Maandag 21 augustus 2006

Maandagochtend omstreeks 9u kwamen er allemaal grijze en zwarte kindertjes samen op het kerkplein van Begijnendijk. Samen vertrokken ze naar Zelem om voor de 14de keer Slampamper te beleven. Eenmaal op de kampplaats aangekomen werden de snode plannen van de zwarte madam bekend gemaakt. Ze wil alle kleuren verbannen. Zo eindigde het eerste deel van het kampverhaal dat elke dag zal verdergaan. De vlag werd omhoog gehesen op de toon van het Slampamperlied. Het afscheid van de ouders viel weer zwaar. De groepen werden verdeeld en de FUN kon beginnen.

Er werd op creatieve wijze kennis gemaakt met de leiding en de andere groepsleden. De eerste middag eindigde met een gezellige picknick. S’ Namiddags bleef iedereen in zijn eigen groepje en de tijd werd gevuld met leuke, creatieve spelletjes. Zo had je: Levende Zeeslag, Het eispel, en enkele andere pleinspelen ….

Na deze inspanningen had iedereen wel zin in lekkere groentesoep en aardappelen met erwten en wortelen en nog een heerlijk stuk hamburger. En om af te werken een heerlijk ijsje.

De weergoden bleven ons echter niet goed gezind. Ons bosspel viel dus letterlijk en figuurlijk in het water. Het zou Slampamper niet zijn als de leiding hun brein niet in werking zette. We kregen het voor elkaar om het toch laten door te gaan. Door verschillende opdrachten uit te voeren zoals een klerenketting maken, een kaartenhuisje bouwen, droedels op te lossen,…, konden de kinderen de magische code van Mastermind breken. Nadat alle groepen de code hadden gevonden, kwam er een einde aan de eerste dag voor de jongste. De oudsten mochten nog even de vlag naar beneden halen en het Slampamperlied zingen. De kleinsten werden nog verwend door een spannend verhaal en bergen kussen (s). Zo eindigde de eerste dag voor alle kinderen.


Dinsdag 22 augustus 2006

HARDROCK HALLELUJA ….Zo ontwaakten de kinderen op hun eerste ochtend in Zelem. Met kleine oogjes begonnen we aan deze dag. Maar we werden al snel wakker geschud door de dansbewegingen van onze gymnastiekinstructeurs Maarten en Jelle. Ook de kampdans ging al aardig. En we hadden weer veel succes met ons kampverhaal!

Na het eten en nadat we onze tanden gepoetst hadden, konden we er weer een lap op geven! Elke groep speelde weer een mega cool spel, zo had je bijvoorbeeld: levend ganzenbord, mega-groot-cool-kamp, het domme blondjesbosspel, 1 tegen allen,…

Voor het middagmaal speelden we nog even met zijn allen een pleinspel. Daarna werden we weer verwend met overheerlijke tomatensoep met balletjes, spinazie en gebakken boterhamworst. Voor dat we gingen rusten, lieten we nog vlug van ons horen met de woorden: KOM VAN DAT DAK AF!

Nadat we uitgerust waren, hadden we weer genoeg energie om de namiddag door te komen. Zo moesten de jongste meisjes een zwarte betoverde jongen terug kleurrijk maken. De jongste jongens moesten de weergoden gunstig stemmen. De oudere meisjes speelden eerst het levend ganzenbord en moesten daarna proberen om niet naar het wc te gaan tijdens de pisquiz. De oudste jongens zagen er weer mooi kleurrijk uit na hun partijtje paintball.

Nu gaan we nog eens de kookouders bestoefen met hun lekker eten, want de frikadellen met krieken waren weer overheerlijk! Mmmm…wat werd er gesmuld! Als avondactiviteit hadden we een laddercompetitie voorzien…en weet je wat? De weergoden zorgden deze keer wel voor goed weer! 6 ploegen streefden voor de eerste plaats. Na een helse strijd en trillende duels werd de gele ploeg uitgeroepen tot “verdiende” winnaar. We sloten de dag af met het Slampamperlied, deze keer versterkt door Dorien, zodat Maarten niet als enige muzikaal moest begeleiden. Slaapwel…


woensdag 23 augustus 2006

Zoals gewoonlijk wilde de leiding de kinderen op een gepaste manier wekken. Vandaag was dit met fluitsignalen die de kinderen niet konden appreciëren. Maar nadat ze gehoord hadden dat we op daguitstap naar “De Halve Maan” gingen, wouden ze de ondeugende streek van de leiding vergeven. Na eerst onszelf op te kikkeren met een stevig ontbijt en een leuk ochtendspel trokken we er op uit. Gepakt en gezakt met zwemkledij en veel energie vertrokken we richting Diest.

Na bergen te hebben beklommen en rivieren hadden doorgeploeterd, kwamen we uiteindelijk aan op onze bestemming. De eerste vraag die we te horen kregen was: ‘Moeten wij in deze vijver zwemmen? Da stinkt hier naar vis!’ Maar toen we op het domein arriveerden, waren ze vol van verbazing. De T-shirtjes werden al lopend uitgetrokken en men wou zo snel mogelijk het water in. Het enthousiasme minderde al snel toen iedereen de temperatuur van het water voelde. Toch vonden de meeste de kracht om een duik in het water nemen. Toen ze als ijsberen uit het water kwamen, waren de kookouders reeds gearriveerd met het lekker middagmaal. Nadien maakten sommige nog een plonsje in het water terwijl anderen toch maar wijselijk kozen voor te gaan ravotten in de grote speeltuin met zijn heus klimparcours.

Moe maar voldaan keerden we allen terug naar het kamphuis waar ons - volgens vele kinderen- de lekkerste maaltijd stond te wachten. De frietjes met vol-au-vent en als dessert lekkere fruitsla werden door iedereen gesmaakt.

Nadien werd het spel ‘Drie op een rij’, logischerwijs gebaseerd op het gezelschapsspel “4 op een rij”, Tevreden over de dag sloop iedereen in zijn bed om direct in slaap te vallen. Op naar dag 4.


Donderdag 24 augustus 2006

‘Weer die luide muziek!!! Das te luid! Das te luid!' Dit waren weer de eerste zinnen die we 's morgens te horen kregen. Traag en nog moe kroop iedereen uit zijn bed terwijl vele leiding nog van de stilte genoot. Tot… de stite werd verstoord door Jelle en Maarten met hun toffe en weliswaar actieve ochtendgymnastiek, met vandaag op het programma; ‘Het zonnetjes en sneeuwmannenspel.' Na het lekkere morgendmaal, waar de geel-zwarte biekes zoals altijd luidruchtig waren, verscheen Jordan met vrienden en vrijanden op het toneel. Toen het spektakel erop zat, stormden drie van de vier groepen naar hun kamers om ervoor te zorgen dat deze picobello in orde zou zijn zodat men de prijs zou winnen.De andere groep slenterde zo traag als men kon richting de afwasbak.

De voormiddag ging er voor de jongste rustig aan toe. Ze maakten macramé-bandjes of kleurrijke kettingen. De oudste stond een zware uitdaging te wachten nl. het spel ‘1 Tegen Allen'.Eerst mochten ze overleggen wat ze zouden willen hebben wanneer ze zouden winnen. Ze kozen voor ontbijt op bed. Tijdens het spel mocht de leiding genieten van overheerlijke massages en iedereen werd tijdens het middagmaal bediend door de oudste die zich voordeden al goed-opgeleide kelners.

In de namiddag trokken de slimme bruintjes en de geel-zwarte biekes naar het dorp voor een dorpsspel. Men werd verdeeld in drie groepen en het spel werd bikkelhard gespeeld. Eén van de opdrachten was ‘zoek het grootste voorwerp'. En jawel! Opeens verscheen er een grote vrachtwagen om de hoek. ‘'GEWONNEN!!'De kleinste bleven die namiddag ter plaatsen. De jongens speelden een variant op stratego en de meisjes werden volledig in de watte gelegd in het verwencentrum. Massages, gezichtcrèmes, het kwam allemaal aan bod. Plots verscheen er die dag ook een bekend figuur. Pastoor Jan! Hij bracht ons een bezoekje en na onze ‘clubmaaltijd' vertrok hij met zijn fiets naar huis. Spijtig dat hij het grote spektakel van die avond miste nl. het Swingende Swingpaleis! Iendereen was deftig gekleed en danste er op los. Elke groep ging voor de eerste plaats, maar de winnaars werden… de Dockxboxers! Moe gefeest ging iedereen naar zijn bed! Droom zacht!


Vrijdag 25 augustus 2006

‘Goeie morgen Slampamper!!!! De laaste dag was in zicht, maar dat lieten we nog niet aan ons hart komen.De jongste stonden na een tijdje klaar voor 't lekkere morgendmaal, maar waar bleven de andere???!!! JUIST, zij hadden gewonnen met hun spel en kregen ontbijt op bed!

Toen ieder met zijn groep spelletjes aan het spelen was, schrok Stijn zich even een bult. Wat zag hij daar door de lucht vliegen??? Een parachute? Inderdaad, de groentjes en de pinkpanters waren met de parachute aan het spelen en leefden zich volledig uit. De anderen amuseerden zich met macramébandjes te maken. In de namiddag was er een Kermis ter plaatsen, 'n Vlaamse kermis. Iedereen streefde weer voor de eerste plaats en de winnaar per proef kreeg een fantastische kroon als prijs. Voor dat we aan tafel gingen had Stijn eerst nog een verrassing in petto. Alle leiding en natuurlijk ook de kookouders werden bedankt door de groepsleden voor de onvergetelijke (lekkere) week.

De bbq werd een feestmaal en daarna werd er nog gedanst en gezongen rond het kampvuur. Ook het einde van het kampverhaal werd opgevoerd. De zwarte madam veranderde terug in een kleurrijke toffe madam. Stilaan sloop iedereen naar zijn bed en droomde verder over de gezellige avond.


Zaterdag 26 augustus 2006

‘Opstaan, Opstaan!!! Valiezen inpakken! ‘

Ja…'snik', het zat er bijna op…Vandaag mocht iedereen even lui zijn en gesmeerde boterhammetjes eten.Daar kwamen de eerste ouders al aan.Iedereen werd vriendelijk onthaald. We dansten samen nog nog de kampdans en de vlag werd naar beneden gehaald. Einde Slampamper 2006… :'-(Ook de leiding vertrok wat later naar huis, behalve Lien en Maarten. Zij vertrokken naar een scoutsweekend.


Dat was het dan, Slampaper 2006. Tot volgendjaar!!!!!!!!
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek