Maandag 17 augustus 2009

Na een busrit van ongeveer 2 uur kwamen we aan in het idyllische dorp van Wiesme. Hier stond de leiding ons op te wachten met veel enthousiasme. Het enthousiasme van de leiding daalde al toen ze zagen dat ze de valiezen bergop moesten dragen. Maar toen wij hen hielpen was het enthousiasme direct terug. Na een voorstelling van de leiding, kampverhaal mochten we onze kamer verkennen. Onder ‘lichte’ dwang van de leiding maakten we ons bed op en gaven we ons snoep af (leiding moet ook eten).

Toen was het al middag en konden we onze lunchpakketten boven halen. Wij zaten hier met onze lekkere sandwiches, koffiekoeken, … en de leiding met hun boterhammen. Ondanks de jaloerse blikken van de leiding smaakte de huisgemaakte lunchpakketten toch.

Toen onze batterijen terug opgeladen waren, konden we beginnen met de spelletjes. Tine, Sofie en Stefanie gingen met de jongste meiden op pad. De spleetoogjes, de grootste groep op dit kamp, begonnen met een reeks van kennismakingsspelletjes. Hierna volgde er een werpnummer van de ronde van China (een dagelijks weerkerend fenomeen). Gert-Jan en Dimitri (op zijn Russisch uitspreken) noemden de jongens van het 4e en 5e leerjaar , de Chop Choys. Ze begonnen met een reuze junglespeed. Hierna vormden ze één groot team met de Willy Wang Wangs (Rararara, wie zijn dit? Een mysterie) en speelden ze pleinspelen (touwtrekken, vlaggenstok en dikke Berta). De meisjes van het 4e leerjaar staan onder leiding van Freya en Julie. Deze kleine dames speelden natuurlijk ook enkele kennismakingsspelletjes (essentieel op een kamp). Hierna volgde een aantal pleinspelen (blad-steen-schaar, potteke stamp, …). De Willy Wang Wangs (De oplossing van het mysterie komt eraan) speelden dus samen met de Chop Choys. De Willy Wang Wangs bestaan uit de jongsten(geen jongens, maar mannen (toch na dit kamp)). Onder leiding van de loverboys Cedric en Bert en hun koningin Femke zullen de kinderen leren om de dames te verwennen (moeders, iets om naar uit te kijken). De oudste groep (jongens en meisjes samen) worden onder controle gehouden door de meest ervaren leiding (Evy, Dorien en Seppe). Ze begonnen met een reclame cluedo om de omgeving rond het kamphuis te verkennen. Hierna volgde een sluipspel.

Na een vieruurtje volgde een schoolmoment. De kampdans werd aangeleerd. Na hevig gedans en geshake was het hongergevoel er terug (spelende kinderen verbruiken veel energie). De kookouders (Gino, An, Anja, Johan en Gerda) hadden voor een heerlijke maaltijd gezorgd. Een lekkere groentesoep werd gevolgd door wortelpuree en worst. Als afsluiter was er een heerlijk dessert (yoghurt).

De afwas was voor rekening van de Chop Choys (dit leren we alle kinderen aan op kamp). De afwas werd snel afgewerkt zodat we op tijd met het bosspel konden beginnen.

Na het gehos in het bos was het tijd voor een slaapmutsje, vers gemaakte pudding. Toen stond de leiding voor de moeilijke taak om de kindjes op tijd in hun bed te steken. Tanden poetsen, gezicht en lichaam wassen en onder de dekens. De jongste kregen nog een spannend verhaal te horen terwijl de oudsten de vlag neer streken.

Slaapwel.


Dinsdag 18 augustus 2009


Na een babbelavondje gisterenavond, was het vanmorgen nog muisstil op de kamers. Met een Chinese gong werden de kinderen gewekt en plots was iedereen klaarwakker. Om helemaal fit te zijn, startte de dag met ochtendgymnastiek. Gert-Jan en Dimitri zorgden er met hun energieke pasjes voor dat iedereen er helemaal klaar voor was. Daarna gingen we aan tafel en kregen we naast choco en confituur, vandaag ook lekkere speculaas en chocola. Voldoende dus om helemaal aan te sterken.

De kleine spleetoogjes begonnen de voormiddag met ‘één tegen allen’. De leiding had hen uitgedaagd. Gelukkig zijn ze gewonnen en werd er geen extra opdracht van hen verwacht. Omdat de weergoden ons goed gezind waren en de zon mooi aan de hemel stond, werd besloten om in de namiddag waterspelletjes te spelen. Wat een pret! Iedereen werd nat en er werd heel wat afgelachen!

Ook de Willy Wang Wangs haalden hun waterpistool boven en openden het vuur. Ze speelden ook verschillende leuke spelletjes met water. Tijdens de voormiddag hadden ze hun schiettalent al laten zien tijdens een spelletje paint-ball, dat niet met water maar met verf werd gespeeld. Als je geraakt werd, had iedereen het wel gezien,want je werd gemerkt met een grote vlek verf! Pang!

De Qipao’s zochten vanmorgen ook wat afkoeling en deden het rustiger aan. Ze knutselden gezellige Chinese lampionnetje in verschillende kleuren. Na de middag waanden de meisjes zich in de televisiewereld, want ze speelden het spel GOIV! De presentatrices, Julie en Freya, zorgden voor heel wat spektakel en stelden hen vaak op de proef. De winnaar is nog niet bekend gemaakt!

Verrassing! Om iedereen te verrassen daar in het mooie Begijnendijk, hebben de Chop Choys een verrassing geknutseld deze voormiddag. Wat het geworden is,merken jullie wel één van de dagen in jullie brievenbus. Het is alvast schitterend. En ook deze groep ontsnapte niet aan het mooie weer en vulden de waterballonnen en waterpistolen. Waterpret was verzekerd!

De oudsten werden in de voormiddag ook uitgedaagd. Chinese challenge! Als ze al de Chinese opdrachten goed uitvoerden binnen de twee uur, moest de leiding de tafel dekken ’s ochtends. Ze aten als gekken de rijst met stokjes, schilderden een vlag, schreven een Chinees alfabet en… ze wonnen! Ocharme de leiding dus, al het werk voor hun alleen… In de namiddag vertrokken de zoet zule kippenblokjes dan naar Dinant, om daar een dorpsspel te spelen. Rond 5 uur waren ze dan ook weer op de kampplaats, goed op tijd voor de Clubavond, want deze kon niet gemist worden.

De clubavond was echt wel lekker, net zoals het middagmaal vandaag. Ieder mocht zijn eigen club samenstellen. Kaas,tonijn, hesp en alle soorten groentjes konden gekozen worden. Hmm, dat was smullen! Natuurlijk was het nog geen tijd om in ons bed te kruipen na het eten. De kennis, kracht, conditie… van alle kinderen werd tijdens de grote quiz nog op de proef gesteld. Iedereen zette zijn beste beentje voor, maar slechts één groepje kon winnen. Zij kregen nog een gezonde Actimel als prijs.

Nadat iedereen nog een avondhapje had gekregen, kroop iedereen moe maar voldaan zijn bed in. Dromen over de dag die morgen zal komen… de dagtocht! Hoe deze dag vol zwem- en speeltuinplezier verloopt, kunnen jullie morgen weer lezen!

Tot morgen!


Woensdag 19 augustus 2009

De derde dag is weer veel te snel voorbij gevlogen. Dit is dan ook het enige nadeel van een leuke dag. Enkele van de vele voordelen zijn goed slapen (veel spelen is veel energie verbruiken), geen heimwee (spijtig voor de ouders, maar tijdens het spelen denken ze niet aan jullie), … Maar wat werd er dan gedaan tijdens deze dag? Blijf lezen en dan zul je het snel te weten komen.

Omdat de kindjes en vooral de leiding (ik noem geen namen, mijn verstandige lezers zullen wel weten wie ik bedoel) steeds moeilijker uit hun bed raken, werd er besloten om een kwartier later op te staan. Kwart voor acht dus. Nu de kinderen (lees leiding) een beetje beter uitgeslapen waren, konden we een actief spelletje spelen om wakker te worden. Dit spelletje was tikkertje stopcontact, een variatie op het klassieke tikkertje onder de benen. Uitleg over het spel kan je bij je kinderen bekomen. Na het spelletje werden de handen gewassen (ook hier is de Mexicaanse griep een belangrijk aandachtspunt) zodat we aan het ontbijt konden beginnen. Het extra beleg, naast de gewone basis (choco, confituur), was boterhamworst. Hierna begonnen de Qipao’s aan de afwas. Dit werd snel afgehandeld, zodat we aan onze dagtocht konden beginnen.

De dagtocht, een aloude traditie (de trouwe lezers wisten dit natuurlijk al), bracht ons vandaag naar het domein van Chevetogne. Ieder kind moest voor deze dagtocht zijn rugzakje pakken. De badmutsen, handdoeken en (sexy) zwembroeken (De ene leiding voelde zich al wat comfortabeler met deze spannende zwembroeken dan de andere. De schrijver van dit verslag heeft natuurlijk genoeg vertrouwen en had hier dus geen problemen mee.) werden snel in een rugzak gestoken, zodat we snel konden vertrekken.

Na een busrit van een halfuurtje kwamen we op het provinciaal domein aan. Na een kleine zoektocht vonden we de speeltuin en konden de kinderen beginnen te spelen. Onder het goedkeurend oog van de leiding speelden de enfants (Frans voor kinderen, we zitten niet voor niets in Wallonië) dat de stukken er vanaf vlogen. Na op de vele vragen naar eten van de kinderen, straks en seffens geantwoord te hebben, was het eten eindelijk daar. De kookouders brachten ons het lunchpakket. Het lunchpakket bestond uit boterhammen met eitjes, choco en confituur en als drankje een fruitsapje. Achter deze lekkere maaltijd werd het zwembad onveilig gemaakt. De kinderen zijn duidelijk vele moediger dan de leiding, want zij waren de enige die van de wipplank durfden te springen. Ook de blauwe, leuke glijbaan werd veelvuldig gebruikt en ook hier durfde de leiding niet op (de angst om met hun dikke poep vast te komen zitten was te groot). Nadat de kinderen er bijna in geslaagd waren om de leiding te verdrinken, besloten deze om te vluchten en dus verlieten we maar snel het zwembad.

Terug aangekomen op de kampplek werden de handdoeken en zwembroeken op de wasdraad gehangen. Sommige kinderen douchten nog snel, terwijl andere de langverwachte brieven van hun ouders lazen.

Om half zes was het dan zo ver. We konden gaan eten. Frietjes met curryworst. Eén van de langverwachte maaltijden was gearriveerd. De buikjes werden dan ook rond gegeten, gevolgd door een korte platte rust.

Dit was het signaal om te beginnen met de avondactiviteit. Het grote wedden-dat-spel werd gespeeld. Verschillende mensen werden naar voor gehaald om opdrachten uit te voeren terwijl de kinderen moesten gokken wie er zou winnen. Na een lang spelletje won Laura van de spleetoogjes.

Vriendelijke groeten, Jullie persoonlijke spion


Donderdag 20 augustus 2009

Na de warmste dag van het jaar gisteren stond ons vandaag een dag te wachten die nog warmer zou zijn. Waterpret stond dus weer bij iedereen op het programma!

Met ochtendgym, die uit verschillende dansjes bestond, startten we onze dag. Zo fit als een hoentje gingen we de eetzaal binnen en kregen we… cornflakes! Wat een verrassing. Natuurlijk waren de boterhammetjes met choco en confituur ook nog van de partij. Een tweede verrassing kwam voor Laura, want zij was jarig! Iedereen zong uit volle borst mee verjaardagsliedjes en wenste haar een fantastische dag! Na het ontbijt ging iedereen weer aan de slag om zijn kamer tiptop in orde te brengen, want natuurlijk komt elke dag de inspectie langs en deze is niet mild! De scores kunnen heel snel dalen als men zijn bed niet goed opmaakt, dus iedereen zette zijn beste beentje weer voor om de winnaar te worden en de hoofdprijs vrijdag in ontvangst te nemen.

Om 10 uur begon elke groep met zijn dagprogramma. De jongste meisjes (alias spleetoogjes, alias feestvarkens voor vandaag) maakten deze voormiddag schitterende vlaggen. In de namiddag zochten ze wat verkoeling in het bos en speelden ze hiermee een groot bosspel. Ook de ronde van China kon niet ontbreken vandaag. Vandaag werd het spel hoger-lager gespeeld. De spleetoogjes hebben er zoals de vorige dagen weer geweldig van genoten.

Om een kamp een echt jongenskamp te noemen, moeten er natuurlijk kampen worden gebouwd. Dat stond dan ook op het programma van de Willy Wang Wangs, onze kleinste jongens. Ze amuseerde zich rot, ook met het sluipspel! Een mega-junglespeed maakten het leuke programma voor de voormiddag af. Na de middag ging de jongenstocht verder! De leiding had een fijne bekentocht georganiseerd! Het werd een flinke wandeling met veel waterpret, wat niet kon ontbreken tijdens deze warme dag. Op het einde werden er dan ook echte dammen gebouwd. Tof!

Chop Choys en Qipao’s begonnen hun dag samen. Samen speelden ze het 40-minutenspel. Elke minuut werd er een andere opdracht gespeeld. Ze smeerden boterhammen, gaven elkaar een hand en er werd zelfs gebeden! Bij de Qipaos werd ook de winnaar van GoIV bekend gemaakt en het werd …………….. de gele ploeg! (Joke, Ellen en Imani) Zij verdienden een mooie trofee voor hun moed en spelenergie! In de namiddag stond voor hen een middagje verwennen op het programma. De kinderen bakten cake en relaxten. Dat was echt wel genieten!

De Chop Choys werden in de voormiddag echt wel knappe koks! Ze maakten voor iedereen nog fruitsla als dessert bij het avondeten. Na de middag was voor hen het moment aangebroken voor de echte jongensactiviteit. Ook zij vertrokken op bekentocht en amuseerden zich rot!

De oudste meisjes en jongens, de zoet zule kippenblokjes, waren er vanmorgen ook klaar voor. Ze wilden een lief, dus maakten we één met het grote WIN-JE-LIEF spel! Om een ‘onderdeel’ van hun lief te krijgen moesten ze heel wat opdrachten uitvoeren, zoals parcours afleggen met een ‘handicap’, iets ‘lekkers’ eten… . Wie eerst was, mocht dan eerst benen, ogen… kiezen en zo creëerden iedereen zijn eigen lief. Wat het resultaat is, kunnen jullie zoon- en dochterlief jullie tonen zaterdag. In de namiddag werd er Chinees geknutseld. De theeglaasjes die werden geschilderd, zullen voor eens en voor altijd een plaatsje in jullie kast krijgen, zulke klasse hebben ze! Om de namiddag af te sluiten, werd er nog paint-ball gespeeld. Het zorgde voor verfrissing en iedereen kon ook afkoelen tussen de bomen. ‘s Middag hadden de kinderen kunnen genieten van een lekkere spaghetti. Na al hun toffe activiteiten werden ze ‘s avonds beloond met een lekkere hamburger en natuurlijk werd de fruitsla gegeten die de jongens hadden gemaakt. Heerlijk!

Na ons lekker maal, werd het even geheimzinnig! Deur van de zaal toe… welk spel zou het worden? We werden ondergedompeld in het Swingpaleis en de Notenclub! We speelden muziekquiz, zongen karaoke, dansten,… Het werd een heel festijn! Laura genoot ook van het spetterend feest op haar verjaardag! Rond 9 uur eindigden we met het liedje ‘Knallen’ en zo eindigde dus ons knalfeest!

Nog een drankje en dan rustig weer ons bed in, op naar de volgende dag!


Vrijdag 21 augustus 2009

Het eerste wat op zo’n dag in je gedachte schiet is dat het de laatste is. Dit is dan ook de reden waarom iedereen er nog eens extra goed wou invliegen. Tijdens de spelletjes werd er dan ook extra veel energie tegen aangegooid.

Maar zoals iedere dag begon ook deze dag met ochtendgymnastiek. We oefenden de kampdans nog een paar maal in zodat we er zeker van zijn dat we hem kunnen als de ouders er zijn. Nadat we de handjes goed gewassen hebben (Mexicaanse griep blijft een belangrijk thema) ontbeten we. Op het suggestiebord stond vandaag gewonnen/verloren (de discussie is nog niet afgesloten) brood. En zoals het hele kamp is de suggestie heel populair. Met bloed, zweet en tranen kon de leiding er voor zorgen dat de kinderen hun eigen niet overaten. Maagkrampen konden we wel missen op de laatste dag. Na het hijsen van de vlag konden de kinderen weer genieten van een spannend kampverhaal (goed geacteerd door de leiding). Na deze korte ontspanning werd er weer een inspanning gevraagd: de kamers moesten opgeruimd worden. Geheel tegen alle verwachtingen in wonnen de Chop choys (jongens!!!) de prijs voor de netste kamer (ja hoor mama’s, ze kunnen het zelf).

Toen ging de laatste individuele spelletjesvoormiddag in. De spleetoogjes legden de laatste loodjes af van hun ronde van China. Ze knutselden ook een mooie draak, die ze jullie morgen zeker wel laten zien. De Willy Wang Wangs besloten om een creatieve voormiddag te houden. Ze maakten mooie sleutelhangers en leuke macramé armbanden. De Chop choys zagen dat hun jongens nog veel energie hadden. Ze lieten hen dan ook een actief spelletje spelen. De naam spreekt voor zich: Mister Turbo. Bij dit spel moesten de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren. Enkele van deze opdrachten waren: water over leiding kappen, zichzelf in vrouw verkleden, Stijn bekogelen met ei,… De Qipao’s werden uitgedaagd door hun leiding met een één tegen allen. De kinderen krijgen een hele lijst van uitdagingen gepresenteerd. Deze moeten ze allemaal binnen de tijd uitvoeren. De zoetzule kippenblokjes begonnen deze dag met een tempelcompetitie, waarbij ze elkaar moesten uitdagen om zo aan de top van de tempel te raken. Nadien konden ze nog enkele macramé armbandjes maken of wat actiever zijn door een reuze junglespeed te spelen.

Na al dit gespeel begonnen de maagjes te knorren. De kinderen waren zeer enthousiast, want hun gisteren bestelde croque monsieurs stonden klaar. Nadat de maagjes gevuld waren, kon de platte rust beginnen.

Nadat er genoeg gerust was, konden we beginnen met de Olympische spelen. Dit is een activiteit die gespeeld wordt door alle kinderen samen. Ze werden in groepen verdeeld, waarbij elke groep een land voorstelt. Dan moesten ze verschillende spelletjes tegen elkaar spelen om hierbij gouden medailles te winnen. Frankrijk bleek het sterkste land te zijn.

Terwijl de oudste kinderen hout voor het kampvuur sprokkelden, kleedden de andere kinderen zich om in een Chinees. Wat zagen ze er prachtig uit! Toen was het tijd voor een Chinese barbecue. De kippenbilletjes, satés en dergelijke verkochten als zoete broodjes.

Hierna was het belangrijkste moment van het kamp aangebroken. De leiding werd bedankt voor hun inzet. Helaas had Stijn het leuke idee om waterballonnen bij dit dankmoment te gebruiken. Het werd al wat donker en dus werd het kampvuur aangestoken. Na nog wat gezellige samenzang vlogen de kinderen, uitgezonderd de oudsten, naar hun bed. De oudsten bleven nog eventjes aan het kampvuur zitten, om hun kamp te overlopen. Nadien gingen ook zij tevreden naar bed.

Tot morgen mama en papa.
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek