Dinsdag 21 Augustus 2007

Na aangekomen te zijn, voelen de kinderen zich meteen thuis in het indianendorp te Retie. De leiding stond paraat in hun indianenoutfit. Het spannende kampverhaal begon met een vuurdoop voor de indianen. Vervolgens liet de leiding hun danstalent zien wanneer ze de kampdans voordeden. De leden waren duidelijk onder de indruk waren van dit professionele dansspektakel. Nadien werden de leiding en de kookouders op een originele manier voorgesteld.

Toen ging elke groep apart met zijn leiding spelen.

De Tamtammerkes (meisjes van 8 jaar) hebben vandaag bewezen dat ze hun groepsnaam waardig zijn; ze hadden immers veel TAMTAM met zich mee!!! Eerst leerden we elkaar een beetje beter kennen. Zo kwamen de leden te weten dat onze namen (van de leiding dus) Jaleesa, Lien en Tine zijn. Van de vele spelen kregen ze reuze honger. Ook kregen we vandaag een bezoekje van Benedict, de jaloerse heks. Zij had het danstalent van Tine gestolen, maar gelukkig hebben de Tamtammerkes via allerlei opdrachten het danstalent teruggewonnen. Zo werd er onder andere Chinese voetbal, telefoontje,schoenpetanque enz. gespeeld. Na het 4-uurtje waren er 2 indianen ziek, ze waren vergiftigd door de slecht professor! De leden konden, nadat ze alle kaartjes van de juiste ingrediënten gevonden hadden, het juiste tegendrankje maken. ’s Avonds nog eerst de kampdans oefenen en na het avondmaal een leuke quiz. Slaapzacht...

De Sioux (jongens 8 en 9 jaar) Kregen na hun aankomst te horen dat ze een zeer toffe leiding kregen namelijk de gebroeders Bert en Gert. Na het verdelen en opmaken van de kamers konden we er volledig tegen aan gaan. Tijdens ons eerste spel gaven we er een echte mep op. Het spel noemde dan ook krantenmeppen. Er zijn veel kranten gesneuveld naar iedereen was nog supper actief. We begonnen dan maar aan een bizar spel, namelijk voetbal zonder bal. In het begin leek het een raar spel maar uiteindelijk amuseerde iedereen zich te pletter. Iedereen stond nat in het zweet dus het spelletje Fons de spons kwam erg gepast. We hebben daarna droge kleren aan gedaan een we zijn geeindigd met een potje Chinese voetbal.

De apachen, met als leiding Karen, Femke en Jasmien, en als leden, de jongens en de meisjes van 10 en de meisjes van 9 jaar zijn begonnen met enkele kennismakingsspelletjes. Na de middag hebben ze een coole indianendoop gedaan, waardoor ze allemaal echte indianen zijn geworden. Net voor het avondeten hebben ze nog iets leuks geknutseld. Wat een coole dag!!!

Wat waren die wilde meiden van 10,11 en 12 jaar blij!! Ze kregen Freya,Evy en Dorien als leiding! Om eventjes in alle rust hun bed te kunnen opmaken, begonnen ze met een spelletje. Er werden heel wat duels gespeeld en de winnaar kreeg even rust. Zij moest haar tassen zelf niet dragen naar haar kamer! Sommige genoten hier volledig van, omdat ze toch zelf bij het uitladen van de bus beseften dat ze misschien toch wel héél veel bij hadden. Na het verorberen van hun picknick, werd het spel ‘muzische bal’ gespeeld. Door deze spelletjes hebben ze elkaar heel wat beter leren kennen. En dan was het grote moment aangebroken... De meisjes kregen de kans om echte indianen, walla walla’s, te worden. Iedereen ging ervoor! Ze moesten verschillende proeven afleggen, van moeilijke vragen over het indiaanse leven tot het eten van een medicijnenzalfje. Stuk voor stuk bleken ze echte indianen te zijn. Ze kregen elk een totem, welke beslist werd samen met de andere walla walla’s. Na een wasbeurt, was het dan tijd voor de eerste echte indianenmaaltijd, die bij iedereen in de smaak bleek te vallen! Door het regenachtige weer werd er beslist al een quizavond te organiseren. Alle kinderen van het kamp namen hieraan deel! Wat een pret was dat! Na het pijnigen van hun hersenen tijdens dit spel,kropen ze hééél vermoeid ;) onder de wol.

De tofste groep, de Dikke Springmuizen begonnen zoals iedereen met de kamer te bestormen, al heel snel werd duidelijk dat de jongens kwalitief bedden kunnen opmaken. Na deze zware arbeid mocht er weer gespeeld worden. Ze begonnen met de klassieke kennismakingsspelen, maar de leiders gaven hier een originele draai aan. Na het middageten werd duidelijk dat de oudste jongens echte marketingspecialisten zijn, door het spelen van het grote reclame spel. Toen kregen ze honger van al dat toffe gereclamed. Het was tijd voor een vieruurtje. Deze lekkere wafel werd met uitzonderlijk veel smaak verorberd. Hierna was het tijd voor een typisch indianenspel namelijk indianencup.


Woensdag 22 Augustus 2007

Goede morgen Slampamper! De tweede dag brak aan. Voor sommige was dit wel een héél zware morgen, vooral voor de meisjesgroepen. Wat zijn het allemaal echte babbelaars! Sommige gingen door tot de vroege uurtjes. Om toch goed wakker te worden, werd er vandaag gestart met een goede portie ochtendgymnastiek. Bedankt Femke, Jasmien, Gert en dj Bert!

Na een stevig ontbijt ging elke groep er weer tegen aan. Natuurlijk mocht een belangrijk aspect eerst niet vergeten worden! Kamersopruimen! ‘Oooh neen’, dachten sommige kinderen, ‘niet enkel thuis, maar ook hier moeten we opruimen!’. Later op de dag hebben de kookouders de kamers dan ook beoordeeld en iedereen bleek toch zijn best gedaan te hebben.

Ondanks de triestige weersvoorspellingen viel het weer al bij al nog goed mee! Iedereen trotseerde wel enkele keren de regen tijdens het spelen van de spelletjes. Op ieders programma stonden er weer de aller tofste spelletjes. Zo speelden de kleinste meisjes bijvoorbeeld een echt indianenbordspel met super leuke opdrachten. Oorspronkelijk was de bedoeling zoveel mogelijk pluimen te bemachtigen, maar dit liep iets anders af dan gepland. Het eindigde in een ware sminkpartij! Later op de dag kregen ze ook nog belangrijk bezoek! Sofie van Go IV! Zij werd overvallen door haar vele fans en samen namen ze deel aan dit spel! Ook de kleinste jongens, de sioux, hadden zin in zo’n bordspel. Daarom besloten ze samen eentje te ontwerpen. Morgen zullen ze dan een keertje uittesten of het echt leuk is. Spannend!! Ook de Apachen hebben zich vandaag rot geamuseerd! Één opdracht bestond eruit om het langste op één been te blijven staan. Voor sommige leek dit wel uren te duren, daar in de regen. Toch kwam er uiteindelijk een winnaar uit de bus!

De oudste meisjes hun namiddag ging er heel rustig aan toe. Ze maakten dromenvangers die hun nachtmerries vanaf nu zullen opvangen. De voormiddag was wel wat anders. De meisjes namen het op tegen de oudste jongens. Er werden typische jongens- en meisjesspelletjes gespeeld. De meisjes hebben het spijtig genoeg op het nippertje niet gehaald! Nu moeten ze een keertje meer een tafel dekken met een groen gezicht! De jongens hadden nog niet genoeg actie gehad vandaag en zijn dan nog een hele namiddag een bosspel gaan spelen.

Na een lekker avondmaal, werd er nog een spel gespeeld met iedereen! Om alle kinderen gezamelijk tot echte indianenkinderen om te vormen, moesten ze allemaal opdrachten uitvoeren. Ennnnnnn..... het is gelukt! Iedereen kon opgelucht gaan slapen, dit als ECHTE indiaan! Tot morgen Slampamper!!


Donderdag 23 Augustus 2007

Vandaag zijn we met de bus op dagtocht geweest naar het Netepark in Herentals. We maakten een stevige wandeling tot aan de bus. (ongeveer 15 meter).Het was een fantastisch zwembad. Voor elk kind was er wel iets leuks te vinden. Er waren rustige brubbelbaden, heftige glijbanen, binnen- en buitenzwembaden... Iedereen heeft hard gespeeld. Aan de glijbaan was er altijd wel iemand en ook de jacuzzi zat altijd goed vol. Tijdens de terugrit naar huis zag je de vermoeidheid toeslaans. De ogen van sommige kinderen vielen al wel eens toe. Eenmaal terug aangekomen op de kampplaats kregen de kinderen het lekkerste eten (volgens hen) van de week voorgeschoteld! Videe met frietjes! De derde dag eindigde met een spetterende muziekshow, waar iedereen nog actief aan deelnam. Moe maar voldaan kroop iedereen zijn bed in. Wat was dat een leuke dag!

Helaas is dit misschien het laatste verslag omdat het gemeentehuis, waar we de verslagen on line zetten, gesloten is. We zoeken naar een andere oplossing.
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek