Zondag 21 Augustus 2011

Terwijl de meeste kinderen van Begijnendijk nog rustig lagen te slapen was de leiding al vroeg uit de veren zodat SLAMPAMPER 2011 van start kon gaan. Uit de ervaring van de vorige editie is gebleken dat een voorkamp geen overbodige luxe is. De hoeveelheid materiaal die meegezeuld wordt is toch steeds verbazingwekkend groot! De leiding was deze voormiddag met man en macht paraat om al dit materiaal in de vrachtwagens te laden. Vele handen maken licht werk, en de vrachtwagen was sneller gevuld dan verwacht. De eerste vrachtwagen met alle spelmateriaal, tenten (voor de leiding), inkleding en nog zoveel meer kon dus al snel richting Ellikom vertrekken.

De ouders van de jongste groepen brachten vanmorgen reeds de bagage van hun kornuiten naar het pleintje. Deze werden dan in de tweede vrachtwagen geladen om vervolgens de reis naar hartje Limburg in te zetten.

Alles wat ingeladen werd moest natuurlijk ook weer uitgeladen worden maar vooraleer we hieraan konden beginnen moest de leiding eerst wat krachten opdoen met behulp van powerfood, heerlijk verse broodjes! Al snel stond alles daarna op zijn plaats en werd de kampplaats ingekleed. Bedden werden verschoven, de refter werd klaargezet en de leiding begon aan het rechtzetten van hun “slaap”-tenten. Dit bleek al snel een bron van grote frustraties aangezien er geen plannetjes waren! Na veel gesukkel en bloed zweet en tranen zijn we er min of meer in geslaagd iets recht te krijgen waarin we kunnen slapen. Het is afwachten of dat ook mogelijk zal zijn voor de rest van de week. De eerste nachtdieren die rondom onze tent sluipen zijn reeds verwelkomd. Onze egel heeft de naam Eddy gekregen.

Na al dat zware werk was de leiding wel toe aan wat ontspanning, en van al dat werken hadden we opnieuw honger. Er werd op zoek gegaan naar een plaatselijk hoogstaand 4 sterren etablissement: Frituur ’t kevertje. De leiding heeft wat van zijn eigen spelletjes uitgetest met groot jolijt!

De rest van de avond heeft de leiding de laatste hand gelegd aan de voorbereiding, de kampdans ingestudeerd, het kampverhaal voorbereid en als laatste een eerste vergadering belegd om de dag morgen vlekkeloos te laten verlopen. We waren er klaar voor! Althans dat dachten we! Het gesukkel met de tent blijft voor verrassingen zorgen daar ze daarnet niet dichtging. Na heel wat gesleur, pikketten versteken en nachtelijk hamergeklop is het dan toch in orde gekomen en kan de leiding gaan slapen om morgen goed en wel uitgerust te zijn om klaar te staan voor jullie jonge spruiten!

Wij zijn er klaar voor!


Maandag 22 Augustus 2011

Slampamper ging vandaag van start. De kinderen kwamen rond half 11 aan met typisch Belgisch weer. De leiding stond met riek en schop de kinderen op te wachten. Na de groepen waren ingedeeld, de kamers verdeeld en de bedden opgemaakt werden. Zijn we kennismakingsspelletjes gaan spelen om elkaar beter te leren kennen.

Onze groepen:
- meisjes 3e en 4e leerjaar onder leiding van Cédric en Julie, dit zijn dan de Schatjes van patatjes
- meisjes 5e leerjaar onder leiding van Bert Michiels, Jasmien en Tine, deze worden ook Boer Sjarel en de biggetjes genoemd.
- meises 6e leerjaar onder leiding van Sarah en Ellen, zij hebben dit jaar voor een toepasselijke naam gezorgd: De kakelende kippen

- jongens 2e en 3e leerjaar onder leiding van Joni, Jonas en Gert-Jan, dit zijn dan de Mestkevers
- jongens 4e leerjaar onder leiding van Freya en Bert Korthoudt, namelijk De Keuterboerrekes
- jongens 5e en 6e onder leiding van Dimitri, Brent en Erik, hun roepnaam voor dit jaar is De Kloempkes.

Nadat we ‘s middags onze picknick hebben opgegeten, zijn alle groepen aan de echte achtiviteiten begonnen.

De Schatjes van patatjes zijn vandaag de creatieve weg opgegaan. Zijn hebben onder andere heel onze voorraad behangpapier vol geklad met tekeningen en schilderwerken.

Boer Sjarel en de biggetjes zijn dan begonnen met het klassieke ‘levend ganzenbord’ en hebben daarna hun biggetjes gedoopt en dat was dikke pret.

De kakekelende kippen zijn dan op hun beurt weer begonnen met het symbolen spel en het ‘OOOOOOOOH zo prachtige traktor spel’ waarbij de meisjes met hun neus een traktor moesten schilderen.

De mestkevers hebben een hele hoop balspelen gespeeld en 2 kampen gebouwd in het bos die ze daarna van elkaar gingen veroveren.

De keuterboerrekes zijn eerst binnen een ninja spel gaan spelen en daarna hebben ze ‘tik tak boem’ gespeeld. Vervolgens zijn ze buiten potteke stamp gaan spelen.

De kloempkes hebben een hele hoop zotte spelletjes gedaan vandaag zoals dikke berta en het kaart cirkel spel.

Na al deze leuke activiteiten hebben alle kinderen samen de vlag gehezen met het Slampamperlied en naar het eerste deel van het kampverhaal gekeken en dan ook nog de kampdans geleerd. Na het eten van soep, lekkere spaghetti, en pudding als dessert zijn alle groepen een bosspel gaan spelen waarbij de boeren en de paarden elk zoveel mogelijk wortels moesten verzamelen. En toen was het slaaptijd voor iedereen zodat ze er zeker nog een hele week tegenaan kunnen gaan!


Dinsdag 23 Augustus 2011

Dag beste mensen die thuis vol spanning achter hun PC zitten te wachten op een nieuw verslag van de avonturen die hun rakkers hier beleven! Wij zullen ook vandaag ons best doen om deze zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven al gaat dit niet volledig mogelijk zijn, daar hebben we een hele encyclopedie voor nodig. Jullie kinderen zullen jullie al deze verhalen zelf wel gedetailleerd genoeg vertellen. Laten we dus maar van start gaan met de (zeer) beknopte versie van de gebeurtenissen van vandaag!

Eigenlijk begint dit avontuur gisteravond al. De leiding ging juist naar bed gaan na de nachtelijke vergadering en na de vele voorbereidingen voor de eerste volledige SLAMPAMPER dag, wanneer het al snel duidelijk werd dat ook de nacht zeer onrustig zou worden. Bliksemflitsen verlichtten de hemel continue en met de staart tussen de benen werden hals-over-kop de tenten leeg gehaald en alles binnen gelegd. De leiding heeft dus binnen in de refter geslapen wat ook betekende dat we extra vroeg moesten opstaan, de leiding staat niet bepaald bekend om zijn orde en netheid in de leidingskamer dus alle sporen van dit nachtelijke kampeeravontuur in de refter moesten worden uitgewist.

In ieder geval bleek dit vrees geweest te zijn voor niks en werden we ‘s morgens wakker met een stralend zonnetje dat krachtiger en krachtiger werd! Het ideale tijdstip dus om de “nog jongere” jeugd uit zijn bed te zetten en te beginnen met een stevig potje ochtendgymnastiek die werd verzorgd door onze animatoren van dienst, Sarah en Jonas. Dit werd gevolgd door een stevig ontbijt met als extraatje, de extra crunchy speculaaspasta. Smullen dus! Genoeg krachten op gedaan nu, tijd voor de echte avonturen! De jongste meisjes, onze enige echte schatjes van patatjes die hun naam zeker niet gestolen hebben, begonnen vandaag met een levend ganzenbord. De standaard opdrachtjes uit het ganzenbord zoals: “Ga drie stappen achteruit!” werden afgewisseld met echte opgaves. Tessa heeft een hele mooie liefdesbrief geschreven, Liene een prachtige vlag getekend met ons nieuwe SLAMPAMPER mannetje en het spel werd uiteindelijk gewonnen door Anke!

De Biggetjes van Boer Charel zorgden voor een beetje nostalgie op kamp, ook voor jullie liefste ouders! Zij speelden deze voormiddag namelijk pac-man! Tennisballen vormden de euhm…ronde dinges in dat spel die je moet opeten, jullie kennen het wel, en fluo kegeltjes het fruit. De pac-man werd met zijn voeten aan elkaar gebonden en moest springen, de spookjes werden per 2 met de voeten aan elkaar gebonden en moesten zo de pac-man te pakken krijgen. Kon de pac-man echter een fruitje te pakken krijgen had hij 15 seconden tijd om de spookjes te elimineren.

De oudste meisjes, onze kakelende kippen die hun naam alle eer aan doen, hebben de voormiddag creatief doorgebracht. Zij hebben schriftjes en ponponnetjes in elkaar geknutseld waarvan jullie het resultaat weldra zullen kunnen aanschouwen.

Onze mestkevers hebben vandaag hun bolletje mest aan de kant geschoven en een kampklassieker uit de kast gehaald, de 1 tegen allen. Moeten jullie thuis maar eens het volgende proberen: een ganse WC-rol nummeren, een portret schilderen van jullie baas (in ons geval, de leiding) en vooral, heel belangrijk en niet te vergeten, een Ode schrijven gericht aan diezelfde leiding.

De keuterboerrekes hadden vandaag ook heel wat in hun mars. Kinderen eten meestal graag zuurtjes en staan hier dan ook voor te springen. Citroenen opeten is dan toch iets heel anders. Ook moesten zijn een boel verschillende insecten zoeken en nog zoveel meer tijdens het spel: versla te leiding. Teveel van de opdrachten prijsgeven zou niet goed zijn want dan kunnen jullie jullie spruiten voorbereiden op wat hen te wachten staan. In ieder geval hebben de keuterboerrekes hun leiding verslagen waardoor de leiding bekogeld werd met melk en deeg!

Onze oudste jongens, de kloempkes, speelden vandaag Mister Turbo. Zoals de naam al laat vermoeden wordt er hierbij uitgemaakt wie het snelst, sterkst, slimst, best is, kortom, Mister Turbo. Ingekleed in ons kampthema krijg je dan situaties als een mierenhoop vinden en deze ondersteboven halen maar ook het melken van een namaak, zelf gefabriceerde koeienuier!

Echter, mooie liedjes duren niet zo heel lang en wij kregen nogal straffe verhalen te horen uit het verre Begijnendijk! Donker, onweer, wateroverlast,… wij hielden ons hart hier al vast. Voor de tweede keer op minder dan 24 uur tijd heeft de leiding zijn tenten geevacueerd. Toen we daarmee bezig waren werd de lucht groen-donker achter en werd iedereen naar binnen gehaald. ALLEMACHTIG! De leiding die de grootste problemen had (NOG STEEDS) met die tenten heeft nog snel extra haringen vast geslagen om zeker te zijn. Het werd donker, iedereen wachtte vol schrik/spanning op een onweer en er kwam…niks! Grote opluchting toen even later de lucht weer begon op te klaren! Iedereen heeft binnen liggen knutselen, macrameeën in afwachting van het middagmaal.

Heerlijk toch, tomatensoep met balletjes! Hoewel het soms eerder leek op balletjes met tomatensoep. Gevolgd door de tweede gang: bloemkolen met een lekker stukje kalkoen en een yoghurtje als dessert. Ik stel dan ook voor dat jullie alvast nieuwe broeken gaan kopen die een maatje groter zijn. Om al dit heerlijks even te laten zakken werd de platte rust in gelast.

Hierna gingen de activiteiten weer van start. Al snel klaarde de hemel helemaal open en werd het drukkend warm! Ideaal dus voor waterspelletjes!!! De meeste groepen haalden dan ook al snel het waterpistool boven en begonnen elkaar te bekampen. De leiding kreeg natuurlijk de volle laag en niemand hield het droog. De mestkevers echter werden, als jongste jongens, natuurlijk gedoopt op de traditionele manier door snoepjes uit een bak bloem te halen en een appel vol choco aan een touwtje op te eten. De kakelende kippen gingen de strijd aan tegen de biggetjes van boer Charel met een heus paintball gevecht. Om te bekomen van de strijd speelden de biggetjes van boer Charel kring-kaartspelen en gingen de kakelende kippen op EHBO tocht om de “gewonden” te verzorgen! Toen deze terug kwamen van hun EHBO tocht kwamen ze terug vol rode verf!

Een ganse dag vol spelletjes vergt natuurlijk veel energie en hiervoor heeft de kookploeg weer krachtvoer voorzien. Een lekkere, frisse koude schotel met ei, wortelen, erwtjes, sla, hesp, ananas, perzik gevuld met tonijn, brood, komkommer,… jammie jammie!

Naar goede gewoonte is het ’s avonds ook groepsactiviteit. Een quiz verzorgt door de presentatoren Gert-Jan en Cédric hielden iedereen in spanning. Verschillende doe opdrachtjes werden afgewisseld met quizvragen. Het rad van geluk zorgden dan voor het verrassingseffect en niemand kon voorspellen wie er zou winnen! De groep van Jonas met zijn blauwe geschelpten heeft deze quiz ruimschoots gewonnen. Special guest vanavond was het gastoptreden van Haré Krishna met echte playback vocals: GJ en C!

Ziezo, de kinderen liggen in hun bedje voor vanavond, klaar om de batterijen weer op te laden voor morgen, wat geen overbodige luxe is. Morgen weer fris uit de veren voor de dagtocht. Ik kan jullie verzekeren, het slapengaan was vandaag reeds een pak makkelijker dan gisteren. Dit is HET bewijs bij uitstek dat jullie kinderen ravotten dat de stukken eraf vliegen.

Alvast tot morgen voor een nieuw verslag over het Center-Parcs avontuur!

Bangelijk veel groetjes uit Ellikom

Jullie eigenste boeren en boerinnen!


Woensdag 24 Augustus 2011

0:35 uur en de leiding is net klaar met vergaderen. Hoog tijd dus om aan het verslag te beginnen over ons Centerparcs avontuur. De meeste zwemzakken waren gisteravond reeds gepakt en uit ervaring heeft de leiding geleerd om deze ’s morgens zelf nog eens dubbel te checken.

De dag beloofde zwaar te worden en om extra krachten op te doen hadden de kookouders een extra tikkeneike gekookt voor bij het ontbijt. Dit werd aangevuld met 3 verschillende soorten vruchtensap uit de wereldwinkel! Lekker!!

Met dit stevige ontbijt achter de kiezen konden we vertrekken op onze dagtocht. Gelukkig ligt Centerparcs niet zo ver van hier en na een stevige wandeling kon de pret beginnen. Ik weet niet of jullie, de ouders, al gehoord hebben van de Baloeba, maar dat ding (indoor speeltuin) is dus geweldig! Zowel voor de jeugd als voor de leiding! Het concept is heel erg simpel, enkel een aantal kanonnen op perslucht waaronder een machine kanon, die gevuld werden met mouchen balletjes. Twee kampen aan beide kanten en schieten maar! Lachen en gieren tot en met! Verder konden de kinderen de aap uithangen op een gigantisch klimrek waaruit verschillende glijbanen vertrokken. Daarbovenop konden ze zich uitleven op een trampoline. Al snel werd het middag en waren de kookouders ruim op tijd om onze jeugd opnieuw van brandstof te voorzien. Sandwichen met kaas of kiekewit met een vruchtensapje. Dit hebben we opgegeten op een strandje aan een vijver waar de oudste jongens genoten hebben van een potje voetbal. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de bal in de vijver belandde. Gelukkig was Brent er om de bal uit het water de halen.

We ruimden ons boeltje daar op en vertrokken naar het zwembad! Iets waar iedereen naar aan het uitkijken was. Centerparcs is dan ook gigantisch indrukwekkend! 2 buizen, een wildwater baan, een golfbad, een stroomversnelling, bubbelbaden, een ijswaterbad, een buitenbad, een bad waar je onder water naar de vissen kan kijken en nog zoveel meer waar ik nu niet kan opkomen omwille van het late uur. De buizen en de wildwaterbaan zijn veruit het populairste en hier heeft iedereen zich volop uitgeleefd. Verschillende glijmanieren werden uitgetest om te zien wat het snelste en spectaculairste is, alles onder het toeziend oog van de leiding die dit alles geweldig vindt om te aanschouwen. Daar doen we het natuurlijk voor om die kinderen zich te zien amuseren!

Helaas vloog de tijd veel te snel vooruit en moesten we al snel weer uit het zwembad om ons om te kleden en terug naar huis te gaan. Voor de kleintjes werd er speciaal vervoer geregeld met de kookouders als chauffeur. De rest legde dezelfde weg naar huis opnieuw te voet af. Deze ging veel sneller vooruit als het opgaan omdat het algemeen geweten is dat er na de dagtocht fritten wachten! En wie eet er nu niet graag fritten?;) Er was ook nog ergens soep maar mja… :p (niet dat die niet lekker was natuurlijk! Integendeel!) Om het ongezonde van de fritten te compenseren was het dessert vandaag een heerlijk sappig stuk watermeloen.

Al snel kon de avondactiviteit van start gaan. Deze werd vanavond verzorgd door Gert-Jan en Jonas als presentatoren. De kinderen werden in groepen verdeeld en kregen een reeks vragen te beantwoorden, afgewisseld met enkele doe opdrachtjes. Na een reeks vragen kregen werden hun antwoorden gecontroleerd en mocht de beste groep van die reeks eerst een bordje om draaien. Hier stond dan een woord op van een zin uit het liedje. Als ze de titel van het liedje konden raden konden ze hierdoor extra punten verdienen. De groep van Joni was op het einde de winnaar.

En zo zit ook deze dag op kamp in Ellikom er weer op. Helaas! De tijd lijkt hier wel te vliegen!

Verder nog even dit kleine intermezzo:
Als een kind last heeft van heimwee weet de leiding meestal wel hoe ze dit moeten aanpakken. Ondertussen hebben we hiermee ongelooflijk veel ervaring. Liefdesverdriet is iets helemaal anders! En dan nog, de leiding die ermee geconfronteerd werd (Brent, Erik en Cédric) zijn meestal leiding voor de jongens. Niet zo echt subtiel dus! Desondanks werd dit probleem tot op de bodem uitgespit en bleek alles gebaseerd op een groot misverstand! Het is dus weer koek en ei tussen deze jonge tortelduifjes! De namen geven we bewust niet vrij. Hihi! Het is dus aan jullie om uit te zoeken of jou zoon of dochter een vriendje/vriendinnetje heeft.


Ondertussen is het 1.35 uur en hoog tijd dus om te gaan slapen voor de leiding die dat nog niet gedaan heeft. Morgen zijn we reeds donderdag. Voor we het goed en wel doorhebben staan jullie al hier om jullie spruiten weer op te pikken. :(


Donderdag 25 Augustus 2011

Goedenavond Begijnendijk!
Dag 4 loopt stilaan op zijn einde. Net zoals de vorige dagen was ook deze dag weer één om nooit te vergeten.

We begroetten de ochtendzon met een spelletje tikkertje stopcontact. Daarna konden we onze buikjes vullen met maar liefst 4 soorten cornflakes!

Vervolgens gingen de activiteiten van start. De kloempkes maakten het bos onveilig met hun levende boerenstratego. In de namiddag maakten zij gebruik van het goede weer en trokken zij hun zwembroek aan. Ook de leiding werd niet gespaard van het water. Ze kregen niet de kans het grasveld te verlaten zonder helemaal doorweekt te zijn. Ook de andere groepen spanden samen om de leiders nat te krijgen.

De keuterboerrekes deden vrolijk mee op de plastiek en ook het springkasteel werd niet gespaard van deze jongens.

Het thema van de dag voor de mestkevers was ‘cup cakes’. In de voormiddag gingen ze op tocht door het bos en verzamelden de verschillende ingrediënten voor de cakejes door opdrachten uit te voeren. Na de middag konden ze dan van start gaan: eerst werd het deeg geprepareerd en in de oven gezet en daarna konden ze zich helemaal uitleven door de cakejes te versieren met alles wat je maar kan bedenken: hagelslag, glazuur in alle kleuren van de regenboog, M&M’s, gekleurde suikerparels en noem maar op. Dat wordt smullen!

De kakelende kippen speelden deze voormiddag het boerenspel. Geen enkele handeling van op de boerderij was teveel: een geïmproviseerde koe melken, een aardappel schillen,… . Na het middageten konden zij hun energie kwijt op het springkasteel. Ook zij konden daarna niet aan de verleiding weerstaan en trokken hun zwemkledij aan. Plastiekschuiven is toch plezant!

Boer Charel en zijn biggetjes werden echte smokkelaars. In de voormiddag speelden zij het smokkelende smokkelspel waarbij ze groenten van de ene grens naar de andere grens moesten smokkelen zonder betrapt te worden door onze douane van dienst: Sander en Joren. In de namiddag zorgden zij er ook voor dat onze voorraad bruine zeep er volledig doorging. De meisjes spanden zelfs samen tegen de leiding, zodat deze ook zeker hun portie waterpret gehad hebben. Na een tijdje vonden de leiders het zelfs zo plezant dat ze elkaar helemaal nat maakten. Plezier alom!

De schatjes van patatjes speelden vandaag de Viking cup en daarna gingen zij de creatieve toer op. Ze maakten een krijtbordje in de vorm van een schaap. Maak alvast plaats in de keuken! Na deze creatieve activiteit leefden de meisjes zich uit op het springkasteel.

Tussen al deze super-mega-coole-kei-neige spelletjes door was er natuurlijk ook tijd voor eten. Deze middag kregen we een heerlijke boerenmaaltijd voorgeschoteld: tomaten-groentensoep, spinaziepuree met boerenworst en rijstpap. Vanavond waren het pannenkoeken en een potje pudding met heerlijke roze versiering.

Na het eten werden we door Stijn verrast. Hij zei dat iedereen heel moe was, dus dat we vanavond geen avondactiviteit gingen doen, maar meteen gingen slapen. Daar had echt niemand zin in! Gelukkig was het maar een mopje van de leiding, want toen iedereen net zijn pyjama aanhad en in bed lag, werden we uit ons bed gehaald met het muziekje van de Tandenborstelshow. Gelukkig maar.

Het werd een superduper leuke avond. Sarah en Dimitri speelden een paar sketches terwijl Bert en Cédric hun armen speelden. Dat leidde soms tot hilarische situaties! Tussen de sketches door moesten de kinderen opdrachtjes doen, waaronder het herkennen van de leiding toen ze nog baby’s waren. Ooit waren ze allemaal lief en schattig ;) Daarna was het wel echt tijd om te gaan slapen, zodat we er morgen nog een heel leuke dag kunnen aan breien.

Slaapwel Begijnendijk!


Vrijdag 26 Augustus 2011

Vandaag al vrijdag. Dat wil dus zeggen dat onze laatste volledige dag is ingegaan. Hieronder kan je lezen wat we vandaag zoal uitgespookt hebben. Zoals je wel zal merken hebben we weer niet stilgezeten!

We begonnen de dag met een stevig potje ochtendgym. Zo was iedereen klaarwakker en klaar om aan de nieuwe dag te beginnen. Daarna kregen we een stevig ontbijt, met als extraatje een banaan. Vandaag was ook de laatste dag dat de kinderen wortels konden verdienen voor hun propere kamer. Vanavond kennen we de winnaar. Na het opruimen van de kamer splitsten onze wegen.

De schatjes van patatjes speelden 1 tegen allen. Eén van hun opdrachten was de nagels van de leiding lakken. Zo liepen dus alle leiders met rode nagels rond, ook de jongens :).

Boer Sjarel en de biggetjes knutselden magneten. Er waren super mooie dingen bij, zelfs magneten in 3D! Daarna maakten ze nog macramé bandjes.

De kakelende kippen konden hun hartje ophalen en zoveel macramé bandjes maken als ze maar konden. Een hele week lang vroegen ze:”Wanneer gaan we macramé bandjes maken?” Eindelijk was het dus zover! Hierna speelden ze nog jungle speed. Een klein onweer kwam hier echter een stokje voorsteken. Midden in ons spel moesten we naar binnen vluchten.

De mestkevers haalden dan weer hun hartjes op in het bos. Zij speelden een spel stratego. Ravotten in het bos is het liefste wat deze jongens doen! Ook zij hadden nog wat tijd over om macramé bandjes te maken.

Ook de keuterboerekes sloegen aan het knutselen. Zij vulden potjes met gekleurd zout. Wanneer dit af was konden ook zij zich bezig houden met macramé.

De kloempkes gingen ook ravotten in het bos. Zij speelden stratego en daarna nog allerlei bosspelen. Deze jongens zijn niet uit het bos weg te slagen!

’s Middags kregen we een surprisesoep en een pastasalade met vlees of vis. Zoals altijd hadden de kinderen weer honger als een paard en smikkelden erop los!

Na de afwas en platte rust stond er een grote activiteit op het programma: sherlock. De koekjes van boerin Marie zijn gesaboteerd. Het was aan de kinderen om uit te zoeken wie dit gedaan had. In het bos konden ze kennis maken met alle personages van de boerderij. Met behulp van enkele tips konden ze de personages ondervragen en zo te weten komen wie de koekjes gesaboteerd had. Twee groepen slaagden er al snel in de dader te vinden. Na deze vermoeiende activiteit konden ze genieten van een heerlijk glaasje kindersangria.

Toen was het tijd om onze beentjes nog eens los te gooien! We dansten erop los. Wie niet zo van dansen hield en het wat rustiger aan wou doen, kon op de kamer rusten of een babbeltje slaan met zijn/haar kamergenoten.

Als avondeten kregen we een fantastisch breugelbuffet. Bij dit buffet stonden heerlijke dingen: frikadellen met krieken, pensen, appelmoes, brood, gebakken boterhamworst,…

Na het avondeten had Stijn nog het één en ander in petto. We kregen bezoek van verschillende bekende artiesten zoals: The Village People, Rihanna, DJ Casper, Milk inc, Michael Jackson, …Wat we echter niet wisten is dat de leiding en kookouders deze artiesten moest vertolken in een heuse Idool show. De kookouders openden de show als The Jackson Five. In de kleedkamer werd elke leiding door de kinderen van hun groep omgetoverd tot een echte ster. Ze zagen er prachtig uit met hun fel gekleurde pruiken en (lichtjes) overdreven schmink. Na deze metamorfose werden ze één voor één aangekondigd door onze presentator van dienst: STIJN! Ze kregen een micro in hun hand geduwd en moesten een liedje zingen. Omdat ze niet voorbereid waren op dit gebeuren, konden ze de tekst aflezen op een scherm. Na een oorverdovend applaus werden de leiding in de bloemetjes gezet.

Aan het eind van de show werd het hoog tijd om ook Stijn te bedanken. Dit deed de leiding door het liedje “Waarom wij houden van Stijn” te zingen. Dit is een herwerkte versie van “Ik hou van u” van Noordkaap.

De winnaars van de properste kamer waren ondertussen ook bekend. De meisjes van het 3de,4de en 5de leerjaar hadden de mooiste kamer en mochten als eerst een zakje chips kiezen. Proficiat aan de winnaars! Nadat zij hun keuze gemaakt hadden mocht ook de rest aanschuiven.

Als afsluiter van het kamp stond er een miss en mister Slampamper verkiezing op het programma. De presentatoren Jonas en Gert-Jan braken letterlijk het ijs en vlogen erin! De kinderen gaven het beste van zichzelf op de catwalk. Ook moesten ze opdrachten doen zoals: de limbo, een liedje zingen, een rijmpje verzinnen,… Uiteindelijk bleven er maar twee over: Liene en Jarne. Zij werden gekroond tot miss en mister Slampamper 2011. Ze zetten het feest in met een openingsdans. Al snel barste het feest helemaal los en we dansten tot in de vroege uurtjes (23u).

Dit was alweer het einde van een prachtige dag Slampamper!

Tot morgen mama en papa!
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek