… Er brak een heuse wateroorlog uit, die gelukkig geen gewonden te weeg bracht. De Drakenjagers brachten hun 1 tegen allen opdrachten er goed van af. Pech voor de leiding! De jongens mogen nu een hele namiddag zelf inkleden. De Twelfjes begonnen met denkwerk in een pisquiz. Stoom afblazen kon op het springkasteel. Hierna werden ze uitgedaagd in een 1 tegen allen spel.

Hierna was het alweer etenstijd, wat vliegt de tijd toch. We aten een lekkere koude schotel met baguette, mede bereid door de boze heksen. Gelukkig hadden ze er geen toverdrankje in gedaan.

De dag mooi eindigen deden we met een muzikale noot: de muziekquiz. Na een lange dag kroop iedereen moe maar tevree in bed.


Donderdag 23 Augustus 2012

Deze morgen werd duidelijk dat de 2de dag kamp de kinderen toch wat heeft vermoeid. Het bleef 's morgens 3 kwartier langer stil dan na de eerste nacht. Onder het motto "ochtendstond heeft goud in de mond" begonnen we met volle moed aan de ochtendgymnastiek. Het was nodig om de benen los te krijgen en de slaapgezichtjes te laten verdwijnen want vandaag stond de dagtocht op het programma dus het beloofde een drukke dag te worden.

Om deze dag door te "spartelen" was een stevig ontbijt nodig. De boterhammen met choco en bananen waren in de mode en zorgden voor de nodige energie.

Vervolgens konden we gaan kijken naar de battle tussen de mannelijke en vrouwelijke sprookjesfiguren in het kampverhaal. Het was een spannende strijd met 2 moeilijke proeven maar deze strijd eindigde in een gelijkspel. Het belooft dus nog spannend te worden de volgende dagen.

De tijd was aangebroken om te vertrekken naar het provinciaal domein van Huizingen. Na een korte wandeling van 2km konden we het domein onveilig gaan maken. We begonnen in de speeltuin waar we enkele roeiboten en trappelboten kaapten. Ook de minicars scheurden over het parcours. Na al dat "gekaap" en "gescheur" waren de maagjes weer leeg. Gelukkig kwam de kookploeg net optijd aan met een flinke portie boterhammen en sandwiches, ze hadden zelfs een dessert voorzien.

Met volle magen trokken we naar het openluchtzwembad. Maar daar geraken was niet zo eenvoudig, we moesten de hoogste heuvel van Huizingen beklimmen met een hoogteverschil van maar liefst 8m. Eens boven hebben we ons omgekleed om gaan te plonsen.

Zoals elk jaar werd de leiding flink afgebroken, nochtans waren er glijbanen, bubbelbaden en stroomversnellingen genoeg. Voor de kinderen was dit blijkbaar nog niet genoeg en dit hebben de leiders wel aan de lijve ondervonden.

Na 2 uur "gebreek" was het genoeg voor de leiding (en ook voor de kinderen) dus hoogtijd om de terugtocht in te zetten. De terugtocht verliep heel wat trager.

Na al dat: gekaap, gescheur, geplons en gebreek was iedereen bekaf en blij om even een dutje te doen als voorbereiding van de frietjes met balletjes in tomatensaus. Iedereen begon te eten als een bende hongerige beren.

Iedereen was terug op krachten gekomen en klaar voor de grote meneer cactus quiz. Een supertoffe quiz met als rondes zoals de nutteloze weetjes over de leiding ronde. Er werd veel gedacht en gelachen en iedereen kon moe maar voldaan naar hun bedje toe.

We kunnen besluiten dat het een zeer geslaagde dag was dus op naar de volgende.

Tot morgen Begijnendijk.


Vrijdag 24 Augustus 2012

Voor het eerst deze week waren de kinderen moeilijk uit hun bed te krijgen, maar na de geweldige ochtendgym waren ze helemaal klaar voor een nieuwe dag en zeker na een grote kom cornflakes.

Onze eetzaal zat deze voormiddag vol met creatieve geesten van het bakken van koekjes tot het maken van sleutelhangers, fotokaders en macramé bandjes.

's Middags zwommen de vissticks in ons bord tussen de broccoli en de aardappelen. De kinderen eten hier zo hard dat de kookouders nog snel naar de winkel moesten. Na deze stevige maaltijd en de nodige platte rust waren we weer helemaal klaar voor een namiddag vol spelletjes en plezier.

Het kruiswoord superhelden kwartetten spel, hiermee startten de oudste meisjes, maar geen paniek want de naam is moeilijker dan het spel zelf. De oudste jongens hebben zich volledig uitgeleefd op het springkasteel. De jongste jongens hebben veel (vals) geld verdiend tijdens hun tocht door het sprookjesland waar ze miljonair konden worden. De meisjes van het 4e en 5e leerjaar zijn erop uitgetrokken voor een heus dorpspel. De prinsesjes (jongste meisjes) losten 'het mysterie van het verdwenen glazen muiltjes' op.

Als vieruurtje kregen we overheerlijke pannenkoeken en 2 uur daarna volgden hotdogs als avondeten.

Ondanks de regen was het avondspel een groot succes. Dimitri had een droom en wou dolgraag op wereldreis en dankzij de kinderen, die in elk land een opdracht moesten vervullen, heeft hij genoeg geld verzameld om te kunnen vertrekken.

De kinderen kropen zonder veel "tralala" onder de wol.

 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek