Maandag 18 augustus 2008

Na weken voorbereiding was het dan eindelijk zo ver… het 16de Slampamperkamp kon van start gaan! Voor de komst van de leden haalde de leiding, die dit kamp echte circusmensen zijn, hun verkleedkleren naar boven. Een clown, een dierentemmer, een koorddansers… ze waren allemaal van de partij.

Stijn, onze directeur van dienst, deed zijn woordje vooraf en vertelde aan de leden wie hun leiding was. De groepsindeling werd als volgt:

- Meisjes 2de leerjaar: de rode neusjes ~ Tine, Femke en Lien
- Jongens 2de en 3de leerjaar: de clowns ~Jelle en Seppe
- Meisjes 3de leerjaar: de koorddanseresjes ~Dorien en Evy
- Jongens 4de en 5de leerjaar: de wild wild animals ~ Cedric, Bert en Jasmien
- Meisjes 4de , 5de en 6de leerjaar: de steltlopers ~Freya en Gert

Sommige leden waren dolenthousiast, sommigen waren een beetje zenuwachtig en sommigen waren op hun beurt weer redelijk kritisch..maar de leiding kon ze allemaal aan! Ze vlogen er dan ook direct in met enkele kennismakingsspelletjes. De sfeer zat er meteen in.

Iedere groep hield zich op een originele manier bezig. Omdat het zo plezant was, ging de tijd dan ook zeer snel voorbij…het lekker avondeten stond al in zicht. We werden getrakteerd op een driegangen menu: groentesoep – aardappels, worteltjes en erwtjes, hamburgers – ijsje. Bedankt kookouders!

Ondanks de donkere wolken was er geen slecht weer. Zo kon het bosspel toch plaatsvinden. Het was een heuse race tegen de tijd. Iedereen amuseerde zich. Vermoeid, maar voldaan, ging iedereen slapen. Slaap zacht!


Dinsdag 19 augustus 2008

Vandaag was het weer een vermoeiende dag. Na het veel te vroeg opstaan van de leden (echt te vroeg volgens de leiding), volgde er een leuk spel ter vervanging van ochtendgym. Zo werd de dag actief ingezet en dit had als gevolg dat alle maagjes knorden. Na een stevig ontbijt vlogen de leden er stevig in. Er werd uitbundig opgeruimd, geborsteld en gepoetst in de kamers (ja, jullie kinderen kunnen dit zelf). Toen kon de echte pret beginnen!

De jongste meisjes (de rode neusjes) begonnen de dag met knutselen. Die witte T-shirt is al lang niet meer wit. Ook werden er mooie en originele postkaarten gemaakt.

De jongste jongens (de clowns) zijn de dag gestart met een arme clown te helpen. Deze clown moest nog snel een aantal opdrachten doen voor hij zijn beloning kon krijgen. Na bloed, zweet en tranen waren alle opdrachten vervuld en kregen de kleine clowns een langverwachte beloning.

De meisjes van het 3e en 4e leerjaar (de koorddanseresjes) zijn gestart met een creatieve workshop. Je kan alleen een echte koorddanseres worden als je de geschikte outfit hebt. Ze hebben hun laken dan maar omgetoverd tot een echt koorddanserespakje. Deze hebben ze dan ook zeer enthousiast geshowd in een spetterende modeshow (de jongens zullen er deze nacht zeker van dromen).

De oudste jongens (de wild wild animals) hebben vandaag hun voetbaltalent tentoon gesteld. 4 verschillende voetbalsoorten werden gespeeld. De kookouders beven nog steeds van schrik door die rondvliegende ballen.

De oudste meisjes (de steltlopers) hadden het meeste geluk van alle groepen. Zij mochten afwassen. Na deze leuke activiteit was het tijd voor minder leuke dingen zoals een reclame-cluedo.

Doordat de leiding hoofdpijn kreeg van de knorrende magen werd er maar besloten om te gaan eten. De maaltijd bestond uit lekkere tomatensoep met balletjes (sommige kinderen hadden liever balletjes met beetje tomatensoep gehad). Daarna volgde spaghetti. Onze rode maaltijd werd afgesloten met een watermeloen als dessert.

Na een beetje platte rust was het weer tijd voor wat actie.

De rode neusjes werden gedoopt tot echte circusartiesten, de clowns gingen op zoek naar nieuwe opdrachten op het terrein, de koorddanseresjes gingen voor de titel “eeuwige roem”, de wild wild animals gingen als echte speurneuzen op zoek naar de moordenaar van de clown en de steltlopers leefden zichzelf creatief uit met het maken van macramébandjes en het verven van T-shirts.

Na het eten van enkele clubs begon de glamoureuze avondactiviteit. De kinderen gingen naar het casino! Na het vergokken van al hun geld konden ze moe maar voldaan gaan slapen.


Woensdag 20 augustus 2008

Aangezien dat iedereen al meer en meer uitgeput raakt, worden de nachten al wat langer (de leiding is hier heel gelukkig om). Dus na een lange en verkwikkende nachtrust werden de leden gewekt met potten en pannen. Na deze pijnlijke ontwaking werd er direct naar de refter gerend. We begonnen direct met het ontbijt en sloegen dus het ochtendturnen over. Dit was omdat we ons ’s morgens moesten haasten (en sommige leiding is het ochtendturnen niet gewoon en heeft al enkele blessures). De reden waarom we ons moesten haasten kom je pas te weten als je de rest van het verslag leest.

Na een lekker ontbijt vlogen alle leden naar hun kamer. Ze maakten hun zwemzak klaar en ruimden hun kamer op. Het opruimen van de kamers wordt nog altijd perfect uitgevoerd. Iedereen heeft de perfecte score op netheid (met de traditionele uitzondering van de leiding. Wij hebben gewoon geen tijd om op te ruimen omdat we de kinderen moeten entertainen. Dit is natuurlijk ook wel een goedkoop excuus…).

Toen de steltlopers gedaan hadden met de afwas, kwam de bus ons halen om te gaan zwemmen. We werden afgezet bij het zwembad, waar de leiding ervoor koos de leiding om eerst naar de speeltuin te gaan. Na veel gejammer( want we moesten een half uurtje stappen!) kwamen we aan bij de speeltuin. Uiteindelijk was iedereen wel blij dat hij zich vermoeid had voor zulke speeltuin! Na twee uren van spel en plezier kwamen de kookouders ons lekkere boterhammen brengen. Het was wel duidelijk dat er hard gespeeld werd (vooral door de leiding zelf), want als uitgehongerde wolven werd er op het eten gesprongen. Gelukkig kon de leiding de leden nog net in bedwang houden. Iedereen genoot van de lekkere boterhammen met eitjes, smeerkaas en choco.

Na dit lekkere middagmaal werd er terug naar het zwembad gestapt. De leden wilden duidelijk zwemmen, want er werd goed doorgestapt (en raar maar waar: er werd zelfs niet gejammerd). Na een snelle omwisseling van speel- naar zwemkledij werd het zwembad (en de leiding) aangevallen. Aan de lachende gezichten te zien was het zwemmen heel leuk. Toen de maagjes terug begonnen te knorren en de kinderen (en leiding) het koud kregen werd er besloten om het zwembad te verlaten. Nadat zelfs de traagste afdrogers (dit is vooral leiding die eventjes van de rust van een eigen kleedkamer willen genieten) klaar waren, werd er naar buiten gegaan. Hier zetten we ons allemaal op onze poep en werden de vieruurtjes uitgedeeld. Toen deze op waren, kwam de bus eraan om ons terug naar de kampplek te brengen.

Door het tijdgebrek van vanmorgen werd het kampverhaal nog gespeeld voor het avondeten. En dat was wel HET hoogtepunt van de dag (het avondeten)! Lekkere frietjes met vol-au-vent en groentjes. De combinatie van een actieve dag en lekker eten zorgden er dan ook voor dat de buikjes meer dan rond werden gegeten.

Nadat het eten was gezakt door de platte rust werd er nog een quiz gespeeld. Deze bestond uit vragen en enkele opdrachten voor de nog actieve kinderen.Toen zelfs de actiefste kinderen uitgeput waren, kropen we met zijn allen onder de wol.

Slaapwel


Donderdag 21 augustus 2008

Doordat iedereen nog moe was van de dagtocht besloot de leiding om iedereen een half uurtje langer te laten slapen. Nu iedereen uitgerust was, begon de dag naar aloude traditie met ochtendturnen gevolgd door een lekker ontbijt. Omdat de kinderen tv moeten missen, werd het ontbijt gevolgd met weer een prachtig kampverhaal.

In de voormiddag was het weer tijd voor spel en plezier in eigen groep.

De rode neusjes begonnen de dag met een Gekken-spel. De clowns knutselden dan weer leuke popjes. De koorddanseresjes zijn in de bos circusstratego gaan spelen en de wild wild animals hebben hun leiding aanbeden met het ‘O zo grote Jasmien-spel’. De steltlopers begonnen hun dag met een grote één tegen alle (die ze verloren).

Het middagmaal bestond vandaag uit spinazie puree en gebakken boterhamworst (honnemem). Na deze maaltijd werden er nog snel enkele liedjes gezongen (Hebben jullie dit niet tot in Begijnendijk gehoord?). Hierna werd er een beetje gerust om het eten te laten zakken.

In de namiddag speelden de groepen weer leuke spelletjes. De rode neusjes speelden het spel met de naam de droevige clown. Hier moesten ze de clown helpen met het verwijderen van elektrische apparaten. De clowns vulden hun namiddag met een grote laddercompetitie. De koorddanseresjes kregen bezoek van Sara en Geena Lisa en kregen Fata Morgana opdrachten en bouwden zo een beauty center. De wild wild animals smokkelden dan weer lustig rond in de bos en de steltlopers vonden dan weer dat ze niet vuil genoeg waren. Dit werd dan ook vakkundig opgelost door hun leiding.

Na ’s avonds lekkere frikadellen gegeten te hebben was het tijd voor een grote muziek show. Elke groep zorgde voor een eigen actje. De rode neusjes hadden een leuk liedje, de clowns dansten een slow, de koorddanseresjes danste koord (logisch ook), de wild wild animals lieten zien hoe goed ze al gedrild waren en de steltlopers hebben een liedje gecoverd. Tussen deze acts door werd er nog een quiz gespeeld.

Tot zaterdag.
 
  Start
  Kamp
  Leiding
  Kampverslagen
  Springkastelen
  Contacteer ons
  Gastenboek