Maandag 18 Augustus 2014

Een zee van enthousiasme stroomde toe na een lange busrit. Eens aangekomen bleek hun leiding vermist, dus gingen ze een ware speurtocht in de duinen tegemoet. Ze vonden de leiding met dezelfde kleur outfit als het stipje op hun hand en maakten zo kennis met hun leiding. Eind goed al goed: alle kinderen hebben hun leiding gevonden!

Na een stevige lunch op ons onbewoond eiland en het inrichten van hun eigen eilandje (de kamers), kon het echte avontuur beginnen!

De Beachboys (de jongens van het 1e en 2e leerjaar) trokken als echte beach boys meteen naar zee en leerden elkaar daar beter kennen. Een uitdaging tegen de Zeesterretjes (de jongste meisjes) gingen ze niet uit de weg: bouw het grootste en mooiste zandkasteel Wie won? Na die lange busrit zaten ze vol energie die ze kwijt konden in enkele behendigheidsspelletjes.

De zeesterretjes (de meisjes van het 1e en 2e leerjaar) trokken naar zee om daar het grote barbiespel te spelen met als doel zo veel mogelijk geld te verdienen om de perfecte barbieoutfit te kunnen kopen.

De zeeduivels (de jongens van het 3e, 4e en 5e leerjaar) leerden hun leiding beter kennen in het grote roddelspel en konden nadien al hun energie kwijt in de duinen. Nadien volgde een welgekomen douche!

De zeeparels (de meisjes van het 3e en 4e leerjaar) trokken meteen op schattenjacht. Na al dat stoere werk was het tijd voor wat meer girly stuff: parfum maken! Ze roken heerlijk!

Vissers achter't net (de jongens van het 6e leerjaar) konden niet wachten om de zee in te duiken en leefden zich lekker uit met een potje duinenvoetbal!

De Snorkels (de meisjes van het 5e en 6e leerjaar) gingen van start met een levende zeestratego in de duinen en gingen daarna voor de goede klassiekers zoals verstoppertje.

Na een heerlijk bordje spaghetti, bouwden we nog een feestje voor onze jarige: Aranka! Lang zal ze leve! Al snel was het tijd voor het Duinenspel. De weergoden waren ons echter niet zo goed gezind, maar een duinenspel met iets minder duinen is minstens even leuk! En dan nog een stukje verukkelijke verjaardagscake! Moe maar voldaan vielen ze allemaal onder hun palmboom in slaap!

Dinsdag 19 Augustus 2014

Na een eerste heerlijke nacht in onze kajuit, stonden we vol energie klaar om de dag te beginnen. We zijn begonnen met het losschudden van onze benen samen met kapiteinen Brent en Ellen. Voordat de activiteiten gestart konden worden, moest er natuurlijk eerst ontbeten worden. Daarna trokken we onze warme trui aan en vertrokken we naar de duinen of het strand.

De Beach Boys speelden het grote duinenspel. Niet alleen zij waren betrokken bij het spel, ook de kookouders speelden lustig mee. Hiermee waren ze een hele dag zoet.

De Zeesterretjes gingen vandaag op zoek naar een schat. Door allerlei piratenopdrachten uit te voeren, werden ze tot echte piraten uitgeroepen. Na het eten van een lekker vieruurtje was het knutseltijd. De zeesterretjes knutselden een prachtige vuurtoren in elkaar.

De Snorkels voerden een grote 1 tegen allen uit. Ze volbrachten heel wat uitdagende opdrachten. Na de middag trokken ook zij de duinen in voor heel wat toffe duinspelen.

De Zeepareltjes verwenden elkaar tijdens de voormiddag in hun luxueuze schoonheidssalon. Yoghurtmaskertjes, komkommerschijfjes,… niets ontbrak. Na de middag trokken ze naar het strand. Hier amuseerden ze zich kostelijk.

De vissers achter 't net hebben zich de hele dag geamuseerd in de duinen. Ze speelden verschillende spelletjes zoals verstoppertje en rugby-voetbal. Doorheen de dag was het spel van de wasknijper actief. Hierbij moesten ze de wasknijper aan andere personen hangen zodat ze de knijper niet op klokslag het uur hebben.

Na al die duinspelen grommelden de maagjes van onze zeebonken. Gelukkig zijn er aan boord van ons schip ook enkele uitstekende kookouders die de lekkerste maaltijden voor ons klaarmaken. 's Middags werden ze verwend met een lekker tomatensoep met balletjes als eerste gang. De tweede gang bestond uit een hamburger op een bedje van broccoli en aardappelen afgewerkt met een witte groenten saus en een vleessausje. Als nagerecht stond er heerlijke chocomousse op het menu. Na deze stevige maaltijd konden ze er weer tegenaan.

Onze piraten lieten hun hersencellen nog eens werken tijdens onze quiz. Hierbij was een goed gevarieerd team zeker van belang. Niet enkel de hersenen werden gebruikt maar de vragenrondes werden ook afgewisseld met leuke doe rondes. Waarbij men onder andere een ballon moest laten ploffen.

Na al dat gespeel en gequiz was de kaars bij vele piraatjes uit. Tijd dus om de kajuit op te zoeken. Slaapwel Begijnendijk!

Woensdag 20 Augustus 2014

Spek met eieren, een goed ontbijt om op dagtocht te vertrekken. Met onze gevulde magen en na een onweersbui vertrokken we naar de zee. De wandeling ging langs de grote duinenput achter ons kamphuis richting strand. Op het strand amuseerden we ons te pletter. Zandkastelen maken, putten graven, voetbal, touwtrekken, touwtje springen, trefbal, met de voetjes in de zee, … het hoorde er allemaal bij.

Tegen de middag begonnen alle magen te knorren. Gelukkig stonden de kookouders paraat met een heerlijke picknick. Dan gingen we te voet richting het zwembad.

Ook aan de Belgische kust bevindt zich een tropisch paradijs, genaamd Sunparks. Een golfslagbad, stroming, wat glijbanen en een tuboglijbaan, meer hadden onze kinderen niet nodig om zich fantastisch te amuseren. Het was dan ook veel te snel tijd om te douchen en om te kleden.

Hoog tijd om op krachten te komen. Met de heerlijke videe en frietjes, als dessert een waterijsje, kon het al niet meer stuk. Een beetje platte rust deed iedereen deugd om de batterijen op te laden voor de muziekquiz.

De muziekquiz werd gepresenteerd door Nathalie, Mathias en hun bevallige assistente Luna. De muziek- en danskennis werd grondig getest. Naast de hersenen moesten we ook de beentjes wat actief houden, dus placeerden we af en toe een dansje. Met een verdiende winnaar en een lekker slaapmutsje, kwam er een einde aan deze 3de (en vermoeiende) dag.

Slaapwel!

Donderdag 21 Augustus 2014

Vandaag was weer een drukke dag. Het opstaan verliep moeizaam door de zware dagtocht van gisteren. Met kleine oogjes begonnen we dan toch aan de ochtendgymnastiek, waardoor iedereen goed wakker werd. Daarna stond een lekker zee-ontbijt op ons te wachten: verschillende cornflakes en lekkere boterhammen.

Na dit stevige ontbijt konden onze eilandbewoners de dag vol zeespelletjes tegemoet gaan.

Deze voormiddag begonnen de Beach Boys rustig aan hun dag door een origineel zees schilderij te maken. In de namiddag waren ze dan weer helemaal opgeladen om er volop tegenaan te gaan met hun 1 tegen allen.

De Zeesterretjes begonnen al volop aan hun opdrachten bij 1 tegen allen. Daarna werkten ze ijverig hun vuurtoren af, om daarna aan hun aquarium te werken.

De Zeeduivels begonnen hun dag actief met een grote vlaggenroof waarbij ze tunnels van kamp naar kamp maakten. Deze namiddag speelden ze samen met de Vissers achter 't net paintball in de duinen. Dit eindigde in een zee van rode en blauwe kleurtjes.

De Zeepareltjes speelden ook 1 tegen allen in de voormiddag. Hierna hadden ze ook nog een doop met waterspelletjes.

Vissers achter 't net begonnen hun dag met het grote 'Johnny en Marina spel'. Hierin leerden ze hoe een echte Johnny zich voordoet. Na de middag speelden ze paintball met de Zeeduivels.

De Snorkels begonnen hun dag iets rustiger. Ze maakten vriendschapsboekjes en armbandjes. Na de middag speelden ze het '60 minuten spel', waarna ze tot rust konden komen in hun verwenresort.

Vanmiddag konden we onze maagjes vullen met groentensoep, zelfgeviste fishsticks met spinazie en fruitsla. Ook vanavond zorgden de kookouders voor een heus maal met lekkere frikandellen en krieken.

Na deze vermoeiende dag sloten we af met de tandenborstelshow, waarin de leiding belachelijk werd gemaakt, lachen verzekerd! Hierna kruipen we moe maar voldaan ons bedje in. Morgen beginnen we al aan onze laatste volledige dag hier. Jammer!

Zanderige groetjes en tot morgen!

Vrijdag 22 Augustus 2014

Goedenavond Begijnendijk en omstreken

De laatste volledige dag zit er helaas weer op. Vandaag was het een zonnige dag met af en toe een kleine bui, maar daar lieten de kinderen zich niet door tegenhouden, Integendeel!

De kleinste meisjes, bij jullie beter bekend als de Zeesterretjes hebben zich een hele voormiddag creatief bezig gehouden. Ze hebben hun aquaria afgewerkt en de laatste visjes toegevoegd.

De kleinste jongens, de ECHTE beachboys, hebben een actievere voormiddag achter de rug. Ze hebben namelijk een spannend mysterie opgelost. Hieruit bleek dat dienstmeisje Heidi verantwoordelijk was voor een verschrikkelijke moord op kamp! Gelukkig hebben ze de waarheid kunnen ontrafelen.

Daarmee belanden we bij de zeepareltjes. De meisjes hebben deze voormiddag Times-Up gespeeld waarbij zowel hun hersenen als hun uitbeeldingskunst geoefend zijn.

De zeeduivels hebben het vandaag ook een beetje rustiger gedaan. Ze hebben namelijk hun parate kennis getest tijdens een gezellige quiz. Na de quiz hebben ze hun creativiteit de vrije loop gelaten en leefden ze zich uit met pen en papier. Ze hebben allemaal een zeer mooie tekening gemaakt.

De oudste meisjes hebben zich geammuseerd met wol en koperdraad. Ze hebben mooie droomvangers gemaakt, waardoor ze nu goed kunnen slapen zonder nare dromen. Daarna hebben ze voor hun vriendjes en vriendinnetjes mooie macramé-bandjes gemaakt.

De oudste jongens visten vandaag eens niet achter het net. Ze hebben zich een hele voormiddag bezig gehouden met het spelletje: Gaskamer. Het spel waarbij je goed moet inschatten hoelang je kan overleven en proberen je vriendjes te redden van een pijnlijke dood, Gelukkig leven ze nog allemaal!

In de namiddag was ere en gemeenschappelijke activiteit gepland voor alle leeftijden. Tijdens het 'Expeditie-SlampamperSpel' hebben alle kinderen hun zintuigen moeten aanspreken om het tot een goed einde te brengen. De kinderen daagde elkaar uit voor de Titel van 'Super-Overlever'.

Op het einde van de dag was het tijd voor het dankmoment. Hierbij zetten de kinderen de leiding en de kookouders in de bloemetjes. Wat voor ontroerende momenten heeft gezorgd bij de kinderen.

Om da avond af te sluiten (maar ook om Slampamper af te sluiten in het algemeen) hebben we in de avond een feestje gebouwd. Hier gingen de kinderen en ook de leiding nog een laatste keer uit de bol.

Morgen moeten de kinderen inpakken en is Slampamper 2014 geschiedenis, maar volgend jaar zijn we er weer met evenveel plezier!

Hopelijk tot volgend jaar en slaapwel!!

 
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek